29/12-2017 blev en kvinde indlagt på psykiatrisk afdeling. I sit hjem havde hun en hund, som politiet tog og indleverede hos Dyreværnet. Ejeren var meget syg og Dyreværnet prøvede flere gange at få Pippi overdraget til organisationen, så man kunne finde en ny familie til hende.
På det tidspunkt havde man hos Dyreværnet ikke forventet, at netop denne hund skulle blive hos organisationen i mere end et år, hvilket er meget usædvanligt.
– Pippi havde ikke tillid til mennesker overhovedet. I starten bed hun ud efter vores personale. Langsomt lukkede hun dog op for enkelte personer. Derfor kunne to af vores dyrepassere endelig få hende med på gåture, som hun elsker, fortæller internatleder Maria Rønde Jakobsen til hunden.dk.
7 -8 måneder inde i forløbet blev Pippis ejer dødeligt syg, og efter cirka et år, fik Dyreværnet overdraget Pippi, da ejeren på ingen måde kunne tage sig af hende længere.
– Så kunne vi endelig sætte alle kræfter ind på at finde den familie Pippi fortjente, lyder det fra Maria Rønde Jakobsen.
Men det skulle vise sig ikke at være helt let. For at komme ind på livet af Pippi krævede det adskillige besøg, og der var flere interesserede, men de var ikke tålmodige nok.
– Endelig kom Lisbeth – der i forvejen har chihuahuas derhjemme. Hun brugte meget tid på at lære Pippi at kende og besøgte hende igennem en måneds tid. Pippi elsker hende, og hendes historie ender derfor lykkeligt, siger internatlederen, der dog også må indrømme, at det var svært at sige farvel efter så lang tid:
– Man knytter sig rigtig meget – især de fire dyrepassere, som Pippi havde accepteret og som hun nu så som sin familie. Det var en hård dag at sige farvel til hende. Men samtidig en kæmpe glæde at se hende gå med sin nye familie og vide, at hun fået et fantastisk liv fremadrettet.
Pippi blev adopteret d. 20/3-2019. Her havde hun været hos Dyreværnet i 1 år og 3 måneder.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Det er absolut ikke ufarligt at levere hundefoder til ukrainske internater. Ifølge mediet TMZ er en ukrainsk kvinde blevet skudt og dræbt, da hun ville levere foder til et internat tæt på Kyiv
I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land
I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet