– Kan du tænke dig noget bedre formål at støtte?
Med dette retoriske spørgsmål svarer Jørgen Andersen på, hvorfor han har valgt at skyde en masse penge i Dyreværnets Frynseklinik.
Det er Jørgen Andersen, der er årsagen til, at der overhovedet er noget, der hedder Frynseklinikken, og da den første klinik åbnede for halvandet år siden, havde han kun et eneste krav til donationens modtager.
– Mit eneste krav var, at det skulle hedde Frynseklinikken opkaldt efter min gamle hund, Frynse, lyder det fra den randrusianske dyreven, da han på Skt. Knuds Torv i Aarhus fejrer Frynseklinik nummer to sammen med Dyreværnet.
Med sin lille hund, Arthur, vimsende rundt mellem al virakken, taler Jørgen Andersen engageret om sin kærlighed til hunde.
– Hunde betyder alt for mig. Jeg har levet 15 år uden hund, og det var hårdt. Men da jeg i sin tid flyttede til England, ville jeg ikke have hund med, da det ville betyde, den skulle seks måneder i karantæne. Det ville jeg ikke byde den.
Flere skal have hjælp
Frynseklinik nummer to kommer til at køre i Jylland, mens nummer et kører på Fyn og Sjælland. Den nye bil giver Dyreværnet nogle muligheder, som man har sukket efter i organisationen.
– Med den nye bil kan vi hjælpe flere end dobbelt så mange, da vi kommer til at bruge mindre tid på transport. Det betyder så også, at vi kan komme længere ud. Vi ved, der sidder mennesker rundt omkring, som aldrig kommer uden for en dør, og mange af dem har også dyr. Dem har vi nu mulighed for at hjælpe, fortæller direktør i Dyreværnet Rikke Christensen-Lee.
Den indsats kræver et samarbejde med kommunerne, så Dyreværnet kan finde de personer, der holder sig inden for hjemmets fire trygge vægge.
– Vi er lige nu ved at starte et projekt med Lolland Kommune, hvor vi blandt andet har kontakt med psykiatrien. Fra dem lyder det, at omkring 70% af deres psykiatribrugere har kæledyr, så der sidder helt sikkert nogen derude, som har brug for den hjælp, vi tilbyder, siger hun.
Ideen til Frynseklinikkerne blev egentlig født i Rikke Christensen-Lees hoved, da hun var ganske ung, og da hun mødte Jørgen Andersen, kunne drømmen blive en realitet.
– I mine unge dage boede jeg i USA, hvor de havde disse klinikker, der kørte rundt og hjalp disse dyr. Det var godt nok hovedsageligt neutraliseringsklinikker, men det var der, jeg først fik ideen til Frynseklinikkerne, fortæller hun.
En ny vej
Ombord på den jyske Frynseklinik finder man dyrlæge Denise Michanowicz, der er en erfaren dyrlæge, men som er ny i Dyreværnet.
Derudover finder man et af Dyreværnets kendteste ansigter, idet Nina Amdi er klinikkens anden medarbejder.
– Vi har valgt at flytte Nina fra at være udrykningsleder til Frynseklinikken, fordi hun har en stor viden om Dyreværnet, som hun kan give videre til Denise. Nina er ikke uddannet dyrlæge, men hun har nogle andre egenskaber, som er guld værd for Frynseklinikken. Hun er jo for eksempel dygtig til at komme i kontakt med folk og snakke med dem, fortæller Rikke Christensen-Lee.
Nina Amdi er også selv glad for den nye rolle, selvom hun har nydt at være udrykningsleder.
– Jeg ser det som en kæmpe chance for mig at få lov at være på Frynseklinikken, selvom jeg ikke er dyrlæge, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, fortæller hun begejstret.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Imponerende arbejde af Dyreværnet, der netop har rundet patient nummer 1000 i deres rullende dyreklinik
Da den nye mobile dyreklinik onsdag ramte Randers, blev den første hundeoperation i bilen foretaget. Hunden.dk var med til operationen
Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet
I foråret satte vi fokus på Dyreværnets Frynseklinik. Siden da har der været lidt stille, men den kører skam stadig. Her kan du se hvor den holder det næste stykke tid
På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge
Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken
På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste