Et dødsbo på Mors med 60 hunde i alle størrelser er en af fire store sager, som Dyrenes Beskyttelse har taget sig af den sidste måned.
På stedet avlede man både chihuahua, jack russel-terriere og cavalier king charles spaniels.
De 60 hunde er både hvalpe og voksne avlshunde, som skal passes og plejes. Det er en stor opgave, og mere end enkemanden kunne overskue.
Derfor indgik han en aftale med Dyrenes Beskyttelse om at overdrage dyrene til deres internater, så de kunne finde nye hjem til de mange hunde. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
I alt har Dyrenes Beskyttelse fået indleveret 219 hunde i årets to første måneder, heraf 113 hunde fra de fire store hundesager:
– I alle de fire sager drejer det sig om mennesker, hvor opgaven er vokset dem over hovedet. Der er blevet indgået aftaler med ejerne, der alle har taget ansvar og frivilligt overdraget hundene. I denne slags sager er dialog langt den bedste løsning, siger dyreværnschef Henrik Bucholdtz.
Mange hunde søger nyt hjem
Hundene i de fire sager er nu fordelt på fire af Dyrenes Beskyttelses internater i henholdsvis Roskilde på Sjælland, Hjallerup i Nordjylland, samt Brande og Spøttrup i Midtjylland. De er i forskellig stand, hvor nogle hunde måtte klippes og have ordnet pelsen, enkelte er blevet aflivet på grund af sygdom, men de fleste er i fin stand. Der venter dog en stor opgave med at få nogle af hundene på fode igen.
– Flere af hundene, især de voksne, er sky og tilbageholdende, og socialiseringen er allerede i gang ude på internaterne. Det er et stort arbejde, som vores medarbejdere på internaterne står med lige nu med så mange hunde på én gang. Hundene skal sundhedstjekkes, vaccineres, og de skal lære helt basale færdigheder som at gå i snor, gå tur og være sammen med mennesker. Flere af hundene er godt på vej og i gang med at blive klar til et nyt hjem, vurderer Henrik Bucholdtz.
I alle sagerne er der både voksne hunde, tæver, hanner og hvalpe af forskellige racer. Nogle af hundene er allerede blevet formidlet videre og andre er endnu ikke klar til formidling endnu, men Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til de mange hunde, som optager meget plads på foreningens internater.
– Nogle af de voksne fra disse sager har særlige behov, fordi de ikke har været tæt knyttet til mennesker gennem deres opvækst. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man henvender sig om at få sådan en hund. Der skal tages særlige hensyn til hunden resten af dens liv, og det gør også, at disse hunde ikke nødvendigvis er egnede til børnefamilier. Men hvalpene er, som hvalpe nu en gang er. De skal nok få et helt normalt liv hos gode familier, siger Henrik Bucholdtz.
Hvis man er interesseret i at adoptere en hund, kan man følge på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, hvor hundene lægges op efterhånden som de er klar til et nyt hjem.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
Da den nye dyreværnsenhed i Nordjyllands Politi slog til mod en adresse i Hadsund, mente man, der kunne være tale om en hvalpefabrik. Leder af enheden holder fast i opfattelsen
Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt
Onsdag vedtog et stort flertal af medlemmerne af Europa-Parlamentet en opfordring til en EU-handlingsplan imod ulovlig handel med hunde og katte
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.