Petlux åbner dørene i Aarhus

28-04-2022 14:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den populære butik med produkter til hunde og katte slår fredag dørene op for en spritny butik i smilets by

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Tilbage i 2014 sad Vibeke Hvorslev Svenningsen sammen med sin mand og børn og talte om fremtiden. Drømmen var at skabe en virksomhed, og hurtigt faldt snakken på kæledyr. For kæledyr er en vigtig del af denne familie.

– Jeg mente, at hvis vi skulle starte en virksomhed, som handlede med produkter til kæledyr, så skulle vi have nogle lækre produkter med flotte designs, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

I 2015 blev drøm til virkelighed og med hele familiens hjælp, blev Petlux født som en lidt anderledes butik med spændende produkter til hunde og katte.

Meget er sket på de syv år, og fredag klokken 10.00 åbner Petlux deres femte butik i Danmark og den første i Jylland, når butikken i Vestergade i Aarhus er klar til at tage imod nye som gamle kunder.

– Vi har længe gerne villet åbne en butik i Jylland, da vi har mange kunder herovre, som køber gennem vores webshop. Men nu kan de komme ind og se, prøve og mærke produkterne, inden de køber dem, fortæller hun.

Det er her i den nye butik i Vestergade, vi møder Vibeke to dage før åbningsdagen. Stemningen er rolig, selvom hun indrømmer, at der har været travlt den sidste tid.

Den rolige stemning skyldes ikke bare Vibekes væsen, men også indretningen af den nye butik. Farverne er afdæmpede, og det er en oplevelse at gå rundt mellem de mange smukke produkter, som Petlux sælger. For eksempel er der madskåle til hunde, som er speciallavet af en keramiker. Skålene, der er håndlavet i indfarvet porcelæn, ligner noget, man får serveret et overdådigt måltid i på en finere restaurant.

– Vi bestræber os på at have produkter vi selv vil give til vores egne kæledyr. Derudover er det vigtig for os at have danske brands repræsenteret blandt de 100 mærker, vi fører, f.eks. kan du finde de populære seler fra danske DOG Copenhagen og de smarte tørredækkener fra danske Siccaro, som begge er meget efterspurgte af hundeejere, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

Når man besøger butikken, er det tydeligt, at der er lagt vægt på, hvordan produkterne ser ud. Dermed ikke sagt, at udseendet er altafgørende, for Vibeke og resten af holdet bag Petlux går først og fremmest op i kvaliteten af produkterne, men det gør absolut ikke noget, at produkterne også er lækre.

– Vi har ikke legetøj i en masse skrigende farver. De produkter, vi forhandler, er afdæmpede i farverne, fordi vi også mener, at tingene skal kunne ligge fremme, når der er gæster i hjemmet, siger hun og fortsætter:

– Det er et af de steder, hvor vi skiller os ud fra de andre butikker. Vi lægger også stor vægt på, at vores medarbejdere er dygtige til at vejlede vores kunder. Vi sætter en ære i, at kunderne får det rigtige produkt med hjem, og det skal vores dygtige medarbejdere hjælpe kunderne til.

Vibeke Hvorslev Svenningsen kan ikke skjule, at hun er glad for placeringen af den nye butik, og hun har da også allerede fået et godt forhold til de omkringliggende butikker. Et eksempel på det gode forhold er, at hun i dagens anledning har lånt en hund af en af butikkerne på den anden side af gaden, når der skal tages billeder. Hendes egne whippets er nemlig hjemme i Hellerup, hvor hun bor.

– Det er virkelig en dejlig placering. Den passer bare så godt til vores butik, og vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne velkommen på fredag, lyder det fra en spændt Vibeke Hvorslev Svenningsen. 

Læs også

Hundedage eksploderer i 2019

13-06-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter at have været på Valdemars Slot i to år, lå det fast, at Livstilsmessen og hundedagene skulle flytte adresse næste år. Først lød det, at arrangementet flyttede til Boltinggaard ved Ringe, men det blev for småt. Derfor er Rosenholm Slot ved Aarhus valgt som ny adresse

Aarhus byder på Nordiske Mesterskaber i agility

10-08-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ved du ikke, hvad du skal få weekenden til at gå med, så er der masser af god agility i Aarhus, som kan opleves fra sidelinjen og fra sofaen

Se billederne: Raceparade Tivoli Friheden

16-06-2019 13:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lørdag var der hundens dag i Tivoli Friheden i Aarhus. Her kunne man blandt andet opleve en våd men flot raceparade

Narkohund fandt barnebarns hash ved et tilfælde

12-03-2021 15:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ransagning efter stoffer på en adresse i det nordlige Aarhus førte onsdag formiddag til et uventet fund. 

Se billederne: Muddy Dog

16-09-2019 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det var mudret, det var vådt og det var hundesjovt. Sådan kan Muddy Dog i Aarhus bedst beskrives

Nej tak, servicehund forbudt

16-08-2018 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frank Loklindt Sørensen er for tiden indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov med en psykose. Derhjemme har han god hjælp af sin servicehund. Den er dog ikke velkommen på hospitalet, skriver Aarhus Stiftstidende

Voice of pets tæt på lukning

09-06-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dyrlæge viser aflivning af egen hund

24-06-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet

Hvad gør du hvis hunden får hedeslag?

24-06-2022 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude  

8 gode råd til hunde i varmen

22-06-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og varmen er på vej. Her får du otte gode råd til hunden i varmen

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

25-06-2022 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

Erik Faarup: Tak for den store hjælp

21-06-2022 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag gik der lidt et chok gennem udstillingen i Vejen, da en ambulance kørte ind på pladsen. Det var Erik Faarup, der havde fået et ildebefindende, men han har det godt igen

Så er der billeder fra Vejen

21-06-2022 13:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Billederne fra Vejen er nu på nettet

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Siri er i VM-finalen

26-06-2022 09:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som eneste dansker er Siri Renée Richter Jungersen i VM-finalen i lydighed, der kører hele dagen i dag

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Så er der VM i lydighed

23-06-2022 06:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag starter VM i lydighed på Vilhelmsborg for alvor