I weekenden den 24.–25. maj 2025 kan du og din hund være med til at gøre en forskel – bare ved at snøre skoene og tage en gåtur sammen. Agria gentager nemlig succesen med den digitale velgørenhedsbegivenhed Agria Hundegåtur, hvor hvert skridt tæller til fordel for Dyreværnet.
Du vælger selv tid og sted
Alle hundeejere i Danmark kan deltage uanset om de bor i by eller på landet. Det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig og din hund og tage på en gåtur en af dagene i weekenden. Det er gratis at være med, og for hver ekvipage, der deltager og deler et billede eller en video af turen, donerer Agria 10 kr. direkte til Dyreværnet.
Det er en hyggelig måde at gøre noget godt sammen med sin hund, og samtidig støtter man en sag skriver Agria Dyreforsikring på deres hjemmeside.
Sådan deltager du
For at din gåtur tæller, skal du dele et billede eller en video fra jeres tur på Instagram eller Facebook. Husk at bruge hashtagget #agriahundegåtur2025, og sørg for, at opslaget er offentligt. Ellers bliver det ikke registreret som deltagelse.
Agria har sat et loft på donationen, som lyder på 50.000 kr., men jo flere der deltager, jo hurtigere når de målet. I 2024 satte danske hundeejere rekord med deres engagement, og arrangørerne håber på endnu flere deltagere i år.
Et internationalt initiativ
Agria Hundegåtur finder ikke kun sted i Danmark. I år deltager også hundeejere fra Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig og England. Det er dermed en fælles europæisk indsats for dyrevelfærd og et bevis på, at kærligheden til hunde kan samle mennesker på tværs af landegrænser.
Vil du læse om sidste års rekorddeltagelse? Så klik her.
Kort fortalt:
Så find snoren frem og vær med til at gøre en forskel – én pote ad gangen.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen
Onsdag aften bliver det rigtig ubehageligt at tænde for kanal 5. Klokken 21.00 kommer første afsnit af Sexkrænkere, som denne gang handler om dyresex
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram
Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret
Er du en af de hundeejere, der ikke samler hundens efterladenskaber op, så er der god grund til at læse med her. Du bidrager nemlig til et øget smittepres, der i værste fald kan slå en hund ihjel
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.