Samtidig har energikrise og inflation udhulet det privatøkonomiske råderum. Derfor kan man ende med at stå i en stor økonomisk knibe, hvis hunden eller katten dør før forventet, og man vil anskaffe en ny. I de tilfælde kan en livsforsikring være det, der hjælper kæledyrsejeren med at anskaffe et nyt kæledyr, uden at ødelægge privatøkonomien.
Prisen på en hund eller kat varierer meget, alt efter hvilken race man vælger, og om kæledyret har en stamtavle. Køber man for eksempel en blandingshund, kan prisen være alt fra 5.000 til 20.000 kroner, afhængigt af hvilke racer blandingen består af. En hund med stamtavle fra Dansk Kennel Klub koster typisk 10-12.000 kroner eller mere – alt efter race.
Da Corona satte ind, og efterspørgslen på hundehvalpe eksploderede, så fulgte priserne helt naturligt med til et niveau, hvor det ikke var ualmindeligt, at man betalte 20-25.000 kroner for populære hunderacer eller blandingshunde med mix af særlige racer. I dag er priserne kun faldet lidt, så det er stadig en stor investering, når familien skal have et firbenet medlem.
Kattene følger også godt med, og populære racer som Maine Coon, Ragdoll og British Shorthair koster let 6-9.000 kroner for en killing. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
Når kæledyret dør for tidligt
Den høje anskaffelsespris betyder, at det økonomiske tab bliver større, hvis ulykken er ude, og vores firbenede ven mister livet i for tidlig en alder. Og selv om det ikke er det første, man tænker på, når man anskaffer et kæledyr, kan der være god grund til at komme omkring netop disse overvejelser.
– Alle hunde og katte kan dø for tidligt, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og uddyber:
– Det kan være som følge af en ulykke, men også på grund af sygdom. Trods de bedste intentioner hos både opdrætter og ny ejer for at sikre en sund hvalp eller killing kan det stadig gå galt. Det er ganske forfærdeligt at miste en kær ven i en for tidlig alder og ekstra trist, hvis man ikke har råd til at komme godt videre med en ny hund eller kat af den race, man oprindeligt havde kastet sin kærlighed på.
En livsforsikring kan redde økonomien
I takt med den stigende inflation, er flere danskere udfordret på økonomien. Der bliver fundet plads hos de fleste i budgettet til dyrenes daglige udgifter. Men har man for nylig betalt 20-30.000 kroner for en hundehvalp, der ender med at dø for tidligt, fordi den rammes af sygdom eller skade, løber væk bliver påkørt eller stjålet, så kan den nye ønskehund være en stor økonomisk belastning.
Her kan en livsforsikring på kæledyret være en ekstra tryghed. Med de høje priser og den stigende inflation er det derfor ikke så mærkeligt, at stadigt flere beslutter at tegne en livsforsikring for kæledyret.
– Muligheden for at sikre sig en erstatning, der kan bruges til igen at anskaffe sig det kæledyr, man mest ønsker sig, er heldigvis noget, som flere og flere er blevet opmærksomme på, i takt med at prisen på kæledyr er øget markant, siger Tine Stabell.
Kan alle katte og hunde livsforsikres?
Betingelserne for en livsforsikring varierer selvfølgelig alt efter, hvor den bliver tegnet. Men helt overordnet gælder det, at med en livsforsikring på hund eller kat, er man sikret en erstatning, hvis kæledyret dør for tidligt. For hunde kan det for eksempel også være, hvis de bliver syge eller kommer til skade.
Hvor meget, man kan få i erstatning, afhænger af anskaffelsesprisen og markedsværdien på hunden eller katten.
– Som udgangspunkt kan man tegne livsforsikring for det samme beløb, som man har betalt for sit kæledyr, siger Tine Stabell, og tilføjer, at dyrets alder spiller en afgørende rolle, så jo før man livsforsikrer kæledyret jo bedre.
Der kan være store forskelle forsikringsselskaber imellem, så man skal altid spørge forsikringsselskabet om de præcise betingelser.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Vi vil så gerne lave den bedst mulige hjemmeside med hundenyheder. Derfor har vi brug for jeres hjælp. Deltager du i spørgeskemaundersøgelsen, er du med i konkurrencen om at vinde et eksemplar af Retrieverbogen af Lotte Evers
Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden
Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers
Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen
Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid
Har du hanhund, er det nu, det er en god ide at holde godt fast i snoren. Når hunhundene først kommer i løbetid, glemmer hanhundene hurtigt alt det, de har lært om at komme, når ejeren kalder på gåturen. Selv det at blive i haven kan for nogle hanhunde også blive sat på prøve. Hundeekspert fra Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?