Med 50.000 underskrifter kan Dyreværnet nu glæde sig over, at Freyas Lov bliver taget op i Folketinget. Flere borgerforslag er tidligere blevet forkastet i Folketinget på trods af mange underskrifter, men skal man tro politikerne, er der håb om, at Freyas Lov kan danne inspiration til en ordentlig lov på området.
Vi har været i kontakt med flere politikere. Her kan du læse deres svar.
Carl Valentin, (SF)
I mine øjne er det dybt uetisk at opdrætte og sælge dyr uden at have 100 pct. styr på reglerne. Hvis man tilsidesætter reglerne, så er man enten urimeligt skødesløs eller sætter med åbne øjne profit over dyrevelfærd. Det er ikke i orden. Derudover medfører ulovlig import af hunde risiko for at indføre en række alvorlige sygdomme til Danmark - sygdomme, der kan smitte både hunde og mennesker.
Jeg forventer, at vi kommer til at drøfte sagen i Folketinget i forlængelse af borgerforslaget omkring handel med hunde. Hvis ikke, så tager jeg gerne sagen op selv.
Jeg er enig med stillerne af borgerforslaget i, at det kan være er en god ide at begrænse, hvem der må sælge hunde i Danmark, herunder ikke mindst i forbindelse med genplaceringer. Men som de nylige domme viser, så er regler ikke altid nok. Jeg kunne godt tænke mig at få undersøgt, hvordan de her udfordringer bliver håndtereret i vores nabolande, herunder også hvilke straframmer de opererer med. Derudover tror jeg en oplysningskampagne vil være nyttig.
Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti)
Det er forstemmende, at der er nogen som helst, der kan få sig selv til at handle med dyr – her hunde – som er i så dårlig stand. Det er rigtigt synd for hundene. Og det er rigtigt synd for de kommende ejere. Og alt sammen udelukkende grundet dårlig moral og en lyst til at tjene penge
Dansk Folkeparti har allerede rejst dette store problem først over for ministeren i et samråd og sidenhen i nogle konkrete spørgsmål. Afhængig af hvad ministeren svarer på disse spørgsmål, vil vi agere. For dette skal selvfølgelig stoppes.
Det er ministerens ansvar at få ordentligt styr på dette område. Så vi vil selvfølgelig holde ministeren fast i, at der skal ryddes op, og om nødvendigt må vi få strammet loven, hvis det er det, der skal til.
Torsten Gejl (Alternativet)
Dyrenes velfærd ligger Alternativet på sinde, hvad enten det er forhold i kødindustrien eller det er ulovlig handel med hvalpe.
Konkret er det selvfølgelig et kæmpeproblem med den ulovlige handel, hvad enten vi ser det som et dyrevelfærdsproblem eller et problem med ulovlige aktører på et europæisk marked.
Uanset hvad, er det et problem der skal løses – og som kun kan løses effektivt, hvis det koordineres internationalt.
Alternativet vil i første omgang stille spørgsmål til regeringen om eventuelle tiltag, og hvis ikke svaret er tilfredsstillende, vil vi forsøge, at finde opbakning til tiltag i folketinget.
Det være sig tiltag, som fokuserer på bedre håndhævelse af eksisterende regler, såvel som fokus på ændret lovgivning der regulerer EU- registrering af dyr, bekæmpelse af ulovligt salg på online-platforme, såvel som dedikerede internationale enheder der også kan fokusere på de pengestrømme som den ulovlige handel generer.
Vi har skrevet til alle Folketingets partier, og disse er indtil videre vendt tilbage. Vi har dog også fået svar fra Socialdemokratiets Anders Kronborg, som også har lovet et svar en af de kommende dage.
Tirsdag var der andenbehandling af lovforslaget, Freyas Lov, der kom frem gennem et borgerforslag fra Dyreværnet
Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Nu kan du komme med bag facaden hos Dyreværnet i helt ny serie, der følger organisationens arbejde tæt
Fra 14.00 - 15.00 i dag går Dyreværnet live på Facebook og fortæller om deres onlineserie, Langt over grænsen
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Da niårige Tøsens ejer gik bort, var der ingen til at tage sig af den efterladte skønne hund. Så tog Dyreværnets personale affære
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse