Her i landet er man naturligvis uskyldig indtil andet er bevist. Derfor skal det også være sagt med det samme, at vi med denne artikel ikke dømmer de tiltalte i retssagen i Randers skyldige allerede, men de er gode eksempler på, at der måske skulle have været nogle advarselslamper, der blinkede. I retten i fredags var det kun den mandlige tiltalte, der var til stede. Derfor handler denne artikel også kun om ham.
Det er altid vigtigt at undersøge den opdrætter, man køber en hvalp hos. Og havde de mange hvalpekøbere, som altså tæller flere end 85 på bare to år, googlet sælgerens navn, så havde de fundet frem til, at der tidligere har været sager omkring denne mands salg af hvalpe.
FCI har udgivet et udpluk af de ting, organisationen mener, kendetegner den ansvarlige opdrætter og hvalpesælgeren, der kun tænker på profit.
Den ansvarlige opdrætter
--
Hvalpesælgere
Første punkt er, at den ansvarlige opdrætter ofte kun har en race, som denne er dedikeret til. Det kan man naturligvis ikke altid sige, da mange opdrættere prøver andre racer også.
Men i tilfældet fra Randers er der både tale om franske bulldogs, pomeraniere, blandingshunde, american bully med flere.
I retten fortalte flere vidner dog, at de kun så tre til fire hunde i huset, da de besøgte sælgeren, og derfor kan det have været svært at opdage de mange forskellige racer. Dog kunne en søgning på DBA eller Gul og Gratis måske have hjulpet.
FCI mener også, at den gode opdrætter er involveret i hundeudstillinger. Dette er der helt sikkert delte meninger om, og der er ingen tvivl om, at man sagtens kan være en god opdrætter uden at være en del af udstillingsverdenen. Men det er en god ide at få vurderet om ens hunde nogenlunde lever op til racestandarderne, så man er med til at videreføre racen på bedste vis.
Den gode opdrætter er, ifølge FCI, også altid interesseret i at tage hvalpen tilbage, hvis noget går galt.
I sagen fra Randers var der en kvinde, som havde fået en pomeranier, som var købt hos den tiltalte, af sin kæreste. Denne hund viste sig efter kvindens vidneudsagn at være meget syg og overlevede kun, fordi hun og kæresten ofrede mange tusinde kroner på dyrlægebesøg.
Hun fortalte, at hun ikke kunne komme i kontakt med opdrætteren, når hun forsøgte at ringe til ham.
Hun blev spurgt, hvorfor hun ikke fysisk tog hen til opdrætteren, men det turde hun ikke, da hun gennem resultaterne fra googlesøgning af ham, blev bange for ham.
Et andet vidne havde faktisk afvist at købe hund flere andre steder, da det virkede for lusket. Han skulle flytte til Grønland med sin datter, og hun ville gerne have en hund med. Først forsøgte de på Sjælland, og her oplevede de at blive ringet op af serbiske mænd, inden de skulle se hvalpene, ligesom de også skulle se på hundene på offentlige steder.
Det ville vidnet ikke, og derfor kørte de til Jylland og Randers, hvor de fandt hunden, de gerne ville have. Vidnet fortalte om et pænt og rent hjem, hvor børnene legede med hundene, så der var ikke nogen alarmklokker, der ringede hos ham.
Køberne havde fundet hundene på enten DBA eller Gul og Gratis, og i den forbindelse skal opfordringen herfra lyde, at man bruger Købhund.dk i stedet.
I disse dage sidder tre mænd i Retten i Kolding tiltalt for ulovlig import af hunde fra Polen. Monika Grahl er en af dem, der har købt en hvalp af mændene. Det skulle hun aldrig have gjort
Fredag står tre mænd på henholdsvis 52 år, 56 år og 59 år tiltalt ved retten i Kolding for ulovligt at have importeret og solgt hvalpe af racen fransk bulldog fra Polen
Da den nye dyreværnsenhed i Nordjyllands Politi slog til mod en adresse i Hadsund, mente man, der kunne være tale om en hvalpefabrik. Leder af enheden holder fast i opfattelsen
Fredag lagde opdrætter Christina Rosenhøj Tindbæk et opslag på Facebook, hvor hun i klare vendinger lod forstå, at folk skal stoppe med at købe hvalpe hos tvivlsomme opdrættere i udlandet. Vi har taget en snak med hende om problemet
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
Fire store hundesager har lagt pres på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse den sidste måned, hvor 113 hunde er blevet overdraget. I alt er 219 hunde overdraget i 2018. Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til hundene
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt
En svensk grænsebetjent har på Facebook fortalt om sin oplevelse med to varevogne forleden. Det er barsk læsning, der bør få alle, som vil købe en billig hund til at tænke sig om igen
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.