Siden 1898 har Dyreværnet arbejdet for at redde, beskytte og skabe bedre forhold for Danmarks kæledyr. Med 127 år på bagen er organisationen en af landets ældste dyreværnsforeninger – og deres arbejde er vigtigere end nogensinde.
Fra ydmyg begyndelse til landsdækkende dyrevelfærd
Dyreværnet blev grundlagt i en tid, hvor dyr ofte blev anset som brugsgenstande snarere end levende væsener med behov for omsorg. Organisationens mission var dengang, som nu, at sikre dyrs rettigheder og hjælpe de mest udsatte.
I dag driver Dyreværnet to internater – i Rødovre og Kolding – hvor hjemløse dyr får pleje og en ny chance i livet. Derudover står de bag Frynseklinikkerne, mobile dyreklinikker, der tilbyder gratis eller billig dyrlægehjælp til udsatte familier. På den måde sikrer Dyreværnet, at økonomiske vanskeligheder ikke bliver en barriere for at give kæledyr den pleje, de fortjener.
Et livsvigtigt arbejde
Hvert år modtager Dyreværnet tusindvis af dyr, der af forskellige årsager ikke længere kan blive hos deres ejere. Nogle er blevet forladt, andre kommer fra dyreværnssager, hvor de har levet under kummerlige forhold. Gennem en omfattende indsats med genhusning, behandling og socialisering sørger Dyreværnet for, at så mange dyr som muligt får et nyt og kærligt hjem.
Foreningen arbejder også politisk for bedre dyrevelfærdslovgivning og oplyser om korrekt dyrehold. De kæmper blandt andet imod ulovlig import af hunde, dårlige avlsforhold og misrøgt.
Fejr Dyreværnets fødselsdag med en gave til dyrene
Hvis du vil være med til at fejre Dyreværnets 127-års fødselsdag, kan du støtte deres arbejde økonomisk eller med praktiske gaver, der gør hverdagen bedre for internathundene. De ønsker sig blandt andet:
Har du gaver til Dyreværnet, kan du ringe til dem på tlf. 44 94 66 95 og aftale nærmere om, hvordan du kan aflevere tingene hos dem.
Ønsker du at støtte økonomisk, kan du donere et valgfrit beløb via MobilePay på nummeret 185185 og være med til at sikre, at endnu flere dyr får en ny chance i livet.
Et jubilæum med et vigtigt budskab
127 år med dyrevelfærd er værd at fejre, men det er også en påmindelse om, at kampen for dyrenes rettigheder langt fra er slut. Dyreværnet fortsætter med at gøre en forskel for dyr i nød – og jo flere, der bakker op, desto flere liv kan reddes.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Det spørgsmål stillede Agria Dyreforsikring i en undersøgelse om hunde- og katteejeres vaner og skikke i otte europæiske lande, og tendensen er klar: I langt overvejende grad fejrer kæledyrsejerne deres dyrs fødselsdage - danskerne er blandt de mest fødselsdagsfejrende dyreejere i Europa, og den yngre generation fører an i fejringen.
Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten og HUNDEN, fylder 60 år
Sidste weekend, lige et par dage før hendes 1 års fødselsdag, var Vixen lidt med på jagt for første gang
Enid sætter sig hver eneste dag ind bag rattet i sin brunlakerede Mercedes 220C for enten at køre på indkøb eller foretage private besøg rundt omkring.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?