Samtidig har energikrise og inflation udhulet det privatøkonomiske råderum. Derfor kan man ende med at stå i en stor økonomisk knibe, hvis hunden eller katten dør før forventet, og man vil anskaffe en ny. I de tilfælde kan en livsforsikring være det, der hjælper kæledyrsejeren med at anskaffe et nyt kæledyr, uden at ødelægge privatøkonomien.
Prisen på en hund eller kat varierer meget, alt efter hvilken race man vælger, og om kæledyret har en stamtavle. Køber man for eksempel en blandingshund, kan prisen være alt fra 5.000 til 20.000 kroner, afhængigt af hvilke racer blandingen består af. En hund med stamtavle fra Dansk Kennel Klub koster typisk 10-12.000 kroner eller mere – alt efter race.
Da Corona satte ind, og efterspørgslen på hundehvalpe eksploderede, så fulgte priserne helt naturligt med til et niveau, hvor det ikke var ualmindeligt, at man betalte 20-25.000 kroner for populære hunderacer eller blandingshunde med mix af særlige racer. I dag er priserne kun faldet lidt, så det er stadig en stor investering, når familien skal have et firbenet medlem.
Kattene følger også godt med, og populære racer som Maine Coon, Ragdoll og British Shorthair koster let 6-9.000 kroner for en killing. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.
Når kæledyret dør for tidligt
Den høje anskaffelsespris betyder, at det økonomiske tab bliver større, hvis ulykken er ude, og vores firbenede ven mister livet i for tidlig en alder. Og selv om det ikke er det første, man tænker på, når man anskaffer et kæledyr, kan der være god grund til at komme omkring netop disse overvejelser.
– Alle hunde og katte kan dø for tidligt, siger Tine Stabell, direktør hos Agria Dyreforsikring, og uddyber:
– Det kan være som følge af en ulykke, men også på grund af sygdom. Trods de bedste intentioner hos både opdrætter og ny ejer for at sikre en sund hvalp eller killing kan det stadig gå galt. Det er ganske forfærdeligt at miste en kær ven i en for tidlig alder og ekstra trist, hvis man ikke har råd til at komme godt videre med en ny hund eller kat af den race, man oprindeligt havde kastet sin kærlighed på.
En livsforsikring kan redde økonomien
I takt med den stigende inflation, er flere danskere udfordret på økonomien. Der bliver fundet plads hos de fleste i budgettet til dyrenes daglige udgifter. Men har man for nylig betalt 20-30.000 kroner for en hundehvalp, der ender med at dø for tidligt, fordi den rammes af sygdom eller skade, løber væk bliver påkørt eller stjålet, så kan den nye ønskehund være en stor økonomisk belastning.
Her kan en livsforsikring på kæledyret være en ekstra tryghed. Med de høje priser og den stigende inflation er det derfor ikke så mærkeligt, at stadigt flere beslutter at tegne en livsforsikring for kæledyret.
– Muligheden for at sikre sig en erstatning, der kan bruges til igen at anskaffe sig det kæledyr, man mest ønsker sig, er heldigvis noget, som flere og flere er blevet opmærksomme på, i takt med at prisen på kæledyr er øget markant, siger Tine Stabell.
Kan alle katte og hunde livsforsikres?
Betingelserne for en livsforsikring varierer selvfølgelig alt efter, hvor den bliver tegnet. Men helt overordnet gælder det, at med en livsforsikring på hund eller kat, er man sikret en erstatning, hvis kæledyret dør for tidligt. For hunde kan det for eksempel også være, hvis de bliver syge eller kommer til skade.
Hvor meget, man kan få i erstatning, afhænger af anskaffelsesprisen og markedsværdien på hunden eller katten.
– Som udgangspunkt kan man tegne livsforsikring for det samme beløb, som man har betalt for sit kæledyr, siger Tine Stabell, og tilføjer, at dyrets alder spiller en afgørende rolle, så jo før man livsforsikrer kæledyret jo bedre.
Der kan være store forskelle forsikringsselskaber imellem, så man skal altid spørge forsikringsselskabet om de præcise betingelser.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Dyreforsikringsselskabet Agria har på et år registreret dobbelt så mange tilfælde af nikotinforgiftning blandt hunde sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig advarer selskabets direktør om ”et nok ikke ubetydeligt mørketal: Der er formentlig endnu flere hunde, der reelt er blevet forgiftede, uden at nikotin- eller snusforgiftning blev identificeret eller anmeldt som årsag”.
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen
Vi vil så gerne lave den bedst mulige hjemmeside med hundenyheder. Derfor har vi brug for jeres hjælp. Deltager du i spørgeskemaundersøgelsen, er du med i konkurrencen om at vinde et eksemplar af Retrieverbogen af Lotte Evers
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Som sædvanlig bringer vi her månedens klumme online
I dag er der flere, der vælger at have mere end én hund. Når man forelsker sig i en bestemt hunderace, kan ske, at en bliver til to. At eje to hunde kan være meget givende både for hundene og ejerne. Oftest er det helt uproblematisk, men det tager reelt set tre gange så meget tid at have to hunde. Det er ikke nok at lave noget med hundene sammen hver dag – de skal også ud og opleve verden hver for sig og have individuelle opgaver.
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.