I Danmark er det lovpligtigt at en hund er chippet og registreret i Dansk Hunderegister, men desværre er der stadig mange hunde, der bliver importeret fra udlandet, hvor de nye danske ejere ikke får registreret hunden.
– Det er et stigende problem med hunde, der ikke er registreret. Hvis man køber en hund fra udlandet, skal man huske lige at tage omkring sin dyrlæge, så hunden kan blive registreret i Dansk Hunderegister, siger Maria Rønde Jakobsen, internats chef for Dyreværnet.
Alene i marts fik Dyreværnet indleveret ni hunde med udenlandsk chip. Det betyder, at det er nærmest umuligt at finde frem til ejer, og når hunden har været i Dyreværnets varetægt i tre døgn overtager Dyreværnet hunden til videreformidling.
– Vi har brugt mange timer på at søge i udenlandske registre for at finde frem til ejerne af de ni hunde. Det lykkedes os at finde frem til ejer af den ene hund, som var svensk ejet. Desværre har ejer ikke vendt tilbage på vores henvendelse, fortæller Maria Rønde Jakobsen.
Derfor opfordrer Dyreværnet på det kraftigste til at man, hvis man køber en hund fra udlandet, tager omkring dyrlægen og får den registreret, så det er muligt at finde frem til ejer hvis hunden løber væk hjemmefra.
Når det kommer til online dating, er kæledyr ikke bare søde ledsagere. De er den ultimative icebreaker og en måde at tjekke kompatibilitet med et match eller endda en terapeut post break-up.
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.
6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik
Dyreværnet fortæller, at de to serbiske hvalpe nu er endeligt reddet
Efter at have været forsvundet i 10 måneder er 2-årige Molly nu i gode hænder, og hun har det dejligt, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.
Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet
Onsdag morgen tjekkede Dyreværnets Rikke Chistensen-Lee ind i lufthavnen sammen med de to hvalpe Daisy og Alba
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?