Det er en af de sager, medarbejderne i Dyreværnet kommer til at huske. Direktør og dyrlæge Rikke Christensens-Lee fortalte efter fundet af de 21 udsultede hunde på Lolland, at det var en af de værste sager, hun havde oplevet.
Mandag blev der taget blodprøver af de voksne hunde og resultaterne var bekymrende.
– Vi nænnede simpelthen ikke at tage blodprøver af hvalpene, da de er alt for små. Prøverne af de voksne hunde viste alle, a hundene havde lave blodprocenter og faktisk ligger lavt i alle værdier. Det er tydeligt, art de har kørt på pumperne i lang tid. Det giver grobund for bekymringer for, om hvalpene vil få nogle skavanker specielt i bevægeapparatet senere i livet, fortæller Rikke Christensen-Lee.
To hjertestop
Onsdag opstod der pludselig panik, da en af hundemødrene gik i kramper og fik hjertestop. Det var chihuahuaen Carrie, der er mor til de tre små hvalpe Carl, Carly og Connie.
– Hun gik i ukontrollerbare kramper og hylede og peb. Det endte med, at hun fik hjertestop to gange og genoplivet begge gange, fortæller Rikke Christensen-Lee og fortsætter:
– Jeg har aldrig prøvet at genoplive en hund med hjertestop to gange. Men Carrie er en lille fighter, og hun har det super godt i dag.
Carries problem viste sig at være akut kalkmangel, noget som små hunde godt kan blive ramt af.
– Derfor er det rigtig vigtigt at vide, hvad man gør, når man avler på de små hunde. Får de det rigtige foder og de rigtige tilskud, kan man minimere risikoen kraftigt, siger Rikke Christensen-Lee.
Senere torsdag skal Carrie igen genforenes med sine hvalpe, men det bliver nok ikke helt det gensyn, som hvalpene håber på.
– Vi har lagt forbinding over hendes patter, så hvalpene ikke kan die ved hende i dag. Det har vi gjort, fordi hun er i så fin balance lige nu, og det vil vi gerne fastholde. Så hun får lige et døgn mere på kalktilskud, og så er hun klar til at give hvalpene mælk igen, siger hun.
På spørgsmålet om, hvorvidt Dyreværnet føler sig sikre på, at alle hunde overlever, tøver Rikke Christensen-Lee, inden hun svarer.
– Vi har en chihuahuahvalp, som er noget mindre end de andre. Den spiser og trives, men tager ikke rigtigt på, og det er tydeligt, den har nogle medfødte skavanker, så den er jeg stadig lidt nervøs for, lyder det fra direktøren for Dyreværnet.
Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen
Ni hvalpe og 10 voksne hunde blev via frugtbart samarbejde reddet fra en hård skæbne. En ansvarlig ejer gjorde, at det store dyreværnsarbejde med hundene hurtigt kunne komme i gang, og hundenes fremtid blive sikret
Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund
Amerikaner fandt papkasse med hundehvalpe i sin have. Det viste sig dog, at hundehvalpene slet ikke var hunde
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i nat fået indleveret en hund, som mangler sine ejere. Kender du hunden
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.