16 ting der viser hvor højt din hund elsker dig

19-10-2023 11:26, af Anne Cecilie Sohl

Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Pixabay

1. Ser dig dybt i øjnene

Føler du ofte at din hund ser længe på dig? Så er det ifølge hundeeksperten Brian Hare et tegn på hengivenhed og værdsættelse. Får i øjenkontakt mens du klør den bag øret eller i leget på gulvet, så vil jeres hjerner frigive det hormonet oxytocin. Det selvsamme hormon, som frigives når en mor, knytter bånd med sit nyfødte barn.

Man skal dog være varsom, da øjenkontakten også kan virke dominerende og kun bør bruges i positive situationer.

2. Gaber på samme tid

Hvis du og din hund gaber på samme tid er det et tegn på at i begge er trygge og tilpasse.

3. Læner sig op ad dig

Når din hund læner sig op ad dig er det et tegn på at hunden gerne vil være tæt på dig og søger det bedste selskab den kender. Hunden vil reagere med samme adfærd hvis den befinder sig i en skræmmende situation, hvor den vil søge i sikkerhed hos dig.

4. Putter efter aftensmåltidet

Ofte er mad genvejen til hundens hjerte. De daglige måltider er et af hundens højdepunkter i løbet af dagen og den person i hjemmet, som skænker op, er oftest også hundens favorit. Vil din hund efterfølgende putte sig ind til dig i sofaen, viser den blot sin taknemmelighed.

5. Øjenbrynene taler

Det er ikke kun hundens hale der indikerer humøret. Øjenbrynene er en lige så vigtig kommunikationsform, hvor den når humøret er godt vil løfte sine øjenbryn som et kærligt, indbydende tegn. Er den derimod bange eller nervøs, vil den sænke sine øjenbryn.

6. Ser længselsfuldt efter dig

Forlader du hjemmet og kan mærke din hunds længselsfulde blik, er det ikke nødvendigvis et tegn på ulykke eller sorg. Er din hund tryg og opdraget godt, ved den at du kommer tilbage.

Panikker den derimod og markerer sig med lyd, er den utryg – dog ikke ensbetydende med at den ikke holder af dig.

7. Glæde ved din hjemkomst

Har du oplevelsen af, at din hund er glad, begejstret og logrer med halen, når du kommer hjem, kan du roligt tage det som en kærlighedserklæring. Dagens højdepunkt er for mange hunde når dens ejer træder ind ad døren efter en lang dag. Så tag endelig godt i mod velkomsten.

8. Vil sove i samme rum

Hunden er ikke altid velkommen i soveværelset, men vil den gerne med ind, er det et tegn på at den holder af dig, fordi den er loyal og beskyttende.

9. Bringer dig yndlingslegetøjet

Vi er ikke mange der synes det er lækkert at få en gennemgnasket og våd bamse i skødet. For din hund er det dog ikke altid fordi den vil lege kasteleg, at den bringer dig sit yndlingslegetøj. Derimod er det et tegn på, at den gerne vil dele med sin bedste ven.

10. Lytter til dig tale

Ifølge nyhedsmediet NPR forstår hunde hvad du siger, ved at adskille ordene fra tonen de siges med. Reagerer din hund på din stemme og kommer løbende, så kan du godt regne med, at det er fordi den elsker dig højt.

11. Vil hellere kløs end have en godbid

Et af de spørgsmål der ofte bliver spurgt om til hundetræning er hvordan vi bedst belønner vores hund. Ifølge Science Magazine reagerer hunde bedre på at blive kløet og få ros, end de gør ved at få en godbid. Så vil din hund hellere have opmærksomhed fra dig så er det som regel et tegn på dybe følelser.

12. Viser dig sin glæde

Ifølge et studie udført af professor Gregory Berns fra New York viste en MRI scanning og kortlægning af hundes hjerneaktivitet, at det lader til at hunde (og en lang række andre dyr) har følelser på ligesom vi mennesker har det. Så virker det som om din hund er tæt med familien er det et positivt tegn.  

13. Den prøver at kommunikere med dig

Hilser din hund når du kommer indenfor døren? Holder den øjenkontakt? Putter den med dig? Kommer den med legetøj? Eller vil den bare gerne være samme rum som dig? Så er det er tegn på, at den prøver at kommunikere med dig, hvilket betyder den anser dig for at være meget mere end bare personen, der skænker mad.

14. Forsøger at følge reglerne

Hunde har - ligesom mennesker - forskellige personlighedstyper. Nogle er empatiske, nogle har god hukommelse, og nogle virker generelt lidt mere intelligente. Gør din hund alt hvad den kan for at efterleve dine regler, så er det meget positivt.

15. Du er familie

Hunde anser ifølge nyhedsmediet Mic ikke blot deres ejere for at være venner, men mere som værende familie. Når du er glad, er hunden glad, og hvis du er ked af det, kan den også blive lidt trist. Hunden er nemlig meget opmærksom på, hvordan du har det.

16. Gengæld kærligheden

Gregory Berns, der er professor indenfor neurologi, mener at hunde sagtens kan fornemme om du holder af dem.Så husk at overøse din hund med en masse kærlighed – du vil få det tifold tilbage!

Kilde: idenyt.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.