Kom godt igennem nytårsaften

31-12-2017 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nytårsaften er fyldt med fest og sjov for de fleste danskere. Vi byder det nye år velkommen med bulder, brag og festlig stemning. For mange hunde kan denne aften dog være noget overvældende. Vi ser på hvordan du gør nytårsaften hundevenlig.

1. Luft hunden inden det går i gang

Selv for hunde, der normalt ikke er bange for fyrværkeri, kan nytårsaften være en voldsom oplevelse, især hvis man bor i byen. Sørg derfor for at lufte hunden inden det bliver mørkt, så I undgår for mange brag og fulde mennesker.

2. Lav et helle til hunden

Får man mange gæster nytårsaften, kan det godt være stressende for hunden. Sørg derfor for at den har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne og festlighederne fra, hvis det bliver for meget.

3. Pas på åbne døre

Når festlighederne går i gang, sker det ofte at døre åbnes og folk går mere ind og ud end man plejer at gøre, og glemmer man en dør, kan hunden nemt løbe ud. Især hvis hunden er bange for fyrværkeri, kan den finde på at løbe væk, og en tur ud på egen hånd kan være særlig farlig nytårsaften. Sørg derfor for at dørene holdes lukket, så hunden kan blive sikkert inden døre.

4. Pas på bordbomberne

Bordbomber, truthorn og andre sjove nytårsting, kan være meget voldsomme for hundens ører. Så overvej hvor hunden er, når der truttes og larmes indenfor.

5. Pas på glasskår dagen derpå

Især i byen kan den første dag i det nye år være fyldt med en del knuste glas og flasker. Pas godt på, hvor I går, når hunden skal luftes nytårs morgen, så hunden ikke risikerer at skære poterne i stykker.

 

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

6-årig pige bidt af hund

06-06-2011 14:12, af Anne Kristine Tollestrup
En 6-årig pige måtte syes med 7 sting, da hun i weekenden blev bidt af en hund.

Hund agerer forælder for gepardunger

04-04-2016 14:30, af Tine Luther
Fem moderløse gepardunger bliver opdraget af australian shepherd. Læs mere og se video i denne nyhed.

Hund angreb kvæg – og blev skudt

06-08-2015 09:46, af Tine Luther
En svensker tog haglbøssen i brug, da naboens to hunde gik til angreb på hans kvæg. Den ene hund blev dræbt.

Advarsel: Pas på med halsbåndene

15-02-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var Lotte Christina Neupart og Michael Hansen tæt på at miste deres ene hund, da den var tæt på at blive kvalt i halsbåndet. Nu advarer Lotte andre hundeejere

Rygning skader også din hund

18-05-2016 14:41, af Tine Luther
Hunde, der lever i rygerhjem, får dårligere helbred.

Sommerferie og hund

19-07-2012 11:26, af Nina Marie Villadsen
Ferietiden står for døren og i ca. hvert fjerde hjem betyder det, at der skal tages stilling til, hvor og hvordan hunden skal tilbringe ferien – få gode råd her

Her er jeres hundepinligheder

11-10-2022 12:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går spurgte vi efter jeres pinligste oplevelser med hund, og dem kom der en del af

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.