Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Der vil stadig være hjælp til nødstedte og dumpede dyr i Aarhus og omegn. Medlemmerne af det økonomisk nødlidende Dansk Dyreværn Århus vedtog i aftes at fusionere med Dyrenes Beskyttelse. Det skete til en ekstraordinær generalforsamling i foreningens internat i Tingskoven. Sammen vil de to foreninger samle et stærkt hold af frivillige, medarbejdere og støtter til internatet. 

– Det er en fantastisk nyhed for dyrene, at der stadig vil være et internat i Aarhus, siger Anne Trane, næstformand i Dansk Dyreværn Århus.

Fusionen træder i kraft 1. september. Allerede fra første dag vil der ske en styrkelse af internatet, der har kørt på nødblus i månedsvis. Dyrenes Beskyttelse indsætter en erfaren internatleder, rekrutterer frivillige og tilfører ressourcer til internatet. Dem bliver der også brug for, når Dansk Dyreværn Århus som noget nyt skal modtage dyr fra dyreværnssager meldt til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
Dermed får dyrene i Aarhus og omegn, der meldes til 1812, også kortere vej til husly og hjælp. I dag transporteres katte, hunde og andre kæledyr til internater i henholdsvis Brande og Viborg. I fjor blev der således indleveret 427 dyr til internaterne fra Aarhus og de omkringliggende kommuner. Langt de fleste var efterladte katte.

Det bliver også et farvel til det maget omdiskuterede navn, Voice of Pets, da Dyrenes Beskyttelse ønsker, at stedet igen skal hedde Dansk Dyreværn Aarhus. 

Forslaget om fusionen kom efter længere tids væsentlig usikkerhed om det økonomiske grundlag for driften af foreningen, der siden 1948 har hjulpet nødstedte og efterladte kæledyr i Aarhus og omegn. Først og fremmest ved at huse dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, som er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende. De seneste år har foreningens økonomi ikke hængt sammen, og den helt nødvendige hjælp til dyrene var bragt i fare. Derfor har bestyrelsen arbejdet intensivt på at finde en løsning, siden de blev indsat ved en ekstraordinær generalforsamling i slutningen af maj 2021.

46 af de 47 stemmeberettigede medlemmer til den ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. Hos Dyrene Beskyttelse glæder direktøren sig over opbakningen til fusionen.

– Vi er virkelig glade for opbakningen til fusionen. Vi vil holde fast i værdierne og sjælen hos internatet i Tingskoven. Det er et fantastisk internat, som fremover vil komme endnu flere dyr i området til gavn, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Internatet bliver en selvstændig enhed under Dyrenes Beskyttelse, og det vil stadig være muligt at støtte internatet direkte med donationer eller arv. De eksisterende medlemmers kontingenter går også ubeskåret til internatet, og lokale dyrevenner kan fremover melde sig som internatstøtte gennem Dyrenes Beskyttelse.

Servicehunde skal have nyt hjem
Mens der skrues op for hjælpen til nødstedte og efterladte dyr, skal Dansk Dyreværn Århus ikke længere uddanne og certificere service- og terapihunde. I 2019 fusionerede Dansk Dyreværn Århus med foreningen Trinitas og overtog arbejdet med psykiatriske service- og terapihunde. Dyrenes Beskyttelse vurderer dog på linje med bestyrelsen i Dansk Dyreværn Århus, at det fremover skal ske i et andet regi.

– Formålet med servicehunde er vigtigt og væsentligt, men det ligger desværre for langt fra Dyrenes Beskyttelses formål og ekspertise. Der arbejdes dog allerede på at finde en mulig løsning, der sikrer et tilbud til service- og terapihunde i området, siger Britta Riis

Læs også

Redning? Dyrenes Beskyttelse går ind i Voice of Pets

04-08-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Voice of Pets har længe været truet af lukning, men nu har Dyrenes Beskyttelse rakt en hjælpende hånd

Voice of Pets mangler viden om død hvalp

24-06-2021 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen

Hundeklub støtter Voice of Pets

10-06-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går skrev vi, at det ser rigtig sort ud for Voice of Pets. Nu melder DcH Kaløvig Hundeklub sig som støtter af organisationen med et arrangement søndag 20. juni

Stor hundesag: 17 golden retrievere indleveret til Dyrenes Beskyttelse

17-02-2022 06:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

17 Golden Retrievere er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i en usædvanlig stor hundesag. Hundene kommer fra et dødsbo, hvor de igennem længere tid har gået for selv, og flere af hundene var derfor faretruende tynde, da de ankom til internatet i Brande

Hundens læsere støtter Dyrenes Beskyttelses forslag

21-12-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag fortalte vi om Dyrenes Beskyttelses forslag til fyrværkeri. Der var mange støtter til forslaget

Tag på gåtur og støt hunde med særlige behov

30-01-2018 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar

Dyrenes Beskyttelse guider: 5 forholdsregler i sommervarmen

12-06-2023 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommervarmen ligger over Danmark og uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn når temperaturen stiger. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud

Nogenlunde tilfredshed med ny Dyrevelfærdslov

07-02-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion

 

Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private

15-12-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant

Skal Årets Dyreven være et ”hundemenneske”?

27-07-2013 07:43, af Tine Luther
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en person, der har leveret en særlig indsats for dyr, som Årets Dyreven. Du kan være med til at pege på, hvem årets kandidater skal være.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.