Da det i sidste uge kom frem, at den lille jack russell terrier, Tulle, var død efter et hugormebid, væltede det ind med bekymrede beskeder.
I mange af beskederne stod der, at der var rigtig mange hugormebid for tiden ved havet i det vestjyske. Hos Ringkøbing Dyrehospital anerkender de, at der har været mange bid, men niveauet er ikke så forskelligt fra andre år.
– Antallet af hugormebid er stort set det samme som sidste år. De noget svingende temperaturer, er med til at gøre hugormen mere grumpy. Fordi de er vekselvarme dyr, søger de stadig solen, men har endnu ikke hurtigheden som midt på sommeren sommer. Her smutter slangen som oftest, inden hunden når hen til den, fortæller Birte Skaaning, der er fagveterinærsygeplejerske på dyrehospitalet.
Hun opfordrer folk i området til at være forsigtige, når de lufter deres hunde.
– Et godt råd til hundeejeren er at holde sig til stier og veje. Ikke slippe hunden løs i lyng og klit. På gåturen i områder, hvor hugormen er, bør man bruge en fast/kort dressurline og ikke en 8m flexline. Her kan de nemlig ikke nå at reagere, hvis hugormen pludselig er der, siger hun og fortsætter:
– En "koklokke" kan evt. sættes i halsbåndet, så slangen kan høre hunden på lang afstand. Så har den muligheden for at slippe væk.
Er hunden blevet bidt, har Birte Skaaning også gode råd til hundeejeren.
– Skulle uheldet være ude, så hold hunden i ro. Er det en lille hund, så bær den op til bilen og kontakt dyrlægen straks. Er det en stor hund, så få en til at komme med bilen, hvis det er muligt. Det er vigtigt at holde hunden i ro og kontakte en dyrlæge straks. De efterfølgende uger skal hunden også holdes i ro, siger hun.
Ingen hund på stranden
En af dem, der kender til problemerne med hugorme, er Kim Vigsø Nielsen, der udover at være hundeejer også er dommer på hundeudstillinger. Han bor i Varde tæt på det område, hvor der i den sidste tid har været mange hugorme.
– Der går ikke mange dage uden hugormebid. Hugorme har været fredet i flere år, så der er masser af dem i klitterne, og selv nede på strandene er mennesker og dyr blevet bidt, fortæller han.
Kim Vigsø Nielsen har taget konsekvensen af de mange hugorme.
– Jeg har boet her siden 1999 og har ikke hunde med til stranden efter omkring 1 marts på grund af hugormene, siger han.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Hvert år oplever flere danske hunde- og katteejere, at deres kæledyr bliver bidt af hugorme, og det er vigtigt at tage det alvorligt, hvis der er mistanke om hugormebid
Et slangebid har vist sig at være meget farligere for en hund end for en kat. Australske forskere er nu kommet med et svar på, hvordan det hænger sammen
Hvad der skulle have været en ganske almindelig langfredag i sommerhus, endte tragisk for jack russell terrieren Tulle og hendes ejer Brian Søby Jensen
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.