En ny undersøgelse, udført af analysebureauet Extreme Insight for Agria Dyreforsikring, afslører, at 67 procent af danske hundeejere aldrig tager deres hund med på restaurant. Omvendt svarer to procent af hundeejerne, at de medbringer deres hund, hver gang de tager ud at spise. 12 procent svarer, at de tager hunden med, når det er muligt, mens 19 procent svarer, at deres firbenede ven får lov at komme med en gang imellem.
Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring, forklarer udviklingen:
– Hunden bliver i stigende grad betragtet som medlem af familien, og derfor er det også blevet mere almindeligt og mere acceptabelt, at hunden nu også følger med, når man går ud for at spise, forklarer Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring. Hun uddyber:
– Vi ser en generel tendens til at danskerne vælger hunderacer, der er mindre i størrelse end tidligere, derfor giver det mening at der nu er et stigende antal hundeejere i byerne, der har et ønske om at kunne tage hunden med på cafe. Når man samtidig har in mente, at en hund ikke bør være alene i mere end 6-8 timer dagligt, giver det god mening, at vores firbenede venner følger med i sociale sammenhænge.
Hvad siger reglerne?
Men er det tilladt at medbringe hunde på restauranter, cafeer og barer i det danske sommerland?
– Nogle tror, at det er Fødevarestyrelsen, der afgør det, men det er det ikke: Det er helt op til den enkelte restauratør eller caféejer at beslutte, om de vil lade kunderne tage hunde med indenfor, forklarer Lotte Evers, der henviser til paragraf § 43. i hygiejnebekendtgørelsen:
”Fødevarevirksomheder kan tillade kæle- og servicedyr adgang til virksomheden, når virksomheden sikrer, at en sådan adgang ikke giver anledning til kontaminering af fødevarerne.”
– Hvilket vil sige, at når det kommer til køkkenet, er det her Fødevarestyrelsen, smækker døren i: Hunde må kun være i serveringsområdet og ikke der, hvor der bliver lavet mad eller opbevaret madvarer, ligesom den ikke må kunne forurene maden ved f.eks. at slikke på madvarer eller på service, forklarer Lotte Evers.
Tag hensyn
– For en hund kan restaurantmiljøet være en stressende oplevelse med høje lyde og mange mennesker på meget lidt plads. For at hunden skal kunne slappe af og have det godt på restauranten, skal den trænes til at opholde sig i denne type situationer og omgivelser, mener Lotte Evers, der tilføjer, at det er afgørende for at restaurantbesøget bliver en god oplevelse, at hunden trives i den type miljøer og kan forholde sig helt roligt, trods det at der kan være en del aktivitet omkring jer. Samtidig skal du huske, at ikke alle er lige så begejstrede for dit ”pelsbarn”, som du selv er:
Lotte Evers opfordrer til, at hundeejere ringer forud og spørger, om hunden kan medbringes:
– Er det tilladt at medbringe din hund, skal du alligevel respektere, at ikke alle bryder sig om hunde. Nogle er direkte bange for hunde og andre er allergiske – derfor kan du så vidt det er muligt, placere dig udendørs og med fordel medbringe en taske, den lille hund kan ligge i, eller sørge for at der er plads til den større hund under eller ved siden af bordet, uden at den risikerer at blive trådt på.
Lotte Evers råder i øvrigt til, at du tisser hunden af og sørger for at den er mæt og udhvilet inden besøget, så den ikke er sulten, fuld af overskudsenergi eller ikke kan finde ro og hvile.
– Og glem så ikke, at din hund også kan blive tørstig – medbring derfor vand på flaske og en vandskål i håndtasken. Du kan ikke forvente, at restauratøren stiller noget af det til rådighed, selv om vedkommende tillader firbenede besøgende, understreger hun.
Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.
I USA kan man få arbejde som hundepasser på en restaurant. Jobbet giver 650 kroner i timen
En kvinde efterlod sine fire hunde i en bil, mens hun var på restaurant. Da hun kom ud, var alle fire hunde døde
Gadehunde eller herreløse hunde er på verdensplan en kæmpe udfordring.
De fleste af os, har sikkert oplevet en sulten hund tigge mad på en restaurant under ferien, og forsøgt at liste lidt mad ned til den. Udfordringen er bare, at det ikke rigtig løse noget i det store billede. For når vi tager jo hjem fra ferie, og hunden er derefter efterladt til sin egen skæbne igen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund