Sådan undgår du konflikter med andre hundeejere på gåturen

03-04-2025 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.

Copyright Ridehesten.com
Gør gåturen til en god oplevelse ved at udvise omtanke og respekt for både din egen hund og andre. Foto: Adobe

De fleste hundeejere har prøvet det: To hunde mødes, snoren strammer, og pludselig opstår der uro. Men med få enkle greb kan du mindske risikoen for konflikter og sikre en god oplevelse for alle både hunde og mennesker.

Hold afstand
Ikke alle hunde ønsker at hilse på fremmede hunde. Hvis du ser en hund i snor, så spørg altid ejeren, om det er i orden at nærme sig. Gå gerne i en bue udenom, hvis du er i tvivl. Det er ikke uhøfligt. Tværtimod viser det respekt og ansvarlighed.

Nogle hunde er måske syge, ældre, nyadopterede eller midt i en træningsperiode. For dem kan et uventet møde være overvældende. Ved at holde afstand hjælper du med at skabe ro og undgår at sætte både hunde og ejere i en ubehagelig situation.

Læs hundens kropssprog
Hunde viser tydeligt, hvis de føler sig utrygge. En stiv krop, stiv hale eller intens stirren kan være tegn på, at mødet bør undgås. Lyt til din mavefornemmelse og vis hensyn, også selvom din hund er venlig. Det handler ikke om at få lov til at hilse, men om at skabe tryghed for begge hunde.

Det er også vigtigt at aflæse din egen hunds signaler. Hvis din hund bliver spændt op, trækker i snoren eller gør, er det måske et tegn på, at den ikke er tryg ved situationen. Lær din hunds signaler at kende og reager hurtigt. Det styrker jeres samarbejde og tillid.

Tal venligt med andre ejere
Hvis du føler dig usikker på et møde, så vær ærlig og imødekommende. Et "vi springer lige over i dag, min hund er lidt urolig" skaber forståelse og forebygger misforståelser. De fleste hundeejere kender til situationen og vil tage det pænt.

Det hjælper også, hvis du holder tonen rolig og positiv. Et smil og en venlig bemærkning kan gøre meget, især hvis du gerne vil undgå kontakt. Ved at møde andre med åbenhed bliver det lettere for alle at navigere i de små, potentielt svære øjeblikke.

Vær et godt eksempel
Tag ansvar for din egen hund og vær opmærksom på omgivelserne. Vis hensyn og hjælp med at skabe en rolig stemning. Så bliver gåturen mere behagelig for både to- og firbenede. Gode møder mellem hunde opstår, når ejere tager ansvar og viser omtanke.

Sørg også for, at din hund er vant til at gå pænt i snor og ikke løber hen til fremmede hunde. Det gælder også selvom den blot er nysgerrig eller venlig. Ikke alle hunde bryder sig om at blive mødt direkte og hurtigt. Ved at give plads og vise hensyn sætter du tonen for en tryg oplevelse.

Tryghed giver bedre relationer
Når vi som hundeejere tager ansvar og viser respekt for hinanden, bliver det nemmere for vores hunde at føle sig trygge. På den måde kan flere møder udvikle sig til rare stunder og måske endda nye venskaber.

En god gåtur handler ikke kun om motion. Den handler også om fællesskab, forståelse og en positiv oplevelse for både hund og menneske.

Læs også

10 skønne, hundevenlige vandreruter i Danmark

28-03-2025 07:44, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen

Terrier-gåtur ved Moesgård

06-06-2024 11:08, af Anne Cecilie Sohl

Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Ulovlige hundehvalpe solgt på marked

24-01-2011 12:30, af Anne Kristine Tollestrup
På Bornholm nåede en hundeejer at sælge to ulovlige hundehvalpe, før politiet fik stoppet ham og fik resten af kuldet aflivet.

Hundeejer advarer efter tragisk dødsfald

13-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En pose chips var skyld i, at Christina Youngs hund døde. Nu advarer hun alle andre om faren ved at lade ting ligge fremme, når man har hund

Idømt fængselsstraf for at pudse hunde på anden mand

26-09-2011 14:43, af Tine Luther
I dag blev en hundeejer idømt seks måneders ubetinget fængsel for at pudse sine to hunde på en bilist.

Hundetræning hjælper indsatte i fængsler

02-08-2018 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundetræning hjælper indsatte i australske fængsler med at få en bedre selvtillid, giver dem en større ansvarsfølelse og øger deres chancer for en succesfuld rehabilitering, når deres dom er udstået – det viser en større undersøgelse på området

Hundeejer genfandt hund med alternative metoder

30-11-2011 14:08, af Tine Luther
Efter en ung labrador havde været væk en lille uge, besluttede ejeren sig for at sove i en lade, hvor hunden sidst var set. Det gav gevinst – hunden er genfundet.

Bortløben hund - en dyr fornøjelse!

19-07-2011 10:19, af Signe Wiese
For en hundeejer i Hygum ved Lemvig blev det en dyr fornøjelse at blive genforenet med sin bortløbne hund

Hund afslørede indbrud

20-04-2021 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hus- og hundeejer kan prise sig lykkelig over at have hund. Den vækkede ham nemlig, da der var ubudne gæster på adressen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

5 ting din hund ville sige, hvis den kunne tale

29-03-2025 07:48, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.

Dansk landshold klar til VM i spor

31-03-2025 12:03, af Cecilie Friis Amstrup

Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 skønne, hundevenlige vandreruter i Danmark

28-03-2025 07:44, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen

Oplev golden retrievere på nært hold i weekenden

26-03-2025 11:13, af Cecilie Friis Amstrup

Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?