80.000 hunde vaccineret i Kina

02-03-2014 11:55, af Tine Luther
Takket være en samarbejdsaftale mellem WSPA og den kinesiske myndighed China Animal Disease Control Centre bliver hunde i Kina for første gang vaccineret mod rabies. Læs her om et par af hundeejerne.

Hvert år bliver millioner af hunde i verden aflivet i frygt for rabiessmitte fra hunde til mennesker. Men der er et alternativ: at beskytte hundene fra rabiesvirussen. Dyreværnsorganisationen WSPA står bag et pilotprojekt omkring vaccinering af hunde i et kinesisk område. Pt. er cirka 80.000 hunde, hvilket svarer til over 70 % af hundebestanden i området vaccineret. Farmor Hao og Xiaohuang På en gade i landsbyen Dangjia i provinsen Shaanxisidder den lille hund Xiaohuang sammen med sin ejer, en 76-årig dame ved navn Hao. Hao sidder og taler med en anden ældre dame fra lokalsamfundet. Xiaohuangs splinternye røde halsbånd står tydeligt frem i den lyse pels. Halsbåndet viser, at Xiaohuang er vaccineret og ikke bærer på rabiessmitte. Farmor Hao bor sammen med sin søn og hans kone. Som næsten alle andre familier i området har de en lille hund til at vogte deres hus. Men også små hunde kan være gode vagthunde, og også små hunde, der løber løse rundt i gaderne uden at være vaccineret, kan være livstruende at møde under en rabiesepidemi. Takket være støtten fra WSPA's støtter verden over er Xiaohuang for første gang i livet beskyttet mod rabies. Farmor Hao, der ser sin hund som et af børnebørnene, vidste ikke meget om rabies, før vaccinationsteamet kom til landsbyen. I dag er hun velinformeret om, hvor vigtigt det er med vaccination: "Jeg hørte først om rabiesvaccination i den information, jeg fik fra kommunen," fortæller Hao, "og vores dyrlæge fortalte om rabiesrisikoen for både dyr og mennesker. Jeg takker WSPA og CADC for gratis at have vaccineret Xiaohuang og andre hunde. Fremover vil jeg sørge for, at Xiaohuang altid er vaccineret". Farfar Yuan og A-huang Yuan fra landsbyen Hedu er landmand, men hans søn er flyttet ind til byen for at få arbejde og har måttet overlade sønnen til farmor og farfar. For familier som disse kan hunde være vigtige for sammenholdet. Gadekrydset A-huang, som familien fik i gave af en ven for syv år siden, er mere end en vagthund - han er et elsket familiemedlem. Nu er han vaccineret og udgør dermed ikke længere en risiko ift. rabies. Se mere om WSPA via linket under billederne til højre. Kilde: WSPA

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?