I 1998 måtte seks ud af 100.000 englændere forbi sygehuset efter at være blevet bidt af en hund. I 2018 var det tal steget til 15 ud af 100.000.
Det viser en ny undersøgelse fra University og Liverpool.
Folkene bag undersøgelsen kalder den store stigning for et alvorligt sundhedsproblem i England, da de kun mener, at tallene udgør toppen af isbjerget.
Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Dr. John Tulloch fortæller til Independent, at udviklingen er foruroligende:
– Hunde gør meget godt i samfundet især i disse svære tider, men vi skal være opmærksomme på, at når man arbejder med eller lever med hunde, så er der også en risiko ved det. Vores studie viser kun toppen af isbjerget, da vi kun har medtaget bid, der var alvorlige nok til en indlæggelse.
Stigningen i alvorlige bidskader er sket hos voksne, for mens tallet for børn under 14 år ligger ret konstant, er tallet hos de voksne tredoblet.
Adfærdsekspert Dr. Carri Westgarth fra University of Liverpool giver gode råd til hundeejerne:
– Hunde ønsker ikke at bide. Det er deres sidste udvej, og derfor skal man holde øje med små tegn. Derudover skal vi sikre os, at hundene har et område, som er deres eget. Det er især vigtigt her under nedlukningen, hvor vi tilbringer så meget tid hjemme hos hundene.
Vi forsøger at komme i kontakt med John Tulloch for blandt andet at få svar på, om man har taget udviklingen i antallet af hunde med i undersøgelsen.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
Dyrlæge Lise Rovsing har på Facebook ytret sig negativt om hundeloven efter et besøg af en hund, der var blevet bidt
Feromoner er usynlige duftstoffer som hunde, og andre dyr, bruger til at kommunikere med, og de kan signalere alt fra brunst til angst eller aggression
En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet
Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem
En ny flåtart er opdaget i Danmark. Den bringer dårligt nyt til især kæledyrsejere, da et bid fra flåten kan koste kæledyrets liv
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse