29/12-2017 blev en kvinde indlagt på psykiatrisk afdeling. I sit hjem havde hun en hund, som politiet tog og indleverede hos Dyreværnet. Ejeren var meget syg og Dyreværnet prøvede flere gange at få Pippi overdraget til organisationen, så man kunne finde en ny familie til hende.
På det tidspunkt havde man hos Dyreværnet ikke forventet, at netop denne hund skulle blive hos organisationen i mere end et år, hvilket er meget usædvanligt.
– Pippi havde ikke tillid til mennesker overhovedet. I starten bed hun ud efter vores personale. Langsomt lukkede hun dog op for enkelte personer. Derfor kunne to af vores dyrepassere endelig få hende med på gåture, som hun elsker, fortæller internatleder Maria Rønde Jakobsen til hunden.dk.
7 -8 måneder inde i forløbet blev Pippis ejer dødeligt syg, og efter cirka et år, fik Dyreværnet overdraget Pippi, da ejeren på ingen måde kunne tage sig af hende længere.
– Så kunne vi endelig sætte alle kræfter ind på at finde den familie Pippi fortjente, lyder det fra Maria Rønde Jakobsen.
Men det skulle vise sig ikke at være helt let. For at komme ind på livet af Pippi krævede det adskillige besøg, og der var flere interesserede, men de var ikke tålmodige nok.
– Endelig kom Lisbeth – der i forvejen har chihuahuas derhjemme. Hun brugte meget tid på at lære Pippi at kende og besøgte hende igennem en måneds tid. Pippi elsker hende, og hendes historie ender derfor lykkeligt, siger internatlederen, der dog også må indrømme, at det var svært at sige farvel efter så lang tid:
– Man knytter sig rigtig meget – især de fire dyrepassere, som Pippi havde accepteret og som hun nu så som sin familie. Det var en hård dag at sige farvel til hende. Men samtidig en kæmpe glæde at se hende gå med sin nye familie og vide, at hun fået et fantastisk liv fremadrettet.
Pippi blev adopteret d. 20/3-2019. Her havde hun været hos Dyreværnet i 1 år og 3 måneder.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve
Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA
Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende
Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.