141 dage. Så kort tid skulle Frynseklinikken fra Dyreværnet bruge på at hjælpe dyr nummer 1000. Det er altså syv dyr om dagen, og det er godt gået.
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til folk, der ikke har råd til at betale dyrlægeregningen, og man kan altså konstatere, at der i den grad har været brug for den mobile klinik i de 70 byer, den indtil videre har besøgt.
Ifølge Dyreværnets hjemmeside var patient nummer 1000 en hund ved navn Ciao.
Dyrlæge Pia Nielsen og veterinærsygeplejerske Sofie Pless er klinikkens faste klientel, og de oplever lidt af hvert, når de er rundt i landet.
– Det er en hård tjans den her. Vi ser dyr, der har det rigtigt skidt, men vi møder også ejerne, der heller ikke altid har den nemmeste hverdag, fortæller Pia Nielsen til Dyreværnets hjemmeside.
Alligevel vil hun ikke bytte jobbet i den rullende dyreklinik ud.
Vi møder de dejligste mennesker, som vi ellers ikke ville være kommet i kontakt med og fælles for dem alle er, at de elsker deres dyr. Ofte er deres hund eller kat den eneste kontakt, de har til omverdenen, og ved at hjælpe de firbenede, gør vi samtidig en markant forskel for deres ejere, smiler Pia.
De 1000 dyr som Frynseklinikken har behandlet, er primært hunde, men både katte og kaniner har også fået hjælp af den mobile klinik.
Frynseklinikken, er opkaldt efter den private donors hund, Frynse, og er en fuldt udstyret dyreklinik med operationsfaciliteter, blodprøveudstyr og scanner. Man betaler, det man kan, for konsultationer og behandlinger.
Du kan læse mere om Frynseklinikken på Dyreværnets hjemmeside.
6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik
Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Betjente fra Københavns Politi reddede mandag eftermiddag en schæferhvalp fra en varm bil ved at afliste en rude
I ferieperioder kan det være svært at finde pasning til familiens logrende medlem. Nu kan du få passet din hund hos Dyreværnet København og Dyreværnet Jylland v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.
På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen
Amerikaner fandt papkasse med hundehvalpe i sin have. Det viste sig dog, at hundehvalpene slet ikke var hunde
Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem
I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.