Med 50.000 underskrifter kan Dyreværnet nu glæde sig over, at Freyas Lov bliver taget op i Folketinget. Flere borgerforslag er tidligere blevet forkastet i Folketinget på trods af mange underskrifter, men skal man tro politikerne, er der håb om, at Freyas Lov kan danne inspiration til en ordentlig lov på området.
Vi har været i kontakt med flere politikere. Her kan du læse deres svar.
Carl Valentin, (SF)
I mine øjne er det dybt uetisk at opdrætte og sælge dyr uden at have 100 pct. styr på reglerne. Hvis man tilsidesætter reglerne, så er man enten urimeligt skødesløs eller sætter med åbne øjne profit over dyrevelfærd. Det er ikke i orden. Derudover medfører ulovlig import af hunde risiko for at indføre en række alvorlige sygdomme til Danmark - sygdomme, der kan smitte både hunde og mennesker.
Jeg forventer, at vi kommer til at drøfte sagen i Folketinget i forlængelse af borgerforslaget omkring handel med hunde. Hvis ikke, så tager jeg gerne sagen op selv.
Jeg er enig med stillerne af borgerforslaget i, at det kan være er en god ide at begrænse, hvem der må sælge hunde i Danmark, herunder ikke mindst i forbindelse med genplaceringer. Men som de nylige domme viser, så er regler ikke altid nok. Jeg kunne godt tænke mig at få undersøgt, hvordan de her udfordringer bliver håndtereret i vores nabolande, herunder også hvilke straframmer de opererer med. Derudover tror jeg en oplysningskampagne vil være nyttig.
Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti)
Det er forstemmende, at der er nogen som helst, der kan få sig selv til at handle med dyr – her hunde – som er i så dårlig stand. Det er rigtigt synd for hundene. Og det er rigtigt synd for de kommende ejere. Og alt sammen udelukkende grundet dårlig moral og en lyst til at tjene penge
Dansk Folkeparti har allerede rejst dette store problem først over for ministeren i et samråd og sidenhen i nogle konkrete spørgsmål. Afhængig af hvad ministeren svarer på disse spørgsmål, vil vi agere. For dette skal selvfølgelig stoppes.
Det er ministerens ansvar at få ordentligt styr på dette område. Så vi vil selvfølgelig holde ministeren fast i, at der skal ryddes op, og om nødvendigt må vi få strammet loven, hvis det er det, der skal til.
Torsten Gejl (Alternativet)
Dyrenes velfærd ligger Alternativet på sinde, hvad enten det er forhold i kødindustrien eller det er ulovlig handel med hvalpe.
Konkret er det selvfølgelig et kæmpeproblem med den ulovlige handel, hvad enten vi ser det som et dyrevelfærdsproblem eller et problem med ulovlige aktører på et europæisk marked.
Uanset hvad, er det et problem der skal løses – og som kun kan løses effektivt, hvis det koordineres internationalt.
Alternativet vil i første omgang stille spørgsmål til regeringen om eventuelle tiltag, og hvis ikke svaret er tilfredsstillende, vil vi forsøge, at finde opbakning til tiltag i folketinget.
Det være sig tiltag, som fokuserer på bedre håndhævelse af eksisterende regler, såvel som fokus på ændret lovgivning der regulerer EU- registrering af dyr, bekæmpelse af ulovligt salg på online-platforme, såvel som dedikerede internationale enheder der også kan fokusere på de pengestrømme som den ulovlige handel generer.
Vi har skrevet til alle Folketingets partier, og disse er indtil videre vendt tilbage. Vi har dog også fået svar fra Socialdemokratiets Anders Kronborg, som også har lovet et svar en af de kommende dage.
Tirsdag var der andenbehandling af lovforslaget, Freyas Lov, der kom frem gennem et borgerforslag fra Dyreværnet
Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Dyreværnet melder nu, at der er kontakt til Serbien, og hvalpene derfor overlevede
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge
Mellem jul og nytår fik Dyreværnet overdraget 12 chihuahuaer, desværre var de i så dårlig stand, at syv måtte aflives
Onsdag aften bliver det rigtig ubehageligt at tænde for kanal 5. Klokken 21.00 kommer første afsnit af Sexkrænkere, som denne gang handler om dyresex
Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom
270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.