Nytårsskuet samlede et bredt udsnit af ejere og entusiaster, der alle delte en kærlighed til den gamle danske hønsehund. For mange deltagere handlede det om mere end blot at vise deres hunde frem; det var en mulighed for at mødes, udveksle erfaringer og styrke netværket omkring racen.
Anna Jakobsen, en af deltagerne, udtrykte sin glæde ved arrangementet: –Til at starte med var jeg meget nervøs, men folk har været så søde og imødekommende. Det har virkelig været en fed oplevelse, og jeg glæder mig allerede til næste gang.
Flere deltagere fremhævede hundens unikke egenskaber. Som en ejer sagde: – Den gamle danske hønsehund er utrolig alsidig. Den kan bruges til jagt, men er også en fantastisk familiehund. Den passer perfekt til vores behov.
Racens ansigt udadtil
En af de store profiler ved nytårsskuet var Tina Nielsen og hendes hund, Charletan Rollo (kaldet Rex). Rex imponerede dommerne og blev både Bedst i racen, vinder af gruppe 7 og lb med en 3. plads i Best in Show (BIS). Tina har gjort en stor indsats for at sætte fokus på racen, og hendes arbejde bærer frugt.
– Jeg er så glad for at se den stigende interesse for racen. Det er dejligt at mærke, hvordan vi sammen kan skabe opmærksomhed omkring vores nationale stolthed, sagde hun.
Tina deltog også med sin hvalp Liva, der i en alder af blot tre måneder klarede sin debut i babyklassen med bravour og endte på en podieplads som BIS 3 Baby.
En race med hjerte og temperament
Den gamle danske hønsehund beskrives af ejerne som en kærlig, loyal og alsidig hund. Mange fremhævede dens evne til at skabe bånd mellem mennesker. – Det sociale fællesskab omkring racen betyder meget. Det er fantastisk at mødes og dele oplevelser med andre, der deler samme passion, sagde en deltager.
For de erfarne ejere handler det også om at vise racens potentiale som jagthund. Tina Nielsen understregede vigtigheden af at bevare racens alsidighed: – Den gamle danske hønsehund er en fantastisk jagthund, men den er også skabt til at være en familiehund. Det er denne kombination, der gør den så unik.
Fremtiden for den gamle danske hønsehund
Med dedikerede ejere og opdrættere som Tina Nielsen og mange andre, ser fremtiden lys ud for den gamle danske hønsehund. Nytårsskuet i Brørup er blot ét eksempel på, hvordan racen formår at samle mennesker og skabe begejstring. For deltagerne er det ikke kun en hund; det er en livsstil og en del af deres identitet.
Som Tina skrev på Facebook efter arrangementet: – Vi nyder de gode øjeblikke og er evigt taknemlige for alle de oplevelser, vores pletter giver os.
Læs mere om racen på købhund.dk.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Vaccinerer vi, som vi bør, eller bare som vi plejer? Få styr på stikkene for din hunds skyld. De seneste år har ny viden fuldstændig vendt op og ned på, hvordan hunde vaccineres.
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
Sukkersyge er velkendt blandt mennesker, men vidste du at vores hunde også kan rammes af denne sygdom, der påvirker blodsukkeret og som er livsfarlig, hvis den ikke behandles?
Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret
Vejen står i hundenes tegn i denne weekend, og vi vil gerne fortælle alle de gode historier
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller