Her kommer DKK’s bud på nogle overvejelser, du som opdrætter/hvalpekøber bør gøre:
1. Følg udviklingen og officielle anvisninger.
Vi kan ikke vide hvad dagen i morgen bringer, så overordnet skal vi følge de nyeste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen som kan læses på coronasmitte.dk
2. Kommunikation.
Grundet smitterisiko skal besøg og fysisk kontakt undgås. Brug i stedet din smartphone og aftal virtuelle møder på via Facebooks "Messenger videochat", Apple FaceTime eller videosamtaler på Skype. På den måde kan opdrætter vise tæven og hvalpene ”live”, "vise rundt hos hundene” og svare på spørgsmål i en levende samtale.
På samme måde kan den interesserede familie, vise deres hjem frem, fortælle om dagligdagen, børn og andre kæledyr mm. I kan lære hinanden at kende og familien kan løbende følge hvalpens udvikling. Brug også masser af film og fotos på din facebookside til annoncering af hvalpene.
3. Hvalpesocialisering.
Socialisering til fremmede mennesker er pt en stor udfordring og må i en periode vige for folkesundheden. Hvalpe må derfor i en periode have ekstra meget kontakt med opdrætter og de personer der allerede er i husstanden. Lad kun raske personer håndtere hvalpene. Vask hænder og brug sprit før og efter kontakt med hvalpene. I det omfang det er muligt at tage hvalpene udenfor i nogle minutter, kan det mindske evt. smitterisiko. Når hvalpene er gamle nok ca. 4-5 uger og vejret er godt, så kan de komme med ud (bare i kort tid) på tæpper i haven og socialisering kan også ske der, med god sikkerhedsafstand til andre mennesker.
4. Overdragelsen.
Tal alt vedrørende overdragelsen igennem på mobil, Videochat eller Face-time før overdragelsen. Kontrakter kan klargøres og sendes på mail. Kun få (en eller to) raske personer deltager ved overdragelsen, som er så kort som mulig - resten tager I via videochat efterfølgende. Brug håndsprit og/eller vask hænder grundigt før og efter. Vask hvalpen og undlad at give hvalpen brugte tæpper med. Frysning af tæpper vil ikke inaktiverevirus, oplyser FVST.dk. (Brug evt. Adaptil spray eller dispenser til stikkontakt stedet, som er et feromon der virker tryghedsskabende). Hvis overdragelsen kan finde sted ude, kan det nedsætte smitterisikoen.
5. Følg op via videochat (Skype, Messenger eller FaceTime), som I jo nu kender ret godt.
Det er en helt exceptionel situation, vi er i og vi må alle gøre vores bedste for at komme godt igennem.
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Hunde kan besvime, hvis de ikke får nok blod med ilt og næringsstoffer ført op til hjernen, og det er ofte tegn på alvorlig sygdom
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
Atopi er en betegnelse der bruges, når en hund har en medfødt tendens til at udvikle allergiske reaktioner – og hunde med atopiplages ofte af generende kløe
Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.