Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi har de sidste dage skrevet en del om New Hope Denmark og import af hunde fra andre lande. Med disse artikler kunne man nemt få det indtryk, at hunde fra andre lande er et no go. Sådan er det dog langt fra, men det er virkelig vigtigt, at man overholder reglerne, og især har styr på hundenes sundhed.

I Tyskland er der netop nu et helt aktuelt eksempel på dette. Her døde en hundehvalp 9. september på en dyreklinik. Hunden blev naturligvis testet for diverse sygdomme, og det viste sig, at hunden havde rabies. Det skriver kreiszeitung.de.

Hundehvalpen blev bragt ulovligt til Tyskland 2. september fra Sydøsteuropa af en tysk familie, og de har erklæret, at den ikke har haft kontakt med andre mennesker eller dyr dengang.

Men nu er både familien og dyrlæger i fare for at være blevet smittet med rabies.

– Folk har ingen anelse om, hvad de risikerer. For et par år siden døde en yngre norsk kvinde af rabies. Hun havde været på Filippinerne, hvor hun havde forbarmet sig over en gadehundehvalp, som hun havde taget med hjem til ferieboligen og fodret og leget med. Hun var bare blevet ‘hvalpebidt’ og havde fået nogle ridser af hvalpens tænder., fortæller dyrlæge Randi Lintrup, der har tippet os om historien, og fortsætter:

– Her i vores del af Europa er rabies ikke den første diagnose som lægerne og dyrlægerne tænker på, og især dyrlægerne er udsat. Rabies er 100% dødelig for både hunde og mennesker, hvis man ikke er vaccineret.

Historien om den norske kvinde kan læses her

 Eksemplet med hunden i Bremen viser med al tydelighed, at man skal tage sit ansvar alvorligt, når man vælger at importere en hund, eller når man som forening vælger at importere hunde fra andre lande. For det kan godt lade sig gøre.

 

DKK’s holdning til gadehunde

Dansk Kennel Klub er slet ikke modstander af, at man hjælper gadehunde.

– Helt overordnet mener vi jo, at gadehunde er dyr i nød, som skal hjælpes, uanset hvor de befinder sig. Men man får altså bare mest dyrevelfærd for pengene ved at hjælpe dem i deres hjemlande. Det handler blandt andet om at undervise i pasning og pleje, og om at give hundene den nødvendige hjælp, siger hun og fortsætter:

– Men der findes jo også organisationer, der tager gadehunde til Danmark af et godt hjerte. Det er de organisationer, der tager så få hunde hjem, at de faktisk kan nå at screene dem og følge op på dem i deres nye familier. Sådan er New Hope Denmark ikke, siger DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen

Info

Rabies
Den klassiske, sylvanske rabies kan forekomme hos kødædende dyr såsom hund, vaskebjørn, kat, abe eller ræv samt visse flagermus i Amerika. Denne type findes ikke i Danmark, og klassisk rabies er i det hele taget sjælden i vores del af Europa, men ses dog i sjældne tilfælde hos ulovligt importerede, uvaccinerede dyr.

I Danmark forekommer rabies kun hos flagermus, European Bat Lyssa Virus (EBLV).

Smitte af mennesker sker hyppigst i Afrika syd for Sahara samt i Asien. I Europa rapporteres årligt få tilfælde af hundegalskab hos mennesker fra Rusland og andre tidligere Sovjetrepublikker.

Det skønnes, at omkring 35.000-40.000 mennesker dør af rabies om året, stort set alle i udviklingslande.

Kilde SSI.DK

Læs også

Silke Sommer idømt bøde på 50.000 kroner

15-09-2022 15:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag faldt dommen over Silke Sommer, der er stifter af New Hope Denmark

Silke Sommer står til bødestraf

02-09-2022 09:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går var stifter af New Hope Denmark i retten i Odense, hvor hun stod anklaget for flere forskellige ting i forbindelse med sin rolle i New Hope Denmark 

Afgørelse i sag mod Silke Sommer om to uger

01-09-2022 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Odense har netop afsluttet retssagen mod Sille Sommer og New Hope Denmark. Afgørelsen må vi dog vente på

True Blood-stjerne støtter WSPA i kampen mod rabies og mishandling

02-01-2012 13:30, af Tine Luther
Skuespiller Kristin Bauer fra den populære vampyrserie True Blood støtter WSPA’s kampagne mod rabies og mishandling af hunde. Hvert år slås omkring 20 millioner hunde ihjel på frygtelig måder, fordi folk frygter rabies.

Hvert minut bliver 38 hunde dræbt

27-02-2012 10:17, af Tine Luther
Hvert minut bliver 38 hunde dræbt brutalt, fordi folk frygter sygdommen rabies (hundegalskab). De bliver slået, kvalt, forgiftet, gasset eller får elektrisk stød. De dræber også små hvalpe og raske familiehunde, der løber på gaden. Og det sker lige nu, mens du læser dette.

Importerede gadehunde med rabies

25-10-2013 10:36, af Tine Luther
Importerede gadehunde har medbragt rabies til Holland. Det får den danske fødevarestyrelse til at advare mod import af gadehunde fra lande med den farlige sygdom.

Importerede hunde skal gennem danskhedsprøve

01-04-2018 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Integrationsministeriet har sammen med Miljø- og Fødevareministeriet præsenteret et nyt lovforslag, hvor importerede hunde skal gennem en test for få lov at blive i landet. Denne nyhed var naturligvis en aprilsnar 

Rabies tæt på udryddelse på Bali

26-04-2011 08:45, af Tine Luther
Antallet af rabiestilfælde blandt mennesker og hunde på Bali er næsten halveret det seneste år. Faldet skyldes et omfattende vaccinationsprogram, og målet er at udrydde rabies i 2012.

Vandrer op til 25 km for at få hunden vaccineret

24-04-2011 11:20, af Tine Luther
Rabies er et alvorligt problem i Afrika. Tusindvis af afrikanere dør hvert år af sygdommen. Derfor er hjælpen ude fra vigtig – og meget velkommen.

80.000 hunde vaccineret i Kina

02-03-2014 11:55, af Tine Luther
Takket være en samarbejdsaftale mellem WSPA og den kinesiske myndighed China Animal Disease Control Centre bliver hunde i Kina for første gang vaccineret mod rabies. Læs her om et par af hundeejerne.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?