I maj 2021 blev Dyreværnets udrykningschef Nina Amdi ringet op af foreningen ”Alle dyrs ret” (som desværre ikke eksisterer mere) om en sag i Nordjylland.
Det drejede sig om et betydeligt antal Collier.
Da Nina ankom, var Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennelklub (DKK) også til stede, da ejer var medlem af DKK.
Dyrene var i så dårlig stand, at Dyreværnet i samarbejde med DKK den 5. maj 2021 fik overdraget seks voksne hunde og seks hvalpe. Den 12. maj fik Dyreværnet yderligere overdraget fire hunde og den 14. maj tre voksne hunde og fem hvalpe – altså 24 hunde i alt. Sagen omhandlende dog kun 11 af hundene.
Hundene var tynde og muskelfattige, havde ikke fået pelspleje og havde afføring i pelsen. Nogle havde svært ved at bevæge sig, fordi pelsen var så knudret. Nogle havde skader på øjne og dybe sår på hornhinden. De havde stort set alle sammen skadede og knækkede tænder. Ydermere havde de blærebetændelse og pletter på lungerne, som kan skyldes ophold i meget støvet og beskidt miljø.
– Det var nogle meget bange hunde, vi fik ind. Vi bar dem rundt, fordi de simpelthen var så bange og understimulerede. De havde været underlagt et kæmpe stressniveau hos ejer, hvilket er dybt uacceptabelt, udtaler Nina Amdi Dyreværnets udrykningschef.
Desværre måtte Dyreværnet aflive to af hundene, da deres sundhedsmæssige tilstand var alt for dårlig. Men resten af hundene lever i dag et dejligt liv hos deres nye familier.
– Vi er glade for, at den dømmende magt endelig tager vores elskede kæledyr seriøst og slår hårdt ned på dyrevelfærdsovertrædelser. Alle kæledyr i Danmark fortjener at have det godt og det her er et skridt i den rigtige retning, slutter Nina Amdi.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
Efter kritik af ordlyden i en lovtekst om ny dyrevelfærdslov, bøjer regeringen sig nu og erkender, at dyr også er følende væsner
Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
På trods af 27 grader og tung, stillestående luft viste juniorhandlerne ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Vejen stort overskud, ansvar for hundenes velfærd og stærkt samarbejde i ringen.
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.