Dyreværnet har åbnet et nyt internat i Kolding, hvor hunde og andre familiedyr kan få en ny start i fredelige og rummelige rammer. Med Bonnie Brill som daglig leder og en erfaren stab i ryggen er der store ambitioner for det jyske internat.
En tryg base midt i åbne marker
Den 1. april overtog Dyreværnet nøglerne til det tidligere pensionat i Kolding, og allerede samme dag blev den første hund, Felix på 2,5 år, indleveret. Han er en mellempuddel, som har brug for hjælp til at håndtere stress og separationsangst, før han er klar til at finde sit tredje og forhåbentlig sidste hjem. Felix er den første af mange hunde, der i fremtiden skal videreformidles fra Kolding.
Internatet ligger midt i åbne marker og fredelige omgivelser, hvilket har stor betydning for Dyreværnets arbejde.
– I Rødovre har vi ikke samme mulighed for ro, fordi der er meget industri og trafik. Her i Kolding kan vi tilbyde et mere stille miljø, og det er en stor fordel for nogle af de hunde, vi får ind, forklarer internatschef Maria Rønde Jakobsen.
Bonnie Brill bliver internatets hjerte
Det bliver Bonnie Brill, der skal stå i spidsen for internatet i Kolding. Hun har arbejdet hos Dyreværnet i otte år og deler organisationens mission om at hjælpe ”hver en pote”.
– Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har selv boet i Kolding og kender derfor området her rigtig godt. Jeg glæder mig til at få internatet op og køre på samme måde som i Rødovre, fortæller hun.
Bonnie flytter ind på stedet sammen med sin familie og vil være en fast og tryg tilstedeværelse for både dyr og personale. Derudover forventes det, at en medarbejder – med adfærdsuddannelse bliver tilknyttet fast i hverdagen, og at et hold af frivillige hjælper til.
Fra pension til professionelt internat
Ejendommen i Kolding har tidligere været drevet som internat af Gitte Visbech, som årligt videreformidlede omkring 100 dyr. Dyreværnet forventer at kunne hjælpe det dobbelte, mellem 200 og 300 dyr om året, når alt er oppe at køre.
Stedet har omkring 41 hundeværelser, men planen er at udvide størrelsen på bokse og reducere antallet til omkring 28. Dertil kommer plads til smådyr og op mod 20 katteværelser.
– Vores hunde er typisk hos os i længere tid, end man ser i en traditionel hundepension. Derfor prioriterer vi, at de får lidt mere plads. De kommer naturligvis også ud på daglige gåture og modtager den træning, de har brug for så de er klar til et nyt hjem, siger Maria Rønde Jakobsen.
Plads til forskellighed og en ny start
Hundene, der kommer ind, har mange forskellige baggrunde. Nogle har adfærdsudfordringer, mens andre har været højt elskede familiehunde, der er blevet indleveret på grund af uforudsete situationer som f.eks. skilsmisse, allergi eller manglende overskud.
– Det er vigtigt at understrege, at der findes mange gode hunde på internaterne. Vi ser f.eks. ofte unge hanhunde i alderen 8-10 måneder, som folk ikke længere kan håndtere. Heldigvis har vi personale med den rette erfaring og uddannelse, som kan hjælpe hundene godt videre, lyder det fra Maria.
Fokus på dyrenes trivsel og værdighed
Ud over plads og ro er drømmen, at internatet på sigt også bliver udstyret med en klinik og tilknyttet dyrlæge. Indtil videre assisterer eksterne dyrlæger, og Dyreværnets faste dyrlæge kigger forbi 1-2 gange om måneden.
– Vi bygger stadig både stedet og organisationen op, og vi tilpasser os løbende det behov, vi møder. Det vigtigste for os er, at dyrene får en værdig tilværelse og en ny chance, fortæller Maria.
Dyreværnet har en lav aflivningsprocent på 7-8% og afliver kun, hvis der pga. sundheds - eller adfærdsmæssige udfordringer ikke er mulighed for at give dyret et værdigt liv et nyt sted.
Et kald mere end et arbejde
Både Maria og Bonnie beskriver arbejdet i Dyreværnet som en livsstil.
– Det er både hårdt og dejligt at sige farvel til en hund, man har knyttet sig til. Heldigvis ved vi, at vi har gjort en forskel både for hunden, men også for dens kommende ejer, siger Maria.
Med internatet i Kolding bliver det muligt for Dyreværnet at hjælpe endnu flere dyr især i Jylland, hvor transporttiden nu bliver kortere i forbindelse med dyreværnssager. Målet er derfor klart: Hver en pote tæller.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.