Petlux åbner dørene i Aarhus

28-04-2022 14:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den populære butik med produkter til hunde og katte slår fredag dørene op for en spritny butik i smilets by

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Tilbage i 2014 sad Vibeke Hvorslev Svenningsen sammen med sin mand og børn og talte om fremtiden. Drømmen var at skabe en virksomhed, og hurtigt faldt snakken på kæledyr. For kæledyr er en vigtig del af denne familie.

– Jeg mente, at hvis vi skulle starte en virksomhed, som handlede med produkter til kæledyr, så skulle vi have nogle lækre produkter med flotte designs, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

I 2015 blev drøm til virkelighed og med hele familiens hjælp, blev Petlux født som en lidt anderledes butik med spændende produkter til hunde og katte.

Meget er sket på de syv år, og fredag klokken 10.00 åbner Petlux deres femte butik i Danmark og den første i Jylland, når butikken i Vestergade i Aarhus er klar til at tage imod nye som gamle kunder.

– Vi har længe gerne villet åbne en butik i Jylland, da vi har mange kunder herovre, som køber gennem vores webshop. Men nu kan de komme ind og se, prøve og mærke produkterne, inden de køber dem, fortæller hun.

Det er her i den nye butik i Vestergade, vi møder Vibeke to dage før åbningsdagen. Stemningen er rolig, selvom hun indrømmer, at der har været travlt den sidste tid.

Den rolige stemning skyldes ikke bare Vibekes væsen, men også indretningen af den nye butik. Farverne er afdæmpede, og det er en oplevelse at gå rundt mellem de mange smukke produkter, som Petlux sælger. For eksempel er der madskåle til hunde, som er speciallavet af en keramiker. Skålene, der er håndlavet i indfarvet porcelæn, ligner noget, man får serveret et overdådigt måltid i på en finere restaurant.

– Vi bestræber os på at have produkter vi selv vil give til vores egne kæledyr. Derudover er det vigtig for os at have danske brands repræsenteret blandt de 100 mærker, vi fører, f.eks. kan du finde de populære seler fra danske DOG Copenhagen og de smarte tørredækkener fra danske Siccaro, som begge er meget efterspurgte af hundeejere, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

Når man besøger butikken, er det tydeligt, at der er lagt vægt på, hvordan produkterne ser ud. Dermed ikke sagt, at udseendet er altafgørende, for Vibeke og resten af holdet bag Petlux går først og fremmest op i kvaliteten af produkterne, men det gør absolut ikke noget, at produkterne også er lækre.

– Vi har ikke legetøj i en masse skrigende farver. De produkter, vi forhandler, er afdæmpede i farverne, fordi vi også mener, at tingene skal kunne ligge fremme, når der er gæster i hjemmet, siger hun og fortsætter:

– Det er et af de steder, hvor vi skiller os ud fra de andre butikker. Vi lægger også stor vægt på, at vores medarbejdere er dygtige til at vejlede vores kunder. Vi sætter en ære i, at kunderne får det rigtige produkt med hjem, og det skal vores dygtige medarbejdere hjælpe kunderne til.

Vibeke Hvorslev Svenningsen kan ikke skjule, at hun er glad for placeringen af den nye butik, og hun har da også allerede fået et godt forhold til de omkringliggende butikker. Et eksempel på det gode forhold er, at hun i dagens anledning har lånt en hund af en af butikkerne på den anden side af gaden, når der skal tages billeder. Hendes egne whippets er nemlig hjemme i Hellerup, hvor hun bor.

– Det er virkelig en dejlig placering. Den passer bare så godt til vores butik, og vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne velkommen på fredag, lyder det fra en spændt Vibeke Hvorslev Svenningsen. 

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

To sølvmedaljer til Danmark i agility

13-08-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Regnvåde baner var en udfordring for ekvipagerne ved de Nordiske Mesterskaber i agility, som blev afholdt i Aarhus i weekenden

 

Så er der snart NM i lydighed på Vilhelmsborg

09-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den første weekend i november står den på nordiske mesterskaber i lydighed på Vilhelmsborg ved Aarhus

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Nu kan kæledyr også blive MR-scannet

27-06-2019 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.

 

Hundeejere: Mange hundeejere har ikke styr på deres hunde

06-05-2019 15:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være lidt af en udfordring at gå en tur med sin hund. Ikke mindst når man møder andre hunde, som ikke kan styres af ejeren

Se billederne: Dirty Paws løb i Aarhus

17-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Søndag var der Dirty Paws løb i på og omkring Moesgaard Strand. Hunden.dk var naturligvis på plads. Her får du et galleri fra det flotte løb

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

EDS: Best In Show er polsk

21-05-2023 19:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En fantastisk europaudstilling er nu slut, og udstillingen fik en flot og værdig vinder

EDS: Europa har fået en ny ung stjerne

21-05-2023 19:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Best In Show Junior er nu afgjort, og vinderen var meget italiensk

EDS: "Det gik vist godt nok"

21-05-2023 10:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste kender nok Nikolaj under navnet Niko og sammen med hunden Mazer. Nu har de to sammen trådt helt nye veje

Alle billeder fra EDS er online

24-05-2023 12:16, af Kristine Ulsø Olsen

Hundens fotografer havde en travl weekend under European Dog Show i Herning, hvor der blev taget et hav af billeder. Knapt 7000 billeder er online, som nu kan ses i vores database

Prisen på at have et kæledyr går kun én vej - Og det er desværre op

25-05-2023 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det  overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

EDS: Irsk sejr og dansk andenplads i Juniorhandling

21-05-2023 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er juniorhandlingfinalen på European Dog Show 2023 afgjort. En spændende konkurrence, der har strakt sig over alle fire dage er hermed slut

EDS: Nordiske verdensmestre i Dogdancing

21-05-2023 15:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blev ikke til dansk medalje, men hvor var vi tæt på. Til gengæld gik begge guldmedaljer til vores to nordiske naboer

EDS: Absolute Beginners

21-05-2023 07:22, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Man skulle ikke tro det, men sådan er det. 
Når man følger store ring fra EDS på skærmen derhjemme, så bliver man meget mere obs på, hvad der sker i ringen. Lægger faktisk mærke til langt mere end hvis man sidder ved ringsiden.
Man distraheres ikke, som det sker når man er fysisk til stede ved ringen af folk, der kommer hen og skal snakke, eller af hvad der sker udenfor ringen

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest