Det kan godt være, at der er krisen kradser mange steder for øjeblikket, men når det gælder danskernes hunde, så er interessen ikke aftagende. Dansk Kennel Klub ser lige så mange deltagere på de internationale hundeudstillinger, som for 4-5 år siden. De populære racer Danskernes mest udbredte hunderace, labrador retriever, er også den race, som er mest talrigt repræsenteret begge dage. Men i hælene på labradoren finder vi populære racer som beagle, fransk bulldog og nogle af de små, populære pelsracer som bichon havanais og coton de tulear (bomuldshund). De sjældne racer Men der kommer også racer, hvis navne de fleste aldrig har hørt. Hvad med f.eks. en stabyhoun, en xoloitzquintle eller en perro de agua espanol? Så går man med overvejelser om anskaffelse af hund, så er udstillingen en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racen. Det giver en større sikkerhed for, at man får valgt en race, som passer til familien. Årets hund i Dog Dancing Søndag kan man se noget af det ypperste hund/fører samarbejde, når konkurrencen om at blive Årets Hund i de to Dog Dancing discipliner: HTM (Heelwork to Music) og Freestyle, discipliner, hvor danskerne også klarer sig godt i internationale konkurrencer. Mange andre aktiviteter Bedømmelserne af hundene i de enkelte racer begynder begge dage kl. 9 og fra kl. 16 til ca. 18.30 foregår de afsluttende konkurrencer i Store Ring, hvor ”Best in Show” skal findes. Her er der også konkurrencer i juniorhandling, hvor børn og unge konkurrerer om at præsentere deres hunde bedst muligt. I Barn & Hund-standen, kan man få gode råd om, hvordan børn (og voksne) bør omgås hunde, og i Før du køber hund-standen, kan man hente gode råd, så en evt. fremtidig anskaffelse af en hund har gode chancer for at blive en succes. Der vil også være et stort antal handelsstande med alt, hvad hjertet begærer, af tilbehør til hunde, foder, trimmeborde, kurve, beklædning, legetøj, shampoo, brugskunst og andre hundeartikler. Udstillingens adresse er Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, DK-6600 Vejen Entré begge dage er 60 kr. for voksne, 10 kr. for børn 6-12 år, børn under 6 år er gratis. Det er muligt at købe en gæstehundebillet ved indgangen. Det koster 90 kr. pr. hund og man skal huske at medbringe hundens vaccinationspapirer. Yderligere oplysninger om Dansk Kennel Klub og den internationale hundeudstilling i Vejen kan indhentes hos Dansk Kennel Klubs information på tlf. 56 18 81 55 eller på hjemmesiden www.dkk.dk (der findes link under billedet til højre).
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde