Hver tredje hund er blevet bidt

16-01-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Undersøgelsen viser, at 27 procent af alle hundeejere har stået i en situation, hvor deres hund er endt i et slagsmål og er blevet bidt af en anden hund. Slagsmål kan opstå i hjemmet mellem hunde, der kender hinanden godt, men som ender i en situation, hvor de pludselig konkurrerer om et kødben, legetøj, noget mad eller bliver uvenner. Et andet almindeligt scenarie er, at en hund i snor bliver bidt af en ukendt løs hund, eller at der opstår et slagsmål mellem hunde i en hundeskov. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

At opleve et slagsmål er et stort traume for både hund og ejer. De fleste hunde, der er blevet bidt, kan med den rigtige pleje komme sig over skaderne og bliver friske igen, men nogle få procent dør af deres skader.

Tips til at undgå hundeslagsmål og bidskader

  • Kommer din hund ikke (altid) når du kalder? Så hold din hund i snor og lad den ikke løbe hen til ukendte hunde.
  • Vælg hundens selskab med omhu. Hunde har ikke et behov for at lege med ukendte hunde, men er ofte tilfredse med nogle velkendte legekammerater, de kan hygge sig med nu og da.
  • Slip ikke hunden ind i legeområder med ukendte hunde uden først at finde ud af mere om hundene.
  • Er en løs hund ved at angribe din hund? Stå med lidt spredte ben, så du danner et skjold foran din hund, og forsøg at skræmme hunden væk med din stemme og dit kropssprog. Har du en lille hund, så kan du evt. tage den op i favnen for at beskytte den.
  • Fjern madskåle, hundelegetøj og kødben når du får besøg af andre hunde derhjemme.
  • Skil altid hundene ad, når de skal fodres.
  • Socialisér hunden ordentligt når den er hvalp ved at lade den møde andre rolige og venlige hunde. Sådan bliver den sikker i sit kropssprog, hvilket minimerer risikoen for at den havner i konflikter.

Dyrlægebesøg er ofte nødvendigt ved bidsår
Graden af skade varierer afhængigt af, hvor biddet sidder. Er det for eksempel en lille hund, der er blevet bidt i hals eller nakke af en stor hund, så er det ofte med livstruende skader til følge. Normalt skal et bidsår sys og drænes af en dyrlæge. Ofte kombineres behandlingen med en antibiotikakur og instruktioner om sårpleje under helingsperioden.

Undersøgelsen blev gennemført i 2019 af PFM Research på vegne af Agria Dyreforsikring i Sverige. 300 hundeejere deltog i undersøgelsen.

 

Læs også

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?

27-05-2024 14:40, af Anne Cecilie Sohl

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Hund i Skive bider igen

16-09-2021 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der for godt en måned siden bed en mand i Skive, har nu bidt igen. Denne gang gik det ud over to betjente

Hund bider røver bagi

18-07-2014 08:39, af Nina Marie Villadsen
Heltemodig hund satte et velplaceret bid i en røver på Nøreng Strand Camping ved Roslev søndag aften

Hunde kan dø af bid fra ny flåt

22-03-2018 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny flåtart er opdaget i Danmark. Den bringer dårligt nyt til især kæledyrsejere, da et bid fra flåten kan koste kæledyrets liv

Tager hundeloven fokus fra de virkelige problemer?

17-05-2019 11:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrlæge Lise Rovsing har på Facebook ytret sig negativt om hundeloven efter et besøg af en hund, der var blevet bidt

Nathalie bidt, da hun luftede hund

09-12-2019 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt

Hunden gjorde, hvad andre dyr ville gøre

31-05-2018 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Historien om en 1-årig pige, der blev bidt af en hund i Skallerup Seaside Resort har fyldt meget i visse medier. Politiet mener ikke, pigen blev skambidt og hunden skal derfor ikke aflives. Det glæder Mette Clausen, der er slags- og marketingschef hos Skallerup Seaside Resort

Mand bidt i armen af aggressiv hund

10-08-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag blev en mand blidt i armen af en hund i Skive, da han ville beskytte sin egen hund. Siden er der gået mange historier om den angribende hund. Historier som det lokale politi ikke kan genkende

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt