Dansk Kennel Klub (DKK) har introduceret en ny funktion i hundeweb, der gør det muligt at samle alle sundhedsundersøgelser ét sted. Funktionen, der hedder “Anden sundhed”, giver hundeejere og opdrættere mulighed for at registrere sundhedsresultater, der ikke indgår i DKK’s officielle rekvisitionssystem.
Et digitalt sundhedsarkiv
Indtil nu har hundeweb primært været brugt til registrering af sundhedsundersøgelser, der skal købes rekvisitioner til. Men med den nye funktion kan hundeejere nu selv tilføje dokumentation for øvrige undersøgelser, der ikke er et krav eller anbefaling for racen, men som stadig kan være relevante for hundens sundhedsprofil.
Eksempler på sundhedsundersøgelser, der kan komme til at ligge under "Anden sundhed" er PennHip, tandattest, testrapporten af en DNA multitest og lignende.
Dermed fungerer fanen som et slags bibliotek, hvor man kan gemme alle resultater samlet ét sted. Det giver bedre overblik og gør det lettere at dele informationen med andre, oplyser Dansk Kennel Klub.
Sådan fungerer det
Registreringen af sundhedsresultater sker via en ny fane i hundeweb. Dokumentationen skal være i PDF-format og indeholde følgende oplysninger:
Der er en mindre udgift forbundet med registreringen: 69 kr. pr. resultat eller 149 kr. for tre resultater på samme hund. Dokumentet må ikke overstige 10 MB i størrelse.
Ingen kontrol fra DKK
Det er vigtigt at bemærke, at sundhedsresultater, der registreres under “Anden sundhed”, ikke bliver kontrolleret af DKK og derfor ikke kan bruges til at opfylde avlskrav. Funktionen er udelukkende et værktøj til at samle og arkivere sundhedsoplysninger.
Lettere adgang for alle
En af fordelene ved at registrere sundhedsresultaterne i hundeweb er, at andre med adgang til DKK’s hundedatabase også kan se oplysningerne. Det gør det nemmere at dele sundhedsstatus med eksempelvis hvalpekøbere eller andre opdrættere.
For mere information om registreringen kan DKK kontaktes på info@dkk.dk eller telefon 56188100.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Opdaterede regler for brug af medicin og doping samt krav til dispensation skal beskytte hundenes sundhed og sikre fair konkurrence i DKK aktiviteter
Ny bekendtgørelse, der sætter mindstekrav for hundeopdræt i Danmark og skal sikre bedre dyrevelfærd og sundhed for både nuværende og kommende generationer af hunde, er sendt i høring i Folketinget
På dag to i Fredericia skal en ny flok hunde ind og vise sig frem i ringen med målet om at slutte sig til gårsdagens finalister i Best in Show senere i dag.
Fra fredag til søndag huser Roskilde Dyrskueplads en rekordstor hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. I alt er der tilmeldt 10.219 hunde og op mod 266 forskellige racer på hver af udstillingerne. Det er altså en oplagt mulighed for at opleve alverdens spændende hunderacer i alle størrelser og former
Politihunden Thor og hans fører, Karsten Hav Sørensen, hyldes for deres ekstraordinære indsats ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonder Show i Herning.
Dansk Kennel Klub har ekstra stor fokus på dyrevelfærden på European Dog Show. Her kan du quizze lidt i reglerne
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden den 24. og 25. september inviterer til "Kampen om København" set fra hundeperspektiv, gælder det om at holde halen lige på bagdelen; For her kan du opleve ikke færre end 3.200 af Danmarks smukkeste - og dygtigste – hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?