– At bidrage til forskning er en vigtig del af Agrias virksomhed som specialiseret dyreforsikringsselskab. Vi ønsker at bidrage til øget viden om dyrs helbred, og om hvordan sygdomme kan forebygges, diagnosticeres og behandles mere effektivt, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring. EKSEMPLER PÅ PROJEKTER Flere af projekterne fokuserer på diagnosticerings- og behandlingsmetoder. To nye projekter, et i Sverige og et i Danmark, handler om at finde DNA-tests for forskellige sygdomme. Det svenske projekt kører på Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU) og har til formål at kortlægge sygdomsforårsagende mutationer i arvemassen, som siden kan identificeres via DNA-tests. - Vi står midt i et utroligt spændende teknikskifte, hvor det bliver muligt at kortlægge hele arvemassen på et individ og ikke bare enkelte dele, siger Tomas Bergström, som er forskningsleder på SLU. Det kommer til at betyde utroligt meget for veterinærmedicinen og for avlsarbejdet. SLU får også midler til at fremstille den avancerede type udstyr, der er nødvendigt for at kunne udføre en såkaldt total genomsekventering. Det er en rigtig god teknik til at identificere og sekventere hele arvemassens sammensætning. Det danske projekt, der kører på Københavns Universitet, har til formål at fremstille en gentest, som kan påvise arvelighed af diskusprolaps hos gravhunde – en almindelig og alvorlig sygdom hos racen. Et andet projekt på SLU, som har fået tildelt midler, skal forske i stamcellebehandling af hunde med kroniske ledsygdomme. Stamcellerne udvindes fra hundens eget fedt og sprøjtes ind i det syge led. Annika Bergström er forskningsleder fortæller: - Behandlingen anvendes ganske ofte i Australien og USA. Der findes en del studier, men der mangler stadig en del viden på området. Hvis det er, som vi håber, får hunden mindre ondt og større bevægelighed i leddene. Vi vil også vurdere, om effekten holder over længere tid. DU KAN SE EN SAMMENFATNING AF ALLE AKTUELLE FORSKNINGSPROJEKTER 2014 VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE AGRIA DYREFORSIKRINGS FORSKNINGSFOND Agria Dyreforsikrings forskningsfond har eksisteret siden 1938 og Agria afsætter 4 promille af præmieindtægten hvert år. Formålet er at støtte forskning i dyrehelbred og forholdet menneske-dyr. Bevilling og uddeling af midler koordineres sammen med Svensk Kennel Klub, der også bidrager med midler.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet