Rabies er en dødelig virussygdom, der angriber nervevævet og giver lammelser, der i sidste ende er dødelige. Sygdommen kan ramme alle varmblodede arter, herunder også mennesker. Virussen smitter via spyt, oftest ved bid, og spreder sig til nervesystemet. Her medfører det en række symptomer hos hundene, blandt andet skyhed, aggression og andre adfærdsændringer, samt savlen, synkebesvær og lammelser. Fra hunden er blevet bidt, kan der gå alt fra få dage til flere måneder før symptomerne viser sig.
Der findes forskellige typer af rabies, og i Danmark har vi kun flagermuserabies (European Bat Lyssa Virus), som primært findes i flagermusebestanden, men som også kan smitte til andre dyr og mennesker. Denne form for rabies er sidst fundet i Danmark i 2009.
Klassisk rabies, også kaldet hundegalskab, har ikke været set i Danmark siden 1982, men ses stadig på verdensplan. Det estimeres, at der årligt dør 35.000-40.000 mennesker af rabies – stort set alle i udviklingslandene.
Det er ikke muligt at behandle en hund, der er syg med rabies, og i Danmark skal hunde aflives, hvis de bides af et rabiessmittet dyr, også selv om hunden er vaccineret mod sygdommen.
For at begrænse smittespredningen, har flere lande, heriblandt Danmark, regler om at alle hunde, der rejser ind i landet, skal være vaccineret mod sygdommen. Det er derfor vigtigt, at du har styr på din hunds vaccinationer, inden du rejser på ferie.
Dette er fjerde artikel i en serie, hvor vi kigger nærmere på de sygdomme som vi kan vaccinere vores hunde imod – næste gang ser vi på parvovirus.
Kilder: Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Der er hundesyge i Skive. Derfor er det i denne tid ekstra vigtigt, at hunden er vaccineret, da den så er beskyttet mod den dødelige sygdom
Overvejer du at tage mod varmere himmelstrøg, og skal hunden med, så skal du være opmærksom på sygdommen Leishmaniasis
Det er muligt at vaccinere sin hund mod sygdommen borreliose, men hvad er det for en sygdom der ligger bag vaccinationen?
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.