19 underernærede hunde indleveret til Århus Internat

21-02-2023 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Dyrenes Beskyttelses har fået indleveret 19 blandingshunde i én sag. Hundene befinder sig nu på internatet i Århus, hvor det store arbejde med pleje, socialisering og miljøtræning er i gang.

Det drejer sig om femten voksne hunde og fire hvalpe. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med de mange hunde blev for meget for ejeren, og Dyrenes Beskyttelse blev derfor kontaktet. I samarbejde med den tidligere ejer, politi og socialhjælp er hundene flyttet ind på internatet i Århus.

- Det er altid trist, når hverken mennesker eller dyr har det godt, men i denne sag valgte ejeren heldigvis at række ud og få den nødvendige hjælp. Han har været samarbejdsvillig og gjort sit bedste, og vi er glade for, at vi har kunne hjælpe både ham og hundene godt videre. Vi har efterfølgende hjulpet ejeren med at få socialhjælp til rengøring og oprydning, så han kan komme godt videre, siger Rolf Nordentoft, internatleder ved Århus Internat, Dyrenes Beskyttelse.

 

Nervøse og skræmte

De 19 hunde opholder sig på internatet i Århus. Her venter et større arbejde med at gøre dem alle sammen klar til nye hjem. Hundene er underernærede og bærer præg af, at de ikke har fået nok foder, og at fodringen er foregået tilfældigt.

- Hundene har det efter omstændighederne ok, men der ligger et stort arbejde foran os med socialisering, renligheds – og miljøtræning. Vi har fundet grus i deres afføring og ølkapsler i opkast, og det skyldes højest sandsynligt, at de er blevet fodret direkte på gulvet og derfor ved en fejl har spist andet end foder, siger Julie Skaadegaard, der er hundeadfærdsintruktør på Århus Internat.

Hundene bærer præg af, at de har været overladt til sig selv en stor del af tiden. De har aldrig været uden for ejerens hus eller have og har derfor ikke haft kontakt til andre mennesker. Ved ankomsten var de skræmte og nervøse, men særligt de yngste hvalpe er allerede ved at blive mere modige. Rolf Nordentoft er derfor positiv over for hundenes fremtid. Det samme er Julie Skaadegaard, der er i gang med opgaven med at få hundene klar til nye hjem

- Ingen af hundene er renlige, har prøvet at gå i snor eller andre basale ting for en hund, så opgaven med at socialisere de voksne hunde har førsteprioritet. Hundene var meget beskidte, da de ankom, men for ikke at stresse dem, ventede vi med at give dem et bad, til de havde vænnet sig lidt mere til os og til internatet, siger hun.

 

Lille Bille måtte til dyrlæge med det samme

De fire små hvalpe, der ankom med flokken, blev vurderet til at være omkring 16 uger gamle. Hvalpene havde ikke fået nok foder, og de var derfor stærkt underernærede. Den ene hvalp, Lille Bille, måtte køres til dyrlægen, da han var slap og ikke kunne stå på sine ben eller ville spise eller drikke.

Lille Bille blev derfor kørt til nærmeste dyrehospital, hvor han blev indlagt og fik væske i et drop samt kvalmestillende medicin. Han er tilbage på internatet igen og i bedring.

 

Læs også

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Tag din hund med på Valentinsgåtur og støt en god sag

10-02-2025 14:56, af Cecilie Friis Amstrup

Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Mit sværeste farvel blev ikke accepteret

13-04-2025 07:55, af Mette Søndergård

Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Velkendt jagthundehjerte gæstede Danmarks første hundekro

14-04-2025 07:38, af Cecilie Friis Amstrup

Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro

Dom afsagt! Sejr for hundene!

10-04-2025 09:53, af Cecilie Friis Amstrup

Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hele Europa samles om hundene i Brno

09-04-2025 11:42, af Cecilie Friis Amstrup

Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.

Liselotte og Goa topper stærkt dansk VM-indsats

08-04-2025 09:26, af Cecilie Friis Amstrup

Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.