Det kan godt være, at der er krisen kradser mange steder for øjeblikket, men når det gælder danskernes hunde, så er interessen ikke aftagende. Dansk Kennel Klub ser lige så mange deltagere på de internationale hundeudstillinger, som for 4-5 år siden. De populære racer Danskernes mest udbredte hunderace, labrador retriever, er også den race, som er mest talrigt repræsenteret begge dage. Men i hælene på labradoren finder vi populære racer som beagle, fransk bulldog og nogle af de små, populære pelsracer som bichon havanais og coton de tulear (bomuldshund). De sjældne racer Men der kommer også racer, hvis navne de fleste aldrig har hørt. Hvad med f.eks. en stabyhoun, en xoloitzquintle eller en perro de agua espanol? Så går man med overvejelser om anskaffelse af hund, så er udstillingen en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racen. Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en race, som passer til familien. Årets hund i Dog Dancing Søndag kan man se noget af det ypperste hund/fører samarbejde, når konkurrencen om at blive Årets Hund i de to Dog Dancing discipliner: HTM (Heelwork to Music) og Freestyle, discipliner, hvor danskerne også klarer sig godt i internationale konkurrencer. Mange andre aktiviteter Bedømmelserne af hundene i de enkelte racer begynder begge dage kl. 9 og fra kl. 16 til ca. 18.30 foregår de afsluttende konkurrencer i Store Ring, hvor ”Best in Show” skal findes. Her er der også konkurrencer i juniorhandling, hvor børn og unge konkurrerer om at præsentere deres hunde bedst muligt. I Barn & Hund-standen, kan man få gode råd om, hvordan børn (og voksne) bør omgås hunde, og i Før du køber hund-standen, kan man hente gode råd, så en evt. fremtidig anskaffelse af en hund har gode chancer for at blive en succes. Der vil også være et stort antal handelsstande med alt, hvad hjertet begærer, af tilbehør til hunde, foder, trimmeborde, kurve, beklædning, legetøj, shampoo, brugskunst og andre hundeartikler. Udstillingens adresse er Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, DK-6600 Vejen Entré begge dage er 60 kr. for voksne, 10 kr. for børn 6-12 år, børn under 6 år er gratis. Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster 90 kr. pr. hund og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub og den internationale hundeudstilling i Vejen kan indhentes hos Dansk Kennel Klubs information på tlf. 56 18 81 55 eller på hjemmesiden www.dkk.dk (der findes link under billedet til højre).
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?