Selvom din hund ikke bruger ord, kommunikerer den med dig hver eneste dag. Med blikket, bevægelserne og lydene fortæller den, hvad den har brug for. Her får du fem ting, som din hund måske ville sige til dig, hvis den kunne tale, og hvordan du nemmere kan lytte med hjertet.
1. Jeg forstår ikke altid, hvad du mener
Mange hundeejere tror, at hunden forstår alle ord, vi siger. For hunde er det dog langt vigtigere, hvordan du taler og bevæger dig end de præcise ord. Din tone, dit kropssprog og din stemmeføring betyder mere end sætningen i sig selv. Brug derfor korte, ensartede kommandoer, og hold dig til de samme ord. Det skaber tryghed og gør det lettere for hunden at forstå, hvad du ønsker.
2. Jeg elsker faste rutiner
Din hund har ikke et armbåndsur, men den har et indre ur, og det elsker forudsigelighed. Hverdagen bliver lettere for din hund, hvis den nogenlunde ved, hvornår det er tid til mad, gåtur og hvile. Store ændringer eller rodede rutiner kan gøre den forvirret og urolig. En fast morgenrutine, rolige aftener og faste spisetider kan være med til at skabe ro i både krop og sind.
3. Når jeg gør, prøver jeg at fortælle dig noget
Gøen er ikke bare larm. Det er din hunds måde at sige noget vigtigt på. Måske prøver den at advare dig, måske er den begejstret, eller måske føler den sig usikker. I stedet for at skælde ud, så stil dig selv spørgsmålet: Hvad forsøger min hund at sige? Ser den noget ud ad vinduet? Keder den sig? Har den brug for ro eller mere aktivering? Ved at lytte til gøen som et signal kommer du tættere på at forstå din hund.
4. Jeg kan ikke lide at være alene for længe
Selv den mest selvstændige hund kan føle sig ensom. Hunde er flokdyr og trives bedst, når de er sammen med nogen. Hvis din hund virker urolig, destruktiv eller stresset, når du har været væk, kan det være et tegn på, at den ikke trives med alenetid. Træn det gradvist, og sørg for masser af tryghed og aktivitet, inden du går. Måske har din hund brug for en venlig hundepasser i løbet af dagen?
5. Jeg mærker dine følelser
Din hund er ekstremt opmærksom på dig. Den kan fornemme, om du er glad, rolig, stresset eller ked af det, og dens adfærd smitter ofte af på din sindstilstand. Når du er nærværende og i ro, falder din hund også til ro. Giv dig tid til at være mentalt til stede sammen med din hund. Det styrker jeres relation og skaber en mere harmonisk hverdag.
Vil du forstå din hund bedre?
Jo mere opmærksom du bliver på de små signaler, jo stærkere bliver båndet mellem jer. Din hund har måske ikke ord, men den har masser på hjerte.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De fleste ændrer deres toneleje når de taler til en lille baby. Deres stemmeføring bliver mere rytmisk og vokalerne bliver overdrevne. Det samme gør sig gældende når vi taler til vores hunde, skriver Illustreret Videnskab.
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Søndag formiddag har blandt andet stået på et forrygende foredrag af Munthe Bium om digital kommunikation
Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning
Det er ikke altid til at se på hunden, at den har smerter. Dansk dyrlæge håber, at hun med nyt forskningsprojekt kan kortlægge hundes “pain face”. Det skal hjælpe hundeejere med at forstå hundens signaler, når den har ondt.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.