128 mennesker i kø på telefonen. 1181 ubesvarede mails. Det var, hvad de fire medarbejdere i Dansk Hunderegister stod foran, da de mandag måtte indse, at de befandt sig midt i shitstormens øje.
Årsagen til stormen var, at flere hundeejere mente, at de ikke kunne finde sig selv og deres hund i registeret, efter dette var blevet digitalt.
– Den korte version af, hvad der skete i weekenden er, at der var nogle hundeejergrupperinger, der havde en diskussion i deres gruppe, som handlede om, at de ikke kunne finde sig selv i registeret. Det greb om sig, og udviklede sig på det nærmeste til en shitstorm, fortæller Jan Rodtwitt, der er sekretariatschef i Dansk Hunderegister.
Panik
På Facebook flød kommentarerne i en lind strøm. Nogle var kritiske overfor hunderegisteret, mens andre opfordrede til, at man slog koldt vand i blodet. På hunderegisterets hjemmeside oplevede man, at der pludselig var 10 gange så mange besøgende som på en almindelig dag. Det betød, at systemet blev overbelastet, og det hele begyndte at gå langsomt. På grund af den megen trafik tog ting, der plejer at tage 30 sekunder pludselig fem minutter, og det har været med til at forværre stemningen.
– Der bredte sig jo en panikagtig stemning blandt hundeejerne. Mange skulle ind for at tjekke, om de kunne finde sig selv på siden. Her havde vi lagt noget information op, men det valgte flere at læse som fanden læser biblen, siger Jan Rodtwitt og fortsætter:
– Og når folk ikke har kunnet komme ind, så bliver nogen ramt af panik.
Sekretariatschefen er overrasket over, at stormen netop har ramt nu, da man faktisk gik over til det digitale 3. oktober.
I forsvar
Dansk Hunderegister reagerede ved at gå i forsvarsmode. De lukkede telefonerne og forsøgte at arbejde i det system, der sammenlignet med den normale hastighed mest mindede om hastigheden, man i sin tid kunne opnå på et gammelt hostende modem.
I dag forsøger medarbejderne i Dansk Hunderegister at besvare de mange mails. Telefonerne vil de forsøge at åbne igen onsdag. Men fra Jan Rodtwitt er beskeden klar.
– Det, der kom frem under vores shitstorm, er fejlagtigt. Alle myndigheder kan finde frem til hundeejerne i systemet. For at se sine hunde skal man gøre, som vi skriver i instruksen. Man skal bruge sit NemID, brugernavn og kodeord, og kan man ikke huske de to sidste, kan man få det af os. Der er ikke nogen problemer med registeret. Det eneste problem var, at vi havde for meget trafik, som man kender det på SKAT.dk eller en billetside, som pludselig oplever en ekstraordinær stor mængde trafik. Derfor var det her en kæmpe storm i et glas vand.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Omkring hver femte danske familie har en hund i husstanden, hvilket gør de firbenede væsener til danskernes foretrukne kæledyr. Ifølge opgørelser fra Dansk Hunderegister og Dansk Kennel Klub er det forsat labrador retrieveren, der topper listen som den mest populære hunderace i 2023, men der er også nye racer, der har sneget sig ind blandt favoritterne.
Som hundeejer er man vant til, at hunden skal registreres, men er du en af de mange hundeejere, der også har kat, skal den måske også snart registreres
Det blev en golden retriever, der tog sejren i den store online hundeudstilling. Her kan du læse om den og om dommernes bedømmelse. Sejren faldt på et tidspunkt, hvor ejer Laila Ager i den grad havde brug for en succesoplevelse
Så er der billeder fra Hund i Fokus på Vilhelmsborg
Dyretelepatør og Equicoach Ditte Young lancerer i juli sin nye online medlemsportal, hvor hundeejere kan finde inspiration, få hjælp og professionel rådgivning. Portalen tilbyder bl.a. månedligt videotip, podcast, rabatter og adgang til Dittes online kurser
I går lancerede DKK deres nye store satsning, Hundeuniversitetet. Her kan man købe sig til god online undervisning
Så er billederne fra Roskilde på nettet
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet