Meget beskidte forhold, ofte indelukket i en stue og frygtsomme overfor deres reddere. I alt 19 hunde blev reddet fra et værre hundeliv, da Dyrenes Beskyttelse rykkede ind med dyreredningsbiler, personale og megen erfaring fra lignende store sager.
En stor flok hunde var vokset en mand over hovedet, og det var derfor nødvendigt at gribe ind for at redde hundene. Hundene gik i en uhygiejnisk stue med afføring på gulvet og der var tale om en blanding af både voksne hunde og hvalpe. Heldigvis var ejer i høj grad interesseret i at gøre det bedste for sine hunde:
– Det var en meget ansvarlig og samarbejdsvillig ejer, vi mødte i denne sag. Hundene blev uproblematisk og hurtigt overdraget til os, så vi kunne komme i gang med det store dyreværnsarbejde. I en sag som denne med så mange hunde kræver det, at vi bruger vores store kapacitet for at få enderne til at mødes, siger internatsleder på Nordjyllands Internat Karina Fisker.
Hundene er alle blandingshunde af større hunderacer som labrador, schæfer, husky og lignende racer.
Hjælpen er på vej
19 hunde, hvoraf flere af dem er voksne store hunde og flere kuld hvalpe, kræver både logistik, erfaring og viden at redde. Der ankom derfor både en frivillig kredsformand, internatsmedarbejdere og en dyrlæge fra Dyrenes Beskyttelse for at bistå med det store arbejde på redningsdagen. Derudover ankom der fire dyreredningsbiler fra Dyrenes Beskyttelses internater for at få plads til alle hundene.
Ved selve afhentningen blev hundene enten båret varsomt eller ført i snor hen til en af dyreredningsbilerne.
– Hundene var urolige og nogle af dem også frygtsomme og nervøse, da vi hentede dem, men det lykkedes os i fællesskab at få dem med i dyreredningsbilerne. Når selve redningen er overstået, venter der et stort arbejde med dyrlægetjek, sundhedsvurdering og et til tider meget stort arbejde med hundenes mentale tilstand. For nogle af hundene kræver det en lang proces med træning og socialisering, så de kan blive trygge i deres nye hjem uden deres oprindelige flok, siger Karina Fisker.
De voksne hunde kræver en stor tilvænning til mennesker, et stort socialiseringsarbejde og basistræning, før de er klar til nye hjem. Et arbejde, der bliver varetaget på internatet.
Hvalpene skal placeres i nye, trygge hjem, hvor der er overskud, tid og viden om, hvordan man håndterer en hund med særlige behov. Både hvalpene og de store hunde kræver ekstra arbejde fra den nye familie, hvor der skal sættes fokus på renlighedstræning, stort socialiseringsarbejde og alene-hjemme-træning.
14 af hundene blev kørt til Nordjyllands Internat, mens de resterende fem kom til Brande Internat. Tre af hundene klarede den desværre ikke på grund af en kombination af dårligt helbred og mental tilstand.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til
Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem
På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge
Vil du gerne hjælpe nogle af de mest udsatte dyr, så er det måske dig, Dyreværnet søger lige nu
Dyreværnet har i den grad været i centrum den seneste tid på grund af hvalpene Alba og Daisy, der er kommet ulovligt til Danmark fra Serbien. Direktør Rikke Christensen-Lee vil bruge situationen til en forenet kamp mod import fra udenlandske hvalpefabrikker
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
De 21 hunde, Dyreværnet reddede fra et kummerligt liv i fredags, er alle stadig i live. Onsdag var en af dem dog tæt på at dø, da hun fik to hjertestop. Vi har talt med Dyreværnet og her er status på hundene
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Danmark sender fire dygtige juniorhandlere til det prestigefyldte nordiske mesterskab, hvor de vil konkurrere med hunde, de aldrig har mødt før. Spænding, samarbejde og talent sættes på prøve.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med 165 tilmeldte satte årets adventsløb ny standard for Canicross i Danmark. Udfordrende ruter, stærkt fællesskab og en debuterende stafet sikrede en dag fyldt med action, glæde og ros fra deltagere og tilskuere.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund