Det er altid en balancegang. Hvornår skal en familie have hjælp, og hvornår skal en familie have frataget deres dyr. Det må være nogle af de overvejelser, der fylder hos Dyreværnet i udarbejdelsen af det, de kalder potehjælp.
Potehjælp er nemlig et besøgstilbud, hvor nogle af Dyreværnets medarbejdere kommer til at køre ud til familier, som af den ene eller den anden grund har svært ved at passe dyrene.
Det kan eksempelvis være ældre mennesker, som har svært ved at se, hvornår hunden skal have klippet negle, eller pelsen skal friseres.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee kender problemet fra sin egen familie.
– Tag nu mine egne forældre, som er blevet gamle. De lægger ikke mærke til, at deres hund, Liam, har alt for lange negle, at pelsen er filtret og at han trænger til en tandrensning. Jeg er heldigvis dyrlæge og tilser jævnligt deres hund, men var jeg ikke det, ville Liam have haft brug for at få en poterækning fra et andet menneske, for at få en bedre tilværelse, siger hun til Dyreværnets hjemmeside.
Hvis man kender en familie, som kunne have brug for hjælpen, skal man kontakte Dyreværnet, og så tilrettelægger de den bedste hjælp for familien og kæledyret.
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram
Dyreværnet har tre rullende biler, Frynseklinikken, der kører rundt i hele landet. Lørdag 25. februar klokken 10-12 kan man se bilen, og hvordan den fungerer, når den ruller ind ved Bilka i Tilst
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet