Freyas Lov gik denne vinter fra at være en ide i hovedet på Rikke Christensen-Lee og Nina Amdi fra Dyreværnet til at blive et borgerforslag, der fik over 50.000 støtter. Derfor skal forslaget tages op i Folketinget, og i den anledning var Dyreværnet i går på Christiansborg for at fremlægge ideerne bag forslaget.
– Det var en rigtig god oplevelse. Det var en oplevelse af at blive taget seriøst og faktisk kunne bidrage med noget viden til beslutningstagerne, fortæller Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee efterfølgende.
Freyas lov blev til i kølvandet på Dyreværnets undersøgelse af hvalpefabrikker i Østeuropa, og ifølge Rikke Christensen-Lee fik de tre udsendte oplyst politikerne om, hvad loven drejer sig om.
– Vi fik fremsat vores tre problemer, som hvalpefabrikker giver i dk. Vi blev lyttet seriøst til og besvarede relevante spørgsmål med det formål at præcisere en evt. lovgivning. Bl.a. at det ikke vedrører hverken nuværende hundelov eller gadehundeforeninger men specifikt er målrettet hvalpe som produceres i Østeuropa med profitabelt videresalg for øje, siger hun og erkender, at hun endnu ikke er sikker på, at loven bliver vedtaget:
– Nej vi ved ikke om forslaget vedtages. EU-traktat vedrørende varers frie bevægelighed er muligvis en hindring.
Freyas Lov skal til 1. behandling i Folketinget 1. marts.
Hunden.dk følger selvfølgelig udviklingen.
Tirsdag var der andenbehandling af lovforslaget, Freyas Lov, der kom frem gennem et borgerforslag fra Dyreværnet
I dag rundede Freyas Lov de 50.000 nødvendige underskrifter for at blive taget op i Folketinget. Vi har været i kontakt med en række politikere, og der ser ud til at ske noget på området
Dyreværnet har stillet borgerforslaget, som de kalder Freyas Lov for at komme hvalpefabrikker og ulovlig import af hunde til livs. Men hvad står der egentlig i Freyas Lov
Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet
Onsdag aften bliver det rigtig ubehageligt at tænde for kanal 5. Klokken 21.00 kommer første afsnit af Sexkrænkere, som denne gang handler om dyresex
Dyreværnet fortæller, at de to serbiske hvalpe nu er endeligt reddet
I ferieperioder kan det være svært at finde pasning til familiens logrende medlem. Nu kan du få passet din hund hos Dyreværnet København og Dyreværnet Jylland v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.
Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
Nu hvor Danmark igen er ved at lukke op, skal flere tilbage til arbejdspladsen. Det betyder også, at mange hunde igen skal være alene hjemme, og det kan give problemer
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?