Måske det bliver et lidt langt skriv her fra Fyns Internat.
Sådan starter internatleder Lene Frahm et opslag på Facebook mandag aften.
Men det er helt åbenlyst nødvendigt, fortsætter hun.
Opslaget har hun givet titlen, Det gode selskab, og det handler om, at Lene Frahm i stigende grad oplever, at der er delte meninger om, hvilke dyr internatet bør hjælpe.
– Holdningen er mest, at vi skal hjælpe de danske hunde og ikke importhunde. Og så er der dem, der mener, at hunde, der er importeret af andre organisationer, skal have hunden retur til organisationen – da de bedre kan hjælpe gadehunde end os. Jeg er meget uenig, for mange af disse organisationer sælger bare hunden igen uden at matche og uden at formidle. En del af de hunde vi får ind, har haft to eller tre hjem via samme organisation, så de arbejder ikke seriøst for at lave en formidling, som holder hundens liv – de arbejder i mine øjne med profit for øje, siger Lene Frahm til hunden.dk.
I opslaget fortæller Lene Frahm om den forskel, hun mener, der er på at formidle hunde og sælge hunde:
Der er forskel på at handle med dyr – og så formidle. En seriøs formidler afdækker hvad der er muligt på det fysiske og det mentale – så at sige – pakker bagagen ud, så godt det lader sig gøre. Når man er færdig – bruger man sin viden til at opsætte kriterierne for det nye hjem. Og så går arbejdet i gang. Det betyder også at ikke alle rammer ind i kriterierne – selvom de efterspørger. Og en god formidler holder fast i kriterierne. For hundens skyld. Potentielt nyt hjem og hund skal møde hinanden. Inden det kan vurderes om det bliver et match. En hund er ikke bare en hund. Den er et produkt af genetik, arv, miljø, raceegenskaber, erfaringer og oplevelser – eller mangel på samme.
Hun skriver desuden, at det ikke betyder en accept af en useriøs organisation eller folk, der avler eller importerer for profittens skyld, når et internat tager hunde ind fra sådanne steder. Det handler ganske enkelt om, at hunden er kommet i klemme, og derfor har den hund også ret til hjælp.
Du kan se hele opslaget herunder
Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Da Susanne Olsen fik en blodprop i hjertet, holdt hendes hund hende i live, indtil ambulancen kom
Voice of Pets har længe været truet af lukning, men nu har Dyrenes Beskyttelse rakt en hjælpende hånd
Dansk Kennel Klub er naturligvis også gået ind i arbejdet for at hjælpe hundene i Ukraine. Sammen med blandt andre Dyrenes Beskyttelse efterlyser de nu bure i alle mulige slags
Årets Roskilde Festival er endnu ikke for alvor skudt i gang. Alligevel fortæller hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat, at internatets hunde allerede er stressede over festivalgæsternes respektløse adfærd
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt