RETTELSE: Stort set alle medier (inklusiv os selv) har skrevet, at hundene skal luftes to gange om dagen og hver tur skal vare mindst en time. Det er ikke korrekt. Man skal gå med hunden to gange om dagen, men mindst en time i alt. Vi har nu rettet det i denne artikel.
Den tyske landbrugsminister Julia Klöckner vil næste år fremsætte et lovforslag, som skal sikre, at tyske hunde bliver luftet mindst to gange om dagen. Det skriver blandt andre TV2.dk.
I lovforslaget vil det være et krav, at alle Tysklands 9,4 mio. hunde bliver luftet to gange om dagen af mindst en time i alt.
Lovforslaget er en del af en større revision af hele dyrevelfærdsområdet, og det er ikke kun de daglige gåture, der laves regler om.
Det bliver også ulovligt at lade hunde være alene hjemme hele dagen, ligesom man skal tage sig af sin hund flere gange dagligt. Derudover kommer der også regler for, hvor længe en hund må stå lænket.
Opdrættere får desuden helt særlige regler i lovforslaget. Opdrættere må således højst have tre kuld ad gangen, og så skal de være sammen med hvalpene i mindst fire timer om dagen.
Selvom flere af forslagene i sig selv virker fornuftige, så er der er stort problem. Især når det handler om at håndhæve loven om hundeluftning. For hvordan skal det nogensinde kontrolleres. Der er nok ikke mulighed for at benytte køre/hviletidsskiver i hunde.
– Og hvem skal kontrollere det? Skal naboerne ringe til politiet, hvis de mistænker mig for ikke at gå længe nok med Sam? Under alle omstændigheder kan han umuligt klare at skulle gå to timer hver dag, siger hundeejer Bärbel Kleid, der ejer en Yorkshire terrier ved navn Sam.
Fødevareminister Jacob Jensen viser vejen med ”den danske model for sund hundeavl”. – Vi skal have bedre dyrevelfærd for hunde, og det får vi bl.a. ved at fokusere på at vælge at bruge de sundeste avlsdyr samt at give avlstæven gode betingelser. Det skal gælde for alle hunde, der opdrættes i Danmark og ikke kun i den organiserede del af hundeopdrættet, lyder det resolut fra Jacob Jensen, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
Folk med udviklingshandicap kan have svært ved at skabe sociale relationer, men ny forskning viser at hunde kan hjælpe dem med at komme i kontakt med andre mennesker
En skærmydsel over, om hunde skal føres i snor, endte onsdag aften i et voldeligt overfald i Høng
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.
En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet