Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses har markant færre sager om vanrøgtede kæledyr og husdyr. Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned den 11. marts, er antallet af henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 om dyreværnssager faldet med 22 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Det er en sårbar situation, vi som samfund står i, og jeg er meget bekymret for, hvilke konsekvenser det her kan få for kæledyr og husdyr i udsatte hjem. Tallene fra perioden før krisen var meget på linje med sidste år, og så kom der er et markant fald i henvendelser til vores vagtcentral 1812, da landet lukkede ned. Vi har haft omkring 100 færre sager i denne periode, når vi sammenligner med samme periode sidste år. Jeg tror desværre, at det er udtryk for, at når folk ikke besøger hinanden så ofte som før i hinandens hjem, så fatter man heller ikke mistanke om dyr, der udsættes for dårlige forhold, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse er på den baggrund ude med en klar opfordring: ring 1812, hvis du har mistanke om dyr i nød.

– Vi vil ikke have, at folk farer ud og begår selvtægt, men vi vil gerne have, at man er opmærksom i sin hverdag, og hvis der er den mindste mistanke om dyr, der lider overlast, så ring til os på 1812. Så kommer vi ud og tjekker op på forholdene. Vores beredskab er klar til fortsat at håndtere dyreværnssager som før krisen. Og vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og tager alle forholdsregler for at mindske smitterisiko, siger Yvonne Johansen.

 

Flere sager om vilde dyr i nød
Samlet set modtager Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 flere henvendelser end sidste år, også mens landet har været lukket ned, men det er nogle andre sager, borgerne ringer om. Mens antallet af dyreværnssager er faldet, så er der sket en mærkbar stigning i henvendelser til vagtcentralen fra folk, som finder vilde dyr i nød. Det er der formentlig en god forklaring på, lyder det fra Yvonne Johansen.

– Det er lidt den samme tendens, vi ser omkring ferier, og når solen skinner. Så bevæger danskerne sig ud i haven og ud i naturen, hvor de ser ting, der normalt ikke ville blive opdaget. Og så ringer de til os, og det er vi glade for, for det giver os mulighed for at hjælpe. Men det er altså ikke udtryk for, at vilde dyr som sådan er mere i nød under coronakrisen. Faktisk viser vores tal omvendt, at langt færre hjorte bliver kørt ned, hvilket formentlig skyldes, at der er mindre trafik på vejene, og for dyr og bilister er det trods alt en positiv ting, siger hun.

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral har siden 11. marts modtaget 805 henvendelser om påkørte hjorte mod 939 i samme periode sidste år, hvilket er et fald på 14 pct. Det er til trods for, at niveauet ellers lå 18 pct. højere i år i perioden før krisen indtraf.

 

Læs også

Sejr for hundene! Dyreværnet vinder banebrydende sag i retten

29-05-2024 13:39, af Anne Cecilie Sohl

I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Skal vi indføre kørekort til kæledyr

21-07-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark

14-årig samler 40.000 kroner ind til dyreinternat

17-11-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind

Frelste hund fra voldeligt angreb og blev ”Årets dyreven”

08-12-2015 12:06, af Tine Luther
Da Dyrenes Beskyttelse sidst i november kårede Årets Dyreven var der stor enighed om, at prisen skulle gå til Sara Lund, som samtidig fik tildelt Heltedåden 2015.

Opdrætter: Stop nu støtten til useriøse hundehandlere

13-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet

Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange dyr kan være positivt

07-09-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses internater har aldrig været så fyldt, som de er netop nu. Sammenlignet med sidste år er der lige nu 36 % flere dyr på internaterne, som på sigt kommer til at søge nye hjem. Stigningen skyldes flere ting, heriblandt effekterne af corona-nedlukningen

Se billederne: Muddy Dog

16-09-2019 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives

Kristine købte hund hos berygtet sælger

26-04-2020 10:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund

19 underernærede hunde indleveret til Århus Internat

21-02-2023 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Karsten og Thor: Et unikt team i politiets hundetjeneste

14-01-2025 15:03, af Karina Green

Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Border collie overlevede livstruende mavedrejning

17-01-2025 08:04, af Cecilie Friis Amstrup

I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Her er Danmarks mest populære hundenavne i 2024

10-01-2025 11:21, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.