Dyreværnet har åbnet et nyt internat i Kolding, hvor hunde og andre familiedyr kan få en ny start i fredelige og rummelige rammer. Med Bonnie Brill som daglig leder og en erfaren stab i ryggen er der store ambitioner for det jyske internat.
En tryg base midt i åbne marker
Den 1. april overtog Dyreværnet nøglerne til det tidligere pensionat i Kolding, og allerede samme dag blev den første hund, Felix på 2,5 år, indleveret. Han er en mellempuddel, som har brug for hjælp til at håndtere stress og separationsangst, før han er klar til at finde sit tredje og forhåbentlig sidste hjem. Felix er den første af mange hunde, der i fremtiden skal videreformidles fra Kolding.
Internatet ligger midt i åbne marker og fredelige omgivelser, hvilket har stor betydning for Dyreværnets arbejde.
– I Rødovre har vi ikke samme mulighed for ro, fordi der er meget industri og trafik. Her i Kolding kan vi tilbyde et mere stille miljø, og det er en stor fordel for nogle af de hunde, vi får ind, forklarer internatschef Maria Rønde Jakobsen.
Bonnie Brill bliver internatets hjerte
Det bliver Bonnie Brill, der skal stå i spidsen for internatet i Kolding. Hun har arbejdet hos Dyreværnet i otte år og deler organisationens mission om at hjælpe ”hver en pote”.
– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har selv boet i Kolding og kender derfor området her rigtig godt. Jeg glæder mig til at få internatet op og køre på samme måde som i Rødovre, fortæller hun.
Bonnie flytter ind på stedet sammen med sin familie og vil være en fast og tryg tilstedeværelse for både dyr og personale. Derudover forventes det, at en medarbejder – med adfærdsuddannelse bliver tilknyttet fast i hverdagen, og at et hold af frivillige hjælper til.
Fra pension til professionelt internat
Ejendommen i Kolding har tidligere været drevet som internat af Gitte Visbech, som årligt videreformidlede omkring 100 dyr. Dyreværnet forventer at kunne hjælpe det dobbelte, mellem 200 og 300 dyr om året, når alt er oppe at køre.
Stedet har omkring 41 hundeværelser, men planen er at udvide størrelsen på bokse og reducere antallet til omkring 28. Dertil kommer plads til smådyr og op mod 20 katteværelser.
– Vores hunde er typisk hos os i længere tid, end man ser i en traditionel hundepension. Derfor prioriterer vi, at de får lidt mere plads. De kommer naturligvis også ud på daglige gåture og modtager den træning, de har brug for så de er klar til et nyt hjem, siger Maria Rønde Jakobsen.
Plads til forskellighed og en ny start
Hundene, der kommer ind, har mange forskellige baggrunde. Nogle har adfærdsudfordringer, mens andre har været højt elskede familiehunde, der er blevet indleveret på grund af uforudsete situationer som f.eks. skilsmisse, allergi eller manglende overskud.
– Det er vigtigt at understrege, at der findes mange gode hunde på internaterne. Vi ser f.eks. ofte unge hanhunde i alderen 8-10 måneder, som folk ikke længere kan håndtere. Heldigvis har vi personale med den rette erfaring og uddannelse, som kan hjælpe hundene godt videre, lyder det fra Maria.
Fokus på dyrenes trivsel og værdighed
Ud over plads og ro er drømmen, at internatet på sigt også bliver udstyret med en klinik og tilknyttet dyrlæge. Indtil videre assisterer eksterne dyrlæger, og Dyreværnets faste dyrlæge kigger forbi 1-2 gange om måneden.
– Vi bygger stadig både stedet og organisationen op, og vi tilpasser os løbende det behov, vi møder. Det vigtigste for os er, at dyrene får en værdig tilværelse og en ny chance, fortæller Maria.
Dyreværnet har en lav aflivningsprocent på 7-8% og afliver kun, hvis der pga. sundheds - eller adfærdsmæssige udfordringer ikke er mulighed for at give dyret et værdigt liv et nyt sted.
Et kald mere end et arbejde
Både Maria og Bonnie beskriver arbejdet i Dyreværnet som en livsstil.
– Det er både hårdt og dejligt at sige farvel til en hund, man har knyttet sig til. Heldigvis ved vi, at vi har gjort en forskel både for hunden, men også for dens kommende ejer, siger Maria.
Med internatet i Kolding bliver det muligt for Dyreværnet at hjælpe endnu flere dyr især i Jylland, hvor transporttiden nu bliver kortere i forbindelse med dyreværnssager. Målet er derfor klart: Hver en pote tæller.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?