Hundepension i kæmpe shitstorm

13-11-2018 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er altid to sider af en sag. Det må være læren efter en hundepension i Sønderjylland i starten af måneden havnede i en voldsom shitstorm efter et hundeslagsmål på kennelen, der endte med at koste den ene hund livet

 

Copyright Ridehesten.com

Trusler på livet og om at brænde ”lortet” ned. Det er ifølge jv.dk blevet hverdag for Fritz Andersen, der er indehaver af Hundepension Hafran i Hjordkær og hans familie.

Sagen starter 27. oktober, hvor Melanie Rou og hendes mand afleverer deres tre hunde på hundepensionen. Parret skal holde dåb for deres datter den efterfølgende dag og har desuden valgt at krydre dåben med et surprisebryllup.

Søndag morgen skal de tre hunde luftes, og af uvisse årsager ryger de i totterne på hinanden.

I et facebookopslag beskriver Melanie Rou, hvordan Fritz Andersen senere har fortalt, at han måtte tæve hundene med en motorcykelstøvle for at få dem fra hinanden. Selv afviser han at have brugt den formulering, idet han mener, der blot var tale om et par dask.

Hundene bliver sat i hver deres bur, og Fritz Andersen mener ikke, der er behov for at kontakte familien, idet han ikke mener, hundene har lidt stor skade. Desuden vil han ikke forstyrre familiens store dag.

Festen er slut
Da festen er slut, ringer Melanie Rou til hundepensionen og får fortalt om slagsmålet. Parret skynder sig hen til pensionen og forstår ikke, at de ikke har fået noget at vide tidligere.
I facebookopslaget skriver Melanie Rou:

Da vi kom og så vores ambull/amstaff blanding var han helt tyk i den ene side af hovedet og som tidligere beskrevet total skambidet. Det ejer har at sige til det var, at de er barske hunde og kan tåle smerte. Hvis det havde været en kamphund var den blevet smidt i et bur og fået lidt antibiotika i nogle dage og så kommet i kamp igen. Hvad fanden er det for en sammenligning?? Vores dyr er familiedyr og ikke kamp dyr.

Parret tog hunden med til dyrlæge. Ifølge opslaget på Facebook, mente Fritz Andersen ikke, det var nødvendigt. Senere har han udtalt, at det var ham, der anbefalede det.

Resultatet blev, at parret så sig nødsaget til at aflive deres hund.

En kendt ejer
I skrivende stund er Melanie Rous opslag delt 7852 gange og kommenteret 2132 gange. Langt de fleste af kommentarerne er negative overfor hundepensionen, mens der er nogle enkelte, som støtter pensionen.

Ifølge jv.dk har Fritz Andersen drevet hundepensionen i 36 år. Der er 8000 overnatninger om året, og pensionen har udelukkende fået supersmileys uden anmærkninger. Pensionen passer blandt andet politiets hunde, vm-hunde og hunde fra kendte kenneler. Derfor er de mange negative kommentarer og trusler noget helt nyt for Fritz Andersen, der forsøger at få pensionen solgt og ellers vælger at lukke den. Alt det fortæller han til jv.dk.

Vi har forsøgt at gengive historien så nøgternt som muligt, idet vi ikke vil opildne konflikten. Dog synes vi, at historien er interessant, idet en åbenbart anerkendt pensionsejer bliver lagt for had på grund af en kundes dårlige oplevelser. På samme tid er den interessant, da den også rejser diskussionen om, hvordan ansatte og ejere af pensioner bør reagere i sådanne situationer.

Under alle omstændigheder er det en ulykkelig historie for alle parter.

Du kan læse hele historien på jv.dk (Dette link viser en til en af de artikler, der ikke skal betales for at læse)

 

Læs også

Dianas pelsbrøl er i den grad blevet hørt

14-05-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

6. maj lagde Diana Clare Bentley et opslag på Facebook, som i skrivende stund er blevet delt 269 gange og har fået over 500 reaktioner. Opslaget handler om pels, shitstorm, taknemmelighed og ansvar

Hunderegister: En storm i et glas vand

05-02-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Dansk Hunderegister undrer man sig over den shitstorm, registeret har været udsat for de sidste par dage. Problemerne skyldes udelukkende den øgede trafik, lyder det

Husk Hunden.dk's facebook-konkurrence

31-07-2011 10:37, af Nina Marie Villadsen
Der er nu endnu flere, der synes godt om Hunden.dk på facebook. Det fejrer vi lige nu med endnu en konkurrence!

Køb hund med tryghed og garanti: Danskerne skal klædes bedre på til hundekøb

05-10-2015 12:19, af Tine Luther
Det er nemt at købe hund, og danskerne kan købe hund lige hvor og når, de ønsker det. Alle hvalpe er nuttede, men hvordan finder du den, der matcher dig? Hvert år registreres 60.000 nye hunde - og hvert år aflives flere tusinde hunde, fordi deres ejer ikke magter hunden. Den udvikling vil Dansk Kennel Klub sætte en stopper for. Derfor lancerer vi en ny portal, der skal sikre bedre rådgivning, tryghed og garanti i købsprocessen, så hund og ejer kan få et godt og langt liv sammen.

Stjålne hvalpe fundet via medierne

15-08-2012 10:59, af Tine Luther
Et svensk opdrætterpar fik stjålet et helt kuld hvalpe. Via stor opmærksomhed på Facebook og i de traditionelle medier lykkedes det politiet at finde alle hvalpene igen.

Gør din kennel synlig

27-08-2012 13:36, af Simone Strandet Sørensen
Skal du være med i den årlige udgave af Opdrættervejviseren ”Vejen til din nye hvalp”? Tilmeldingen er nu åben for alle DKK-opdrættere.

Hvalpe reddet eller stjålet fra stor-kennel?

03-06-2014 13:41, af Tine Luther
Fra en stor–kennel fjernede et søsterpar to hvalpe, som de mente var i alvorlig fare. Først frikendte retten dem – nu er de dømt for tyveri af hvalpene.

Snup en Woof´ie!

07-06-2016 10:44, af Kasper Larsson
Der vil ose af festivalstemning ved Vejen Idrætscenter, når Dansk Kennel Klub introducerer begrebet ”Woof´ies” for danskerne under sommerens største festival for hunde, den internationale tredages hundeudstilling, der afholdes i dagene 10. - 11. - 12. juni.

Årets Politihund

06-11-2010 14:50, af Tine Luther
Den 10-årige schæferhund Hedegaards Gandi, kaldet Gasto, har ydet en særlig indsats i forbindelse med en forsvundet kvinde og er derfor kåret som Årets Politihund af Dansk Kennel Klub.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

BLOG: Hunde skal da hilse, skal de ikke det?

15-10-2021 08:39, af John Frank Ahm

Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?

Kennelhoste hos hunde

21-10-2021 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?

Når man vil have to hunde i huset

20-10-2021 09:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund

Aggression hos hunde - ny brik i puslespillet er måske fundet

14-10-2021 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Hvorfor udvikler nogle hunde problemer med aggression, når andre ikke gør? Det har en gruppe forskere fra universitet i Arizona, USA, forsøgt at blive klogere på, og måske har de fundet endnu en brik i puslespillet  

Træn hundens smidighed: 5 gode råd

17-10-2021 09:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere hunde rammes af stivhed og smerter i led. Derfor er det en god ide at træne smidighed

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del I. Opvarmning.

16-10-2021 13:40, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen

Smertefuld forsnævring i rygraden

22-10-2021 09:10, af Astrid Gerd Holtet

Store midaldrende hunde er i særlig risiko for at udvikle lumbosacral stenose – en tilstand, der giver et tryk på rygmarven i lændeområdet, og som kan være forbundet med udtalt smerteegene

Labradoodle skulle aldrig have været opfundet

30-09-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

”Opfinderen” af labradoodle, der er en blanding mellem labrador og puddel, kommer med opsigtsvækkende advarsel om den populære blanding

Antallet af påkørte hunde stiger i efteråret

19-10-2021 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efterårets mørke øger risikoen for påkørsel af vores kæledyr. Sidste efterår steg antallet af påkørte hunde i trafikken med 60 procent, viser skadestatistik fra Agria Dyreforsikring

Du tager jo også fodboldstøvler på, når du spiller fodbold

01-10-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvorfor skal man have en speciel jakke på, når man lufter hund? Det er et af de spørgsmål, der ofte møder DogCoach, når virksomheden viser dens hundelufterjakker