Øjenkontakt mellem din hund og dig betyder meget i jeres træning og samarbejde. I nogle tilfælde betyder det, at din hund vil tilvælge dig, frem for andre aktiviteter, der umiddelbart virker mere spændende – for eksempel hvis den formår at fjerne blikket fra en anden hund, og vende det mod dig. Her får du et par tips til, hvordan du med en simpel øvelse kan lære din hund at etablere øjenkontakt og derigennem skabe positiv indlæring og bedre kontakt. Øjenkontaktøvelsen 1. Vis din hund, at du har en godbid i begge hænder. Lad eventuelt hunden snuse til begge dine hænder. 2. Hæv armene direkte ud til hver side: 90 grader ud fra kroppen. Stå stille og vent til, at hunden ikke længere kigger på dine hænder, men i stedet retter blikket mod dine øjne, samtidig med, at den har alle fire poter i jorden. 3. Når hunden giver dig øjenkontakt, forstærker du adfærden ved at tage den ene arm ned og give hunden godbidden. Ros samtidig hunden med rolig stemme. Tag armen op igen og gentag øvelsen med godbidden i den anden hånd. 4. Sæt et signal på øvelsen – for eksempel ”kontakt”, når hunden på eget initiativ kigger på dig, og ”fri”, lige inden den når at kigge væk. Det indikerer, at øvelsen er slut, og at hunden må fjerne blikket fra dig. Når øvelsen er indlært, kan du bruge kommandoen ”kontakt”, når du har brug for din hunds opmærksomhed, og ”fri” når du ikke længere har behov for opmærksomheden. 5. Hunden lærer hurtigt, at øjenkontakten udløser en godbid. Når din hund kigger dig i øjnene, når du hæver armene, er det tid til at udvide øvelsen. Nu skal du forvente, at hunden bliver ved med at kigge dig i øjnene, selv om du sænker den ene arm med godbid i. Hvis den slipper øjenkontakten, hæver du armen igen; så indikerer du, at øvelsen starter på ny. Husk endelig at rose hunden med rolig stemme, når den vælger at kigge på dig frem for godbidden, der er på vej ned i munden på den. I denne fase er det meget vigtigt, at du anvender dine signaler, så hunden i starten får ”fri” (fra øjenkontakten), når armen er 1/2 nede, 2/3 nede osv., så sværhedsgraden af øjenkontakten udvides i takt med hundens formåen. Jo tættere godbidden er på hunden, jo sværere er det for den at fastholde øjenkontakten til dig. 6. Øvelsens slutpunkt kan være, at din hund sidder med et fasttømret blik på dig på trods af, at du bevæger armene (med godbidder i hænderne) rundt i luften. Først når du siger ”fri”, fjerner den blikket fra dig og fokuserer på godbidden. Er du interesseret i at lære mere om, hvordan du skaber god kontakt til din hund, så tjek martsnummeret af HUNDEN fra 2010.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse