I 1998 måtte seks ud af 100.000 englændere forbi sygehuset efter at være blevet bidt af en hund. I 2018 var det tal steget til 15 ud af 100.000.
Det viser en ny undersøgelse fra University og Liverpool.
Folkene bag undersøgelsen kalder den store stigning for et alvorligt sundhedsproblem i England, da de kun mener, at tallene udgør toppen af isbjerget.
Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Dr. John Tulloch fortæller til Independent, at udviklingen er foruroligende:
– Hunde gør meget godt i samfundet især i disse svære tider, men vi skal være opmærksomme på, at når man arbejder med eller lever med hunde, så er der også en risiko ved det. Vores studie viser kun toppen af isbjerget, da vi kun har medtaget bid, der var alvorlige nok til en indlæggelse.
Stigningen i alvorlige bidskader er sket hos voksne, for mens tallet for børn under 14 år ligger ret konstant, er tallet hos de voksne tredoblet.
Adfærdsekspert Dr. Carri Westgarth fra University of Liverpool giver gode råd til hundeejerne:
– Hunde ønsker ikke at bide. Det er deres sidste udvej, og derfor skal man holde øje med små tegn. Derudover skal vi sikre os, at hundene har et område, som er deres eget. Det er især vigtigt her under nedlukningen, hvor vi tilbringer så meget tid hjemme hos hundene.
Vi forsøger at komme i kontakt med John Tulloch for blandt andet at få svar på, om man har taget udviklingen i antallet af hunde med i undersøgelsen.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Trine Drejer oplevede i januar måned enhver hundeejeres værste mareridt. Hendes elskede hund blev overfaldet af en anden hund og døde efterfølgende. Her får du historien
Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge
Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet
I sidste uge kunne vi fortælle om hunden Tulle, der døde efter at være blevet bidt af en hugorm. Den slags dødsfald er heldigvis sjældne. I år har der været en del historier om mange hugormebid, men hos Ringkøbing Dyrehospital, har man ikke oplevet flere bid end normalt
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt