I 1998 måtte seks ud af 100.000 englændere forbi sygehuset efter at være blevet bidt af en hund. I 2018 var det tal steget til 15 ud af 100.000.
Det viser en ny undersøgelse fra University og Liverpool.
Folkene bag undersøgelsen kalder den store stigning for et alvorligt sundhedsproblem i England, da de kun mener, at tallene udgør toppen af isbjerget.
Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Dr. John Tulloch fortæller til Independent, at udviklingen er foruroligende:
– Hunde gør meget godt i samfundet især i disse svære tider, men vi skal være opmærksomme på, at når man arbejder med eller lever med hunde, så er der også en risiko ved det. Vores studie viser kun toppen af isbjerget, da vi kun har medtaget bid, der var alvorlige nok til en indlæggelse.
Stigningen i alvorlige bidskader er sket hos voksne, for mens tallet for børn under 14 år ligger ret konstant, er tallet hos de voksne tredoblet.
Adfærdsekspert Dr. Carri Westgarth fra University of Liverpool giver gode råd til hundeejerne:
– Hunde ønsker ikke at bide. Det er deres sidste udvej, og derfor skal man holde øje med små tegn. Derudover skal vi sikre os, at hundene har et område, som er deres eget. Det er især vigtigt her under nedlukningen, hvor vi tilbringer så meget tid hjemme hos hundene.
Vi forsøger at komme i kontakt med John Tulloch for blandt andet at få svar på, om man har taget udviklingen i antallet af hunde med i undersøgelsen.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
ARKEN inviterer publikum ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. Museets store forårsudstilling Dyr i kunsten viser værker af 34 internationale kunstnere, der med humor, vid og bid går i kødet på vores forhold til dyrene
I sidste uge kunne vi fortælle om hunden Tulle, der døde efter at være blevet bidt af en hugorm. Den slags dødsfald er heldigvis sjældne. I år har der været en del historier om mange hugormebid, men hos Ringkøbing Dyrehospital, har man ikke oplevet flere bid end normalt
Indtager hunde cannabis, kan det blandt andet lede til forstyrrelse af nervesystemet med hallucinationer, muskelsvaghed og umotiveret aggression
En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet