29/12-2017 blev en kvinde indlagt på psykiatrisk afdeling. I sit hjem havde hun en hund, som politiet tog og indleverede hos Dyreværnet. Ejeren var meget syg og Dyreværnet prøvede flere gange at få Pippi overdraget til organisationen, så man kunne finde en ny familie til hende.
På det tidspunkt havde man hos Dyreværnet ikke forventet, at netop denne hund skulle blive hos organisationen i mere end et år, hvilket er meget usædvanligt.
– Pippi havde ikke tillid til mennesker overhovedet. I starten bed hun ud efter vores personale. Langsomt lukkede hun dog op for enkelte personer. Derfor kunne to af vores dyrepassere endelig få hende med på gåture, som hun elsker, fortæller internatleder Maria Rønde Jakobsen til hunden.dk.
7 -8 måneder inde i forløbet blev Pippis ejer dødeligt syg, og efter cirka et år, fik Dyreværnet overdraget Pippi, da ejeren på ingen måde kunne tage sig af hende længere.
– Så kunne vi endelig sætte alle kræfter ind på at finde den familie Pippi fortjente, lyder det fra Maria Rønde Jakobsen.
Men det skulle vise sig ikke at være helt let. For at komme ind på livet af Pippi krævede det adskillige besøg, og der var flere interesserede, men de var ikke tålmodige nok.
– Endelig kom Lisbeth – der i forvejen har chihuahuas derhjemme. Hun brugte meget tid på at lære Pippi at kende og besøgte hende igennem en måneds tid. Pippi elsker hende, og hendes historie ender derfor lykkeligt, siger internatlederen, der dog også må indrømme, at det var svært at sige farvel efter så lang tid:
– Man knytter sig rigtig meget – især de fire dyrepassere, som Pippi havde accepteret og som hun nu så som sin familie. Det var en hård dag at sige farvel til hende. Men samtidig en kæmpe glæde at se hende gå med sin nye familie og vide, at hun fået et fantastisk liv fremadrettet.
Pippi blev adopteret d. 20/3-2019. Her havde hun været hos Dyreværnet i 1 år og 3 måneder.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse