En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Copyright Ridehesten.com
Maria Granner fra Dansk Dyreværn Aarhus arbejder med internathunden Mille, som er en 8 måneder gammel schnauzer-blanding.

Dansk Dyreværn i Aarhus er været hjem for alle typer af hunde. Lige fra den lille søde fransk bulldog Gismo med de betændte ører, til den energiske schnauzer-blanding Mille på 8 måneder, som er igang med at lære af stresse af. Hundene som bliver overdraget i internatets varetægt har typisk en tung bagage med sig. Sygdom hos ejeren, stress hos hunden og skiftende hjem er blot nogle af de historier, som hundene bærer rundt på.

– Det skal være for hundens skyld, at den er hos os. Ikke for ejerens. Når vi får en hund ind, gør vi os det klart, hvad det er for en hund, og hvad vi kan gøre for at forbedre dens tilstand. Hvis vi får lavet en god og stabil hverdag, hvor den trives, så er hunden nemmere at videreformidle. Det er i virkeligheden det, som det handler om at få hundene ud i nye blivende hjem, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.

Er internat den rigtige løsning for hunden?
Hos Dansk Dyreværn Aarhus kan man både indlevere hunde til internat og i almindelig hundepension.Og her er de ikke blege for at stille spørgsmål. Personalet vil vide alt om hunden, specielt internathundene, fordi de derigennem kan danne sig et bedre indtryk af hunden og finde det bedst mulige match.

– Når vi får en hund overdraget, er det ofte aftalt på forhånd. For os handler det om at vurdere om hunden er egnet til at stå på et internat, og at ejer har en god mavefornemmelse med, at de overdrager ansvaret til os. Det er okay, at hunden er nervøs, når den kommer ind til os. Men hvis den  falder fuldstændig fra hinanden, så er det selvfølgelig en del af overvejelserne, om hunden egner sig til at bo på et internat, siger Karina Hindborg.

Copyright Ridehesten.com
Schnauzer-blandingen Mille er klar til at komme ud i en ny familie.

Dagligdagen på internatet
Det koster et fast indleveringsindgebyr på 550 kr. at overdrage hunden. Desuden kan der forekomme ekstra betaling, hvis hunden ikke er vaccineret eller chippet. Pengene går til et sundhedstjek af dyrlægen. Derefter starter dagligdagen for internathunden.

– Vi har en stor tavle, hvor der bliver lavet en individuel ugeplan for hver hund. Der er tidspunkter, hvor der sker noget og tidspunkter, hvor der ikke sker noget, og her skal der være ro.Vi har altid fokus på at nedsætte stress hos hundene, og genkendelighed giver ro. Derudover går vi lange ture hver dag, træner hundene i haven med balanceøvelser, og går spor i marken, fortæller Karina Hindborg.

Mange af de hunde som bliver indleveret har både sundhedsproblemer og adfærdsproblemer. Så det kræver tid og træning at få hundene på ret køl igen. Karina og hendes hundeteam fokuserer meget på hundens bevægapparat, for hvis der er noget, som kan give anledning til problemadfærd, så er det smerter i kroppen, fortæller Karina.

Copyright Ridehesten.com
Den lille franske bulldog Gismo har haft meget svær ørebetændelse og sprængte trommehinder, men den er under behandling og i klar bedring.

– Vi har et samarbejde med en dygtig kranio-sakrall terapeut og massør. For jeg kan godt gå ind og adfærdsbehandle, men hvis hunden har ondt i kroppen, så kommer jeg ingen vegne. Derudover har vi fokus på foderet, fordi vi ofte har stressede hunde, og stress er ligemed tynd mave. Det kræver fokus på fordøjelsen og et godt immunforsvar for at komme det til livs, og derfor giver vi blandt andet alle hunde kosttilskud, siger Karina Hindborg.  

Nyt hjem igen
Når hunden er klar til at blive videreformidlet, kommer den på hjemmesiden. Alle kan komme ud og møde hundene, men ikke alle får en hund med hjem. Det er en kunst at finde det rigtige match, og det vigtigste for Karina er, at begge parter er ærlige om, hvad de kan tilbyde hinanden. En hund fra Dansk Dyreværn Aarhus koster 2100 kr.

–  Nu har jeg været herude i så mange år, så jeg har hører også det, som interesserede købere ikke siger til mig, når vi stiller dem vores mange spørgsmål. I det hele taget bruger vi en del tid på at tale med folk, og finde ud af om kemien er der mellem hund og menneske, siger Karina Hindborg.

Internatet kunne ikke fungere uden alle de frivillige, som kommer og lægger rigtig mange timer hos dyrene. Maria Granner startede som frivillig, så kom hun senere i praktik, og nu er hun tilkaldevagt og hjælper til med at aktivere de forskellige hunde.

Se en video med interview med Maria og film af internathunde her:

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Voice of Pets mangler viden om død hvalp

24-06-2021 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen

Voice of pets tæt på lukning

09-06-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus

Skal aggressive hunde aflives

10-04-2018 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Aflivning af hunde er altid et følsomt emne. Men hvornår bør man skride til aflivning af en aggressiv hund? I Tyskland ser det nu ud til, at en hund, der har dræbt sin ejer og dennes søn, får lov at leve

Mand og hund over bord

01-05-2013 06:24, af Maja Golles
I weekenden kæntrede en kano, så både mand og hund røg over bord

Hundeanimation førte til Disney–tilbud

25-05-2016 14:08, af Tine Luther
En tysk filmstuderende producerede en skøn animationskortfilm om en dreng og en hund. Produktionen førte til jobtilbud hos Disney. Se filmen via denne nyhed.

Diagnose: Kærestesorger

27-04-2023 09:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I tirsdags havde randrusianske Nynne Frederiksen sin hund til dyrlæge, og hun blev noget overrasket over diagnosen

Hund og ejer faldt 5 m ned ad skrænt

06-07-2012 09:11, af Maja Golles
Tidligere på ugen faldt en hund ned ad en stejl skrænt ved Mårup Kirke ved Lønstrup. I et forsøg på at redde hunden faldt ejeren også ned ad skrænten og endte på en afsats, han ikke selv kunne komme fra

BLOG: Opbygning af din egen træning

23-03-2021 15:20, af John Frank Ahm

Om at arbejde hensigtsmæssigt med sin hund

Loppemidler kan være gift for fugle

27-04-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund behandles for lopper, kan det ifølge Dansk Ornitologisk Forening ende med at skade den lokale fuglebestand

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.