Måske det bliver et lidt langt skriv her fra Fyns Internat.
Sådan starter internatleder Lene Frahm et opslag på Facebook mandag aften.
Men det er helt åbenlyst nødvendigt, fortsætter hun.
Opslaget har hun givet titlen, Det gode selskab, og det handler om, at Lene Frahm i stigende grad oplever, at der er delte meninger om, hvilke dyr internatet bør hjælpe.
– Holdningen er mest, at vi skal hjælpe de danske hunde og ikke importhunde. Og så er der dem, der mener, at hunde, der er importeret af andre organisationer, skal have hunden retur til organisationen – da de bedre kan hjælpe gadehunde end os. Jeg er meget uenig, for mange af disse organisationer sælger bare hunden igen uden at matche og uden at formidle. En del af de hunde vi får ind, har haft to eller tre hjem via samme organisation, så de arbejder ikke seriøst for at lave en formidling, som holder hundens liv – de arbejder i mine øjne med profit for øje, siger Lene Frahm til hunden.dk.
I opslaget fortæller Lene Frahm om den forskel, hun mener, der er på at formidle hunde og sælge hunde:
Der er forskel på at handle med dyr – og så formidle. En seriøs formidler afdækker hvad der er muligt på det fysiske og det mentale – så at sige – pakker bagagen ud, så godt det lader sig gøre. Når man er færdig – bruger man sin viden til at opsætte kriterierne for det nye hjem. Og så går arbejdet i gang. Det betyder også at ikke alle rammer ind i kriterierne – selvom de efterspørger. Og en god formidler holder fast i kriterierne. For hundens skyld. Potentielt nyt hjem og hund skal møde hinanden. Inden det kan vurderes om det bliver et match. En hund er ikke bare en hund. Den er et produkt af genetik, arv, miljø, raceegenskaber, erfaringer og oplevelser – eller mangel på samme.
Hun skriver desuden, at det ikke betyder en accept af en useriøs organisation eller folk, der avler eller importerer for profittens skyld, når et internat tager hunde ind fra sådanne steder. Det handler ganske enkelt om, at hunden er kommet i klemme, og derfor har den hund også ret til hjælp.
Du kan se hele opslaget herunder
Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned
I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Mandag aften indgik regeringen en aftale med De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet om finanslov for 2020. Med aftalen har politikerne afsat 6 mio. kr. til den fortsatte drift af Dyrenes Beskyttelses vagtcentral
Sommeren er højsæson for efterladte dyr. Nu kan du hjælpe Dyrenes Beskyttelse med at hjælpe de mange efterladte dyr
Tilbage i november 2016 blev 25 udsultede labradorer fra et sommerhus i Nordsjælland afleveret til Dyrenes Beskyttelse. Nu skal ejerne for retten
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.