Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Copyright Ridehesten.com
Hunden bliver i stigende grad betragtet som medlem af familien, og derfor er det også blevet mere almindeligt og mere acceptabelt, at hunden nu også følger med, når man går ud for at spise, forklarer Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring. Foto: AdobeStock

En ny undersøgelse, udført af analysebureauet Extreme Insight for Agria Dyreforsikring, afslører, at 67 procent af danske hundeejere aldrig tager deres hund med på restaurant. Omvendt svarer to procent af hundeejerne, at de medbringer deres hund, hver gang de tager ud at spise. 12 procent svarer, at de tager hunden med, når det er muligt, mens 19 procent svarer, at deres firbenede ven får lov at komme med en gang imellem.

Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring, forklarer udviklingen:

– Hunden bliver i stigende grad betragtet som medlem af familien, og derfor er det også blevet mere almindeligt og mere acceptabelt, at hunden nu også følger med, når man går ud for at spise, forklarer Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring. Hun uddyber:

– Vi ser en generel tendens til at danskerne vælger hunderacer, der er mindre i størrelse end tidligere, derfor giver det mening at der nu er et stigende antal hundeejere i byerne, der har et ønske om at kunne tage hunden med på cafe.  Når man samtidig har in mente, at en hund ikke bør være alene i mere end 6-8 timer dagligt, giver det god mening, at vores firbenede venner følger med i sociale sammenhænge.

Hvad siger reglerne?
Men er det tilladt at medbringe hunde på restauranter, cafeer og barer i det danske sommerland?

– Nogle tror, at det er Fødevarestyrelsen, der afgør det, men det er det ikke: Det er helt op til den enkelte restauratør eller caféejer at beslutte, om de vil lade kunderne tage hunde med indenfor, forklarer Lotte Evers, der henviser til paragraf § 43. i hygiejnebekendtgørelsen:

”Fødevarevirksomheder kan tillade kæle- og servicedyr adgang til virksomheden, når virksomheden sikrer, at en sådan adgang ikke giver anledning til kontaminering af fødevarerne.”

– Hvilket vil sige, at når det kommer til køkkenet, er det her Fødevarestyrelsen, smækker døren i: Hunde må kun være i serveringsområdet og ikke der, hvor der bliver lavet mad eller opbevaret madvarer, ligesom den ikke må kunne forurene maden ved f.eks. at slikke på madvarer eller på service, forklarer Lotte Evers.

Tag hensyn
– For en hund kan restaurantmiljøet være en stressende oplevelse med høje lyde og mange mennesker på meget lidt plads. For at hunden skal kunne slappe af og have det godt på restauranten, skal den trænes til at opholde sig i denne type situationer og omgivelser, mener Lotte Evers, der tilføjer, at det er afgørende for at restaurantbesøget bliver en god oplevelse, at hunden trives i den type miljøer og kan forholde sig helt roligt, trods det at der kan være en del aktivitet omkring jer. Samtidig skal du huske, at ikke alle er lige så begejstrede for dit ”pelsbarn”, som du selv er:

Lotte Evers opfordrer til, at hundeejere ringer forud og spørger, om hunden kan medbringes:

– Er det tilladt at medbringe din hund, skal du alligevel respektere, at ikke alle bryder sig om hunde. Nogle er direkte bange for hunde og andre er allergiske – derfor kan du så vidt det er muligt, placere dig udendørs og med fordel medbringe en taske, den lille hund kan ligge i, eller sørge for at der er plads til den større hund under eller ved siden af bordet, uden at den risikerer at blive trådt på.

Lotte Evers råder i øvrigt til, at du tisser hunden af og sørger for at den er mæt og udhvilet inden besøget, så den ikke er sulten, fuld af overskudsenergi eller ikke kan finde ro og hvile.

– Og glem så ikke, at din hund også kan blive tørstig – medbring derfor vand på flaske og en vandskål i håndtasken. Du kan ikke forvente, at restauratøren stiller noget af det til rådighed, selv om vedkommende tillader firbenede besøgende, understreger hun.

Læs også

De 10 største sommerfarer for din hund

05-06-2024 11:40, af Anne Cecilie Sohl

For vores hunde betyder sommer ofte mange nye indtryk og mere udetid med dem på to ben. Men sommeren bringer også udfordringer med sig for vores firbenede venner, og mange hunde kommer til skade på grund af sommerlandets farer. Agria Dyreforsikring har samlet 10 af de hyppigste sommer-skader blandt hunde og giver gode råd til hundeejeren, hvis uheldet er ude.

Hunde- og katteejere: Er forskellene virkelig så store?

27-05-2024 14:40, af Anne Cecilie Sohl

Traditionelt set har der været en række opfattelser og stereotyper omkring forskellene mellem hunde- og katteejere. Hundeelskere beskrives ofte som sociale og aktive, mens katteejere anses for at være mere selvstændige og kreative. Men nye data fra Agria Dyreforsikring afslører en fælles tendens blandt kæledyrsejere, der udfordrer disse klassiske opfattelser: De vælger ofte de samme navne til deres firbenede familiemedlemmer.

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Drømmejob: hunde, mad og god løn

01-11-2018 07:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I USA kan man få arbejde som hundepasser på en restaurant. Jobbet giver 650 kroner i timen

Nej – vi kan ikke redde alle

12-12-2019 08:24, af Linn Radsted

Gadehunde eller herreløse hunde er på verdensplan en kæmpe udfordring.
De fleste af os, har sikkert oplevet en sulten hund tigge mad på en restaurant under ferien, og forsøgt at liste lidt mad ned til den. Udfordringen er bare, at det ikke rigtig løse noget i det store billede. For når vi tager jo hjem fra ferie, og hunden er derefter efterladt til sin egen skæbne igen

USA: Fire hunde døde i varm bil

30-05-2022 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En kvinde efterlod sine fire hunde i en bil, mens hun var på restaurant. Da hun kom ud, var alle fire hunde døde

Restaurant for de firbenede

17-11-2010 09:01, af Anne Kristine Tollestrup
Hun startede med at fremstille sit eget foder. Nu har hun åbnet ”Lily’s Kitchen Diner” i London - en restaurant for vores firbenede venner.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde