1. oktober betyder jagt i danske skove

03-10-2016 15:47, af Kasper Larsson
Fra lørdag den 1. oktober går jagten ind på fasaner, ræve og råvildt i de danske skove og naturområder. Derfor skal man som hundeejer forberede sig på, at skovkanten de næste fire måneder kan være garneret med et skilt med teksten ”Skoven lukket på grund af jagt”
Copyright Ridehesten.com
Alle hunde kan komme til at lide af skudangst - men der er flere ting man kan gøre for at imødekomme problemet. (Modelfoto: Shutterstock)

Det kan være ret ødelæggende for en planlagt hyggetur i skoven med hunden, men det bedste råd vi kan give er, at efterkomme og respektere de opsatte skilte. Tag derfor skiltet alvorligt for både din og hundens skyld, og gå en tur et andet sted. Når der er jagt i skoven kan man risikere at havne i en situation hvor der afgives mange skud. Ikke nok med, at det i sig selv er farligt at færdes i et område, hvor der skydes med skarpt, så kan hunden også blive skud-angst af oplevelsen, hvis der pludselig skydes i dens umiddelbare nærhed. For alle hunde, men specielt dem der i forvejen er lydsensitive, vil det kunne betyde udviklingen af en reel lydangst, hvis den pludselig befinder sig i en situation, hvor der er jagt i nærheden. Der skal ikke mere til, end blot et eller få høje skud, og hunden kan være skudangst. Hold derfor øje med skiltene, der kan have forskelligt udseende, så du og din hund ikke ender uinviteret til et jagtselskab. Hvad kan man gøre for sit skudangste dyr? I de senere år er der kommet en række produkter, der kan afhjælpe eller reducere hundens skudangst. Desværre er det oftest tilbud, der skal sættes i gang, før skyderiet for alvor går løs. Vær derfor på forkant med problemet. En god ide er at træne og vænne hunden til høje lyde i sikre omgivelser. Man kan hos dyrlægen og nogle dyrehandlere købe en lyd-cd med forskellige høje lyde som skud, bilhorn og andre ubehagelige lyde. Man starter med at afspille cd’en på lav volumen mens man ser tv eller lignende. Efterhånden skruer man lyden op. Kan man på denne måde træne hunden til ikke at blive angst når den hører høje lyde, er man kommet et godt stykke af vejen. Et middel der har vist sig effektivt til skudangste dyr er en DAP. Det er en lille flaske der sættes i stikkontakten og som udskiller duftløse signalstoffer kaldet feromoner. Feromoner udskilles fra huden mellem mælkekirtlerne 3-5 dage efter fødslen med det formål at give hundene øget tryghed og knytte hvalpen til tættere til moderen. DAP har vist sig at have stor betydning for hunde i stressede og uvante situationer.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet