Nytårsaften er fyldt med fest og sjov for de fleste danskere. Vi byder det nye år velkommen med bulder, brag og festlig stemning. For mange hunde kan denne aften dog være noget overvældende. Vi ser på hvordan du gør nytårsaften hundevenlig.
1. Luft hunden inden det går i gang
Selv for hunde, der normalt ikke er bange for fyrværkeri, kan nytårsaften være en voldsom oplevelse, især hvis man bor i byen. Sørg derfor for at lufte hunden inden det bliver mørkt, så I undgår for mange brag og fulde mennesker.
2. Lav et helle til hunden
Får man mange gæster nytårsaften, kan det godt være stressende for hunden. Sørg derfor for at den har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne og festlighederne fra, hvis det bliver for meget.
3. Pas på åbne døre
Når festlighederne går i gang, sker det ofte at døre åbnes og folk går mere ind og ud end man plejer at gøre, og glemmer man en dør, kan hunden nemt løbe ud. Især hvis hunden er bange for fyrværkeri, kan den finde på at løbe væk, og en tur ud på egen hånd kan være særlig farlig nytårsaften. Sørg derfor for at dørene holdes lukket, så hunden kan blive sikkert inden døre.
4. Pas på bordbomberne
Bordbomber, truthorn og andre sjove nytårsting, kan være meget voldsomme for hundens ører. Så overvej hvor hunden er, når der truttes og larmes indenfor.
5. Pas på glasskår dagen derpå
Især i byen kan den første dag i det nye år være fyldt med en del knuste glas og flasker. Pas godt på, hvor I går, når hunden skal luftes nytårs morgen, så hunden ikke risikerer at skære poterne i stykker.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Torsdag fortalte vi om Dyrenes Beskyttelses forslag til fyrværkeri. Der var mange støtter til forslaget
Hunde kan opfange de lugte vi udsender, når vi er bange og påvirkes af det, viser studie.
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Jeg opfordrer altid kommende hvalpekøbere til at gøre sig tanker om, hvad deres krav til den voksne hund er, før hvalpen flytter ind. Jo mere afklarede de er med hensyn til husreglerne for hvad hvalpen må og ikke må, jo bedre er de forberedt. At afklare reglerne på forhånd gør dagligdagen lettere, når de efter kort tid får den lille spilopmager hjem
Boxer ulcus er en smertefuld sygdom i hundens øje, hvor en del af hornhindens overflade løsner sig – og sygdommen rammer ikke kun boxerne
Det bliver kæmpestort i weekenden på Vilhelmsborg. Derfor har Dogcoach også valgt at præsentere deres nye tøjkollektion ved Hund i Fokus
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet