Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses har markant færre sager om vanrøgtede kæledyr og husdyr. Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned den 11. marts, er antallet af henvendelser til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 om dyreværnssager faldet med 22 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Det er en sårbar situation, vi som samfund står i, og jeg er meget bekymret for, hvilke konsekvenser det her kan få for kæledyr og husdyr i udsatte hjem. Tallene fra perioden før krisen var meget på linje med sidste år, og så kom der er et markant fald i henvendelser til vores vagtcentral 1812, da landet lukkede ned. Vi har haft omkring 100 færre sager i denne periode, når vi sammenligner med samme periode sidste år. Jeg tror desværre, at det er udtryk for, at når folk ikke besøger hinanden så ofte som før i hinandens hjem, så fatter man heller ikke mistanke om dyr, der udsættes for dårlige forhold, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse er på den baggrund ude med en klar opfordring: ring 1812, hvis du har mistanke om dyr i nød.

– Vi vil ikke have, at folk farer ud og begår selvtægt, men vi vil gerne have, at man er opmærksom i sin hverdag, og hvis der er den mindste mistanke om dyr, der lider overlast, så ring til os på 1812. Så kommer vi ud og tjekker op på forholdene. Vores beredskab er klar til fortsat at håndtere dyreværnssager som før krisen. Og vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og tager alle forholdsregler for at mindske smitterisiko, siger Yvonne Johansen.

 

Flere sager om vilde dyr i nød
Samlet set modtager Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 flere henvendelser end sidste år, også mens landet har været lukket ned, men det er nogle andre sager, borgerne ringer om. Mens antallet af dyreværnssager er faldet, så er der sket en mærkbar stigning i henvendelser til vagtcentralen fra folk, som finder vilde dyr i nød. Det er der formentlig en god forklaring på, lyder det fra Yvonne Johansen.

– Det er lidt den samme tendens, vi ser omkring ferier, og når solen skinner. Så bevæger danskerne sig ud i haven og ud i naturen, hvor de ser ting, der normalt ikke ville blive opdaget. Og så ringer de til os, og det er vi glade for, for det giver os mulighed for at hjælpe. Men det er altså ikke udtryk for, at vilde dyr som sådan er mere i nød under coronakrisen. Faktisk viser vores tal omvendt, at langt færre hjorte bliver kørt ned, hvilket formentlig skyldes, at der er mindre trafik på vejene, og for dyr og bilister er det trods alt en positiv ting, siger hun.

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral har siden 11. marts modtaget 805 henvendelser om påkørte hjorte mod 939 i samme periode sidste år, hvilket er et fald på 14 pct. Det er til trods for, at niveauet ellers lå 18 pct. højere i år i perioden før krisen indtraf.

 

Læs også

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Skal vi indføre kørekort til kæledyr

21-07-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark

10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

05-05-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Se billederne: Muddy Dog

16-09-2019 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives

Hund efterladt bundet til træ

16-01-2020 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hund havde en meget lang nat i Hedensted, hvor den stod bundet til et træ

Hund reddede Susannes liv

21-11-2018 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom

Hvem skal være Årets Dyreven 2011?

18-08-2011 14:39, af Tine Luther
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse "Årets Dyreven." Skal det være en hunde–person igen i år, som det har været to gange tidligere? Du kan være med til at bestemme, hvem der skal være med i opløbet ved at foreslå en kandidat senest den 21. august.

I aften afslører DR illegal hundeimport

09-05-2018 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde, der kommer illegalt ind i landet, er et stigende problem og en god forretning. I aften afdækker Kontant på DR1, hvordan den ulovlige import foregår

 

Redning? Dyrenes Beskyttelse går ind i Voice of Pets

04-08-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Voice of Pets har længe været truet af lukning, men nu har Dyrenes Beskyttelse rakt en hjælpende hånd

Børn sikrede Dyrenes Beskyttelse 10.000 kr.

26-04-2017 12:51, af Tine Luther
2.906 børn malede påskeæg i Plantoramas 11 havecenter i løbet af påsken og samlede derved 10.000 kr. ind til Dyrenes Beskyttelse.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.