Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

16. februar 2015 står Patricia Campbell Hearst midt i Madison Square Garden og bliver tiljublet af de mange tilskuere. Ved hendes fod står hendes shih tzu Rocket, der netop har vundet sin gruppe i Westminster Kennel Dog Show.

To år senere står hun der igen. Denne gang med to franske bulldogs: Tuggy, der netop er blevet kåret som bedst i racen, mens Rubi har vundet bedst i modsat køn.

Det er enestående, hvad Patricia Campbell Hearst har opnået ved denne enorme amerikanske hundeudstilling, men hendes historie rummer så meget mere end de flotte resultater.

I 1974 levede hun et ret kedeligt liv. Hun var 19 år og allerede forlovet med sin skolekæreste. Den unge pige, der var barnebarn af mediemanden William Randolph Hearst. På det tidspunkt drømte hun om at få to børn, en collie og en stationcar. Hun og ungdomskæresten Steven Wedd boede i Berkeley, der var en universitetsby med masser af aktivitet. Men det unge par holdt sig til hinanden og deltog ikke i det sociale liv.

I bogen Anyone’s Daughter står der, at hun havde samme farve og udstråling som maven på en fisk. Hun var kedelig. Han var kedelig. De var kedelige.

4. februar, 16 dage før hendes 20-års fødselsdag, skete der noget, der på et splitsekund ændrede den lille familie og ikke mindst hende.

Hun blev kidnappet af den venstreorienterede terrorgruppe Symbionese Liberation Army. Historien om hendes kidnapning gik verden rundt, og den 3. april 1974 offentliggjorde hun, at hun nu var en del af terrorgruppen.

I de kommende 17 måneder beviste hun, at hun mente det alvorligt. Allerede 15. april deltog hun i et bankrøveri, hvor hun blev fanget af overvågningskameraet. 16. maj var hun en del af en skudepisode, hvor hun skød mod en mand, der havde forfulgt hende og et par medsammensvorne, der netop havde begået en mindre lovovertrædelse.

Derudover var hun med til at fremstille sprængstoffer, som skulle bruges til at dræbe betjente med. Det lykkedes dog ikke for gruppen at få held med planerne.

18. september 1975 blev hun anholdt, og i 1976 blev hun idømt 35 års fængsel. En dom der senere blev sat ned til syv år.

I retten påstod hun, at hun var blevet hjernevasket til at gøre de ting, hun havde gjort for Symbionese Liberation Army.

Hun kom kun til at sidde i fængsel i 22 måneder. I 1979 valgte præsident Jimmy Carter at løslade hende. Livet i frihed var dog underlagt mange restriktioner, og hun fortsatte med at have status som prøveløsladt, indtil Bill Clinton benådede hende på sin sidste dag som præsident 20. januar 2001.

Copyright Ridehesten.com
FBI Efterlysning

Ude i friheden blev hun gift med Bernard Lee Shaw, der var politimand og havde været en del af det hold, der vogtede over hende under prøveløsladelsen.

Siden har hun optrådt i film, og der er skrevet flere bøger om hende, og så begyndte hun altså et liv som hundedame i topklasse.

Hun blev født Patricia Campbell Hearst, men er kendt under navnet Patty Hearst - rigmandsdatteren, der blev terrorist og siden hundedame.

Copyright Ridehesten.com
FBI Mugshot

 

Artiklen er lavet ud fra oplysninger på Berlingske, diverse bøger, westminister mfl.

Læs også

Pekingeser vandt Westminster

15-06-2021 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dette års udgave af Westminster Dog Show blev ligesom sidste år holdt i coronaens skygge. I år endte showet med en sejr til pekingeseren Wasabi

Westminster flytter ud for første gang i 100 år

26-10-2020 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona har fået arrangørerne af Westminster Dog Show til at flytte udstillingen ud af Madison Square Garden. Det er første gang siden 1920, det er sket

Golden retriever hyldes efter Westminster

13-02-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Westminster Kennel Clubs enorme udstilling er netop slut. Vinderen blev en pudel, men det er en golden, der har stjålet opmærksomheden

Husk at få hundene ud af bilerne

11-05-2018 14:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere gange har formaninger om at hente hunde ud af varme biler gjaldet over Dyrskuepladsen i Roskilde. En hund i en varm bil, kan resultere i bortvisning fra udstillingen

 

Pas på påskeharen! Hundemaven tager skade

06-04-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Påskeferien er snart over os, og selvom vi i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne

Glædestårer på førstedagen i Vejen

10-06-2016 20:02, af Kasper Larsson
DKKs internationale udstilling i Vejen er skudt i gang. Fredagens vinder blev whippeten Twyborn Isabelle Riviére, ejet af Sylvia og Bengt Widén fra Sverige.

Lhasa apso sejrede på Crufts

12-03-2012 14:56, af Tine Luther
En syv år gammel lhasa apso–tæve vandt den legendariske udstilling Crufts i den forgangne weekend. Seks racevindere dumpede ved sundhedstjekket og måtte derfor ikke deltage i finalerne.

Se billederne fra søndag

12-02-2018 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere lande forsøger med hunde i kamp mod Covid-19

30-07-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej

Josefine tog juniorhandlingen fredag

17-06-2022 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter endnu en flot juniorhandlerkonkurrence kunne Josefine Jasmin Ephard Lindschouw glæde sig over en endnu en sejr i konkurrencen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt