En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Copyright Ridehesten.com
Maria Granner fra Dansk Dyreværn Aarhus arbejder med internathunden Mille, som er en 8 måneder gammel schnauzer-blanding.

Dansk Dyreværn i Aarhus er været hjem for alle typer af hunde. Lige fra den lille søde fransk bulldog Gismo med de betændte ører, til den energiske schnauzer-blanding Mille på 8 måneder, som er igang med at lære af stresse af. Hundene som bliver overdraget i internatets varetægt har typisk en tung bagage med sig. Sygdom hos ejeren, stress hos hunden og skiftende hjem er blot nogle af de historier, som hundene bærer rundt på.

– Det skal være for hundens skyld, at den er hos os. Ikke for ejerens. Når vi får en hund ind, gør vi os det klart, hvad det er for en hund, og hvad vi kan gøre for at forbedre dens tilstand. Hvis vi får lavet en god og stabil hverdag, hvor den trives, så er hunden nemmere at videreformidle. Det er i virkeligheden det, som det handler om at få hundene ud i nye blivende hjem, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.

Er internat den rigtige løsning for hunden?
Hos Dansk Dyreværn Aarhus kan man både indlevere hunde til internat og i almindelig hundepension.Og her er de ikke blege for at stille spørgsmål. Personalet vil vide alt om hunden, specielt internathundene, fordi de derigennem kan danne sig et bedre indtryk af hunden og finde det bedst mulige match.

– Når vi får en hund overdraget, er det ofte aftalt på forhånd. For os handler det om at vurdere om hunden er egnet til at stå på et internat, og at ejer har en god mavefornemmelse med, at de overdrager ansvaret til os. Det er okay, at hunden er nervøs, når den kommer ind til os. Men hvis den  falder fuldstændig fra hinanden, så er det selvfølgelig en del af overvejelserne, om hunden egner sig til at bo på et internat, siger Karina Hindborg.

Copyright Ridehesten.com
Schnauzer-blandingen Mille er klar til at komme ud i en ny familie.

Dagligdagen på internatet
Det koster et fast indleveringsindgebyr på 550 kr. at overdrage hunden. Desuden kan der forekomme ekstra betaling, hvis hunden ikke er vaccineret eller chippet. Pengene går til et sundhedstjek af dyrlægen. Derefter starter dagligdagen for internathunden.

– Vi har en stor tavle, hvor der bliver lavet en individuel ugeplan for hver hund. Der er tidspunkter, hvor der sker noget og tidspunkter, hvor der ikke sker noget, og her skal der være ro.Vi har altid fokus på at nedsætte stress hos hundene, og genkendelighed giver ro. Derudover går vi lange ture hver dag, træner hundene i haven med balanceøvelser, og går spor i marken, fortæller Karina Hindborg.

Mange af de hunde som bliver indleveret har både sundhedsproblemer og adfærdsproblemer. Så det kræver tid og træning at få hundene på ret køl igen. Karina og hendes hundeteam fokuserer meget på hundens bevægapparat, for hvis der er noget, som kan give anledning til problemadfærd, så er det smerter i kroppen, fortæller Karina.

Copyright Ridehesten.com
Den lille franske bulldog Gismo har haft meget svær ørebetændelse og sprængte trommehinder, men den er under behandling og i klar bedring.

– Vi har et samarbejde med en dygtig kranio-sakrall terapeut og massør. For jeg kan godt gå ind og adfærdsbehandle, men hvis hunden har ondt i kroppen, så kommer jeg ingen vegne. Derudover har vi fokus på foderet, fordi vi ofte har stressede hunde, og stress er ligemed tynd mave. Det kræver fokus på fordøjelsen og et godt immunforsvar for at komme det til livs, og derfor giver vi blandt andet alle hunde kosttilskud, siger Karina Hindborg.  

Nyt hjem igen
Når hunden er klar til at blive videreformidlet, kommer den på hjemmesiden. Alle kan komme ud og møde hundene, men ikke alle får en hund med hjem. Det er en kunst at finde det rigtige match, og det vigtigste for Karina er, at begge parter er ærlige om, hvad de kan tilbyde hinanden. En hund fra Dansk Dyreværn Aarhus koster 2100 kr.

–  Nu har jeg været herude i så mange år, så jeg har hører også det, som interesserede købere ikke siger til mig, når vi stiller dem vores mange spørgsmål. I det hele taget bruger vi en del tid på at tale med folk, og finde ud af om kemien er der mellem hund og menneske, siger Karina Hindborg.

Internatet kunne ikke fungere uden alle de frivillige, som kommer og lægger rigtig mange timer hos dyrene. Maria Granner startede som frivillig, så kom hun senere i praktik, og nu er hun tilkaldevagt og hjælper til med at aktivere de forskellige hunde.

Se en video med interview med Maria og film af internathunde her:

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Voice of Pets mangler viden om død hvalp

24-06-2021 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen

Voice of pets tæt på lukning

09-06-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus

Dreng valgte internatets ældste hund

04-04-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA

Hundeejer advarer efter tragisk dødsfald

13-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En pose chips var skyld i, at Christina Youngs hund døde. Nu advarer hun alle andre om faren ved at lade ting ligge fremme, når man har hund

Redddede hund ud af brændende hus

10-04-2013 11:32, af Maja Golles
I går kom en familie hjem til et brændende hus på deres bopæl i Østjylland. Familiens hund var fanget inde i huset, men blev reddet ud af datteren i sidste øjeblik.

Billederne fra Roskilde er klar

15-05-2019 14:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er billederne fra weekendens udstilling i Roskilde online. Der er mange, så måske er der også et af dig og din hund

Gipote.dk - et hundeannoncemarked

04-03-2014 09:37, af Tine Luther
Hos Gipote bliver der arbejdet intensivt i annoncemarkedet. Konstant er der to mand på, der skal sikre, at der ikke er fupannoncer eller hunde fra hvalpefabrikker. Det betyder, at annoncørerne kan føle sig sikre på, at de ikke står ved siden af svindlere. Der bliver også konstant arbejdet på at skaffe respons til annoncerne fra dejlige familier, der leder efter den rette hund.

Svømmehale – når halen ikke kan logre

26-05-2022 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunde elsker at bade, men engang imellem kan det blive for meget af det gode. For nogle hunde kan badeturen ende med en smertefuld svømmehale – vi ser lidt nærmere på hvad det er

Hund dræbt af ørn

04-09-2014 12:15, af Tine Luther
En svensk hund er blevet dræbt af en kongeørn.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Farvel til Kathe Winther – en pionér inden for hundeverdenen

15-11-2024 08:02, af Cecilie Friis Amstrup

I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.

Herning: Blue gjorde det igen!

09-11-2024 20:19, af Cecilie Friis Amstrup

Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

Herning: Kronen på årsværket for Blue

10-11-2024 19:49, af Cecilie Friis Amstrup

Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!

Nu er billederne fra Herning online

15-11-2024 12:12, af Cecilie Friis Amstrup

Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.

Dramatisk eftersøgning af hunden Dolph

18-11-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.

Herning: Særlig hæder til de danske nationalracer

10-11-2024 20:30, af Cecilie Friis Amstrup

Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Herning: Naya er dagens bedste juniorhandler

10-11-2024 16:24, af Cecilie Friis Amstrup

Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.