De fleste hunde fungerer godt sammen, men selv den sødeste hund kan blive irriteret på en anden hund. Slagsmål mellem hunde kan opstå i hjemmet og mellem allerede hundevenner, som eksempelvis konkurrerer om en godbid eller hierarki. Men slagsmålene kan også nemt opstå mellem hunde, som aldrig har mødt hinanden før.
Som hundeejer har du altid det fulde ansvar for din hund, og de skader den forvolder. En slåskamp mellem hunde kan blive dyrt, hvis din hund såre en anden hund. For selv mindre sår kræver dyrlægebehandling. Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring fortæller:
“Når en hund bider, så bruger den sine store, spidse hjørnetænder. Tænderne gennembore huden, og derefter flår hunden hudlagene fra hinanden. Det kan resulterer i en lomme mellem overhuden og underhuden, som kan give en infektion. Derfor kræver selv små skader dyrlægebehandling.”
Alvoren af skaden afhænger af, hvor stor såret er. Ved slemme bid på f.eks. hundens bryst kan hundens lunger kollapse. Det er en yderst kritisk situation, da hunden ikke kan trække vejret selv. Ved så voldsomme skader er det vigtigt at kontakte dyrlægen med det samme, da det handler om minutter for hundens overlevelse.
“Huden under hundens mave er fin og tynd. Derfor kan et bid her have fatale konsekvenser for hunden såsom brok, indre blødninger, skader på tarmen og bughindebetændelse. Disse skader kræver akut dyrlægehjælp,” fortæller Lotta Möller.
Et bidsår bliver ofte syet og drænet af en dyrlæge. Desuden bliver behandlingen for det meste kombineret med antibiotika og instrukser af sårbehandling til ejer.
Forebyggelse af hundeslagsmål
-Lad ikke en løs hund hilse på en hund i snor. Kald din hund til dig.
-Allerede som hvalp er det en god ide at lade din hund interagere med andre hunde. På den måde vænner den sig til andre hunde, og vil vise et mere tolerant adfærd.
-Hvis du har en hund, som ikke bryder sig om andre hunde, så træk den væk, når du møder andre hunde på tur.
-Fjern madskåle og hundelegetøj, hvis der kommer hunde på besøg.
-Træn ofte lydighedstræning med din hund. Hvis din hund er lydig, vil den adlyde dig, også selvom den er ved at komme i slagsmål med en anden hund.
-Hvis en anden hund gør tegn til at angribe din hund, skal du stille dig foran din hund, som et skjold og sige “stop” til den fremmede hund.
-Hvis hundene allerede er i slagsmål, kan du tage din hund i bagbenene og løfte den væk. Pas på når du skiller dem ad, da du nødigt selv skal komme til skade.
Dette skal du gøre, hvis din hund har været i slagsmål
-Få den anden hundeejers kontaktinformationer. I Danmark er der en hundelov. Ifølge den har hundeejeren det fulde ansvar for sin hund, og det er lovpligtigt at have den ansvarsforsikret. Derfor er det vigtigt, at du tager hundeejerens fulde navn, adresse, CPR-nr. og telefonnummer. Det kan hjælpe dig i forhold til at få refunderet udgifterne til dyrlægeregningen.
-Er den anden hund kommet til skade, er det dit ansvar at afholde evt. udgifter.
-Tjek din hund med det samme efter slagsmålet, og ring til dyrlægen for at få en professionel vurdering. Der kan nemt opstå indre blødninger, som ikke kan ses med det blotte øje.
-Sørg for at give din hund positive oplevelser med socialt samvær med velfungerende hunde, kort tid efter hændelsen.
Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet
Et slagsmål i Aarhus udviklede sig i går til knivstikkeri. I den forbindelse blev en hund ramt af knivstik. Hunden blev aflivet af politiet på stedet
Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?