Fredag kom det frem, at den 71-årige kvinde fra Gjerlev ved Randers, som var sigtet for at have mishandlet 61 hunde og aflivet 16, skulle straffes med et års betinget fængsel og et forbud mod at holde dyr i ti år.
Den dom blev modtaget med foragt af stort set alle, der kommenterede på vores historie. For hvorfor skulle kvinden have så mild en dom for så frygtelig en forbrydelse mod hunde?
Nu melder Dyrenes Beskyttelse sig på banen, og de er overraskende nok tilfredse med dommen. Det var Dyrenes Beskyttelse, der modtog de mange hunde, da politiet havde fundet dem i februar 2017.
- Vi har endnu ikke set detaljerne i dommen, men vi er umiddelbart meget tilfredse med den. Jeg kan ikke huske, at der har været fortilfælde, hvor der er givet så hård en dom i en sag som denne. Men det er også en meget forfærdelig sag med hunde, som er blevet behandlet helt utilstedeligt. Det forlyder, at kvinden har valgt ikke at anke dommen, og dermed er der nu sat endeligt punktum, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Sagen fra Randers er den næststørste dyreværnssag med hunde i nyere tid. Sagen er kun overgået af den store Cocker Spaniel-sag i 2015 med 91 vanrøgtede hunde fra Sydsjælland. Her fik den anklagede efter to års sagsbehandlingstid i 2017 en betinget fængselsdom på 30 dage og frakendt retten til at have erhvervsmæssigt hundehold i 3 år.
Denne dom var altså noget mildere end dommen fra Randers.
Initiativer efter Randers
Efter Randers-sagen satte daværende miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, i efteråret 2017 ind over for de såkaldte hvalpefabrikker med kontrolkampagnen ’Ulovlig omsætning af hunde’, der var et resultat af det store fokus, som blandt andre Dyrenes Beskyttelse har haft på sagerne. Dyrenes Beskyttelse har også på eget initiativ ansat en tidligere efterforsker ved politiet til at kigge på sager om mulige ulovlige hundehold og hvalpefabrikker.
- Der er mange penge at hente ved at avle og sælge hunde, og så længe myndighederne ikke har ressourcerne til at prioritere sagerne, så kan det betale sig at holde hunde under kummerlige kår og sælge hvalpene for profit. Det er der nødt til at blive gjort noget ved, hvis vi ikke skal se flere af disse sager, siger Yvonne Johansen.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
I februar 2017 blev 61 misrøgtede hunde fundet på en gård i en lille by tæt ved Randers. Sagen ligger i dag hos Det Veterinære Sundhedsråd, skriver Randers Amtsavis
Tre mænd er i dag ved retten i Kolding dømt for bl.a. omfattende ulovlig import og handel med hundehvalpe. Dommen lød på 6 måneders ubetinget fængsel, 4 måneders betinget fængsel og en bøde på 100.000 kr. samt konfiskation af fortjenesten og frakendelse af retten til erhvervsmæssig handel med hunde og erhvervsmæssig opdræt af hunde
I Randers er der livlig debat efter en formand for en lokal idrætsklub har brokket sig over hundelorte på fodboldbanen
Ukendte gerningsmænd har natten til søndag kørt ræs på Randers Civile Hundeførerforenings træningsbaner i Mellerup
Da der i 2018 var VM for schæferhunde i Randers, blev en af deltagernes hunde stjålet. Efter lang tids eftersøgning, blev hunden fundet igen. Hunden hed Hector, og en video på youtube viser, at Hector er i topform
Søndag blev Camilla-Julie Skov Hansens hund kidnappet foran en Fakta i Randers. Efter længere menneskejagt lykkedes det hende at finde sin hund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.