Hvert år bliver millioner af hunde i verden aflivet i frygt for rabiessmitte fra hunde til mennesker. Men der er et alternativ: at beskytte hundene fra rabiesvirussen. Dyreværnsorganisationen WSPA står bag et pilotprojekt omkring vaccinering af hunde i et kinesisk område. Pt. er cirka 80.000 hunde, hvilket svarer til over 70 % af hundebestanden i området vaccineret. Farmor Hao og Xiaohuang På en gade i landsbyen Dangjia i provinsen Shaanxisidder den lille hund Xiaohuang sammen med sin ejer, en 76-årig dame ved navn Hao. Hao sidder og taler med en anden ældre dame fra lokalsamfundet. Xiaohuangs splinternye røde halsbånd står tydeligt frem i den lyse pels. Halsbåndet viser, at Xiaohuang er vaccineret og ikke bærer på rabiessmitte. Farmor Hao bor sammen med sin søn og hans kone. Som næsten alle andre familier i området har de en lille hund til at vogte deres hus. Men også små hunde kan være gode vagthunde, og også små hunde, der løber løse rundt i gaderne uden at være vaccineret, kan være livstruende at møde under en rabiesepidemi. Takket være støtten fra WSPA's støtter verden over er Xiaohuang for første gang i livet beskyttet mod rabies. Farmor Hao, der ser sin hund som et af børnebørnene, vidste ikke meget om rabies, før vaccinationsteamet kom til landsbyen. I dag er hun velinformeret om, hvor vigtigt det er med vaccination: "Jeg hørte først om rabiesvaccination i den information, jeg fik fra kommunen," fortæller Hao, "og vores dyrlæge fortalte om rabiesrisikoen for både dyr og mennesker. Jeg takker WSPA og CADC for gratis at have vaccineret Xiaohuang og andre hunde. Fremover vil jeg sørge for, at Xiaohuang altid er vaccineret". Farfar Yuan og A-huang Yuan fra landsbyen Hedu er landmand, men hans søn er flyttet ind til byen for at få arbejde og har måttet overlade sønnen til farmor og farfar. For familier som disse kan hunde være vigtige for sammenholdet. Gadekrydset A-huang, som familien fik i gave af en ven for syv år siden, er mere end en vagthund - han er et elsket familiemedlem. Nu er han vaccineret og udgør dermed ikke længere en risiko ift. rabies. Se mere om WSPA via linket under billederne til højre. Kilde: WSPA
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.