Det er altid en balancegang. Hvornår skal en familie have hjælp, og hvornår skal en familie have frataget deres dyr. Det må være nogle af de overvejelser, der fylder hos Dyreværnet i udarbejdelsen af det, de kalder potehjælp.
Potehjælp er nemlig et besøgstilbud, hvor nogle af Dyreværnets medarbejdere kommer til at køre ud til familier, som af den ene eller den anden grund har svært ved at passe dyrene.
Det kan eksempelvis være ældre mennesker, som har svært ved at se, hvornår hunden skal have klippet negle, eller pelsen skal friseres.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee kender problemet fra sin egen familie.
– Tag nu mine egne forældre, som er blevet gamle. De lægger ikke mærke til, at deres hund, Liam, har alt for lange negle, at pelsen er filtret og at han trænger til en tandrensning. Jeg er heldigvis dyrlæge og tilser jævnligt deres hund, men var jeg ikke det, ville Liam have haft brug for at få en poterækning fra et andet menneske, for at få en bedre tilværelse, siger hun til Dyreværnets hjemmeside.
Hvis man kender en familie, som kunne have brug for hjælpen, skal man kontakte Dyreværnet, og så tilrettelægger de den bedste hjælp for familien og kæledyret.
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet