Petlux åbner dørene i Aarhus

28-04-2022 14:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den populære butik med produkter til hunde og katte slår fredag dørene op for en spritny butik i smilets by

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Tilbage i 2014 sad Vibeke Hvorslev Svenningsen sammen med sin mand og børn og talte om fremtiden. Drømmen var at skabe en virksomhed, og hurtigt faldt snakken på kæledyr. For kæledyr er en vigtig del af denne familie.

– Jeg mente, at hvis vi skulle starte en virksomhed, som handlede med produkter til kæledyr, så skulle vi have nogle lækre produkter med flotte designs, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

I 2015 blev drøm til virkelighed og med hele familiens hjælp, blev Petlux født som en lidt anderledes butik med spændende produkter til hunde og katte.

Meget er sket på de syv år, og fredag klokken 10.00 åbner Petlux deres femte butik i Danmark og den første i Jylland, når butikken i Vestergade i Aarhus er klar til at tage imod nye som gamle kunder.

– Vi har længe gerne villet åbne en butik i Jylland, da vi har mange kunder herovre, som køber gennem vores webshop. Men nu kan de komme ind og se, prøve og mærke produkterne, inden de køber dem, fortæller hun.

Det er her i den nye butik i Vestergade, vi møder Vibeke to dage før åbningsdagen. Stemningen er rolig, selvom hun indrømmer, at der har været travlt den sidste tid.

Den rolige stemning skyldes ikke bare Vibekes væsen, men også indretningen af den nye butik. Farverne er afdæmpede, og det er en oplevelse at gå rundt mellem de mange smukke produkter, som Petlux sælger. For eksempel er der madskåle til hunde, som er speciallavet af en keramiker. Skålene, der er håndlavet i indfarvet porcelæn, ligner noget, man får serveret et overdådigt måltid i på en finere restaurant.

– Vi bestræber os på at have produkter vi selv vil give til vores egne kæledyr. Derudover er det vigtig for os at have danske brands repræsenteret blandt de 100 mærker, vi fører, f.eks. kan du finde de populære seler fra danske DOG Copenhagen og de smarte tørredækkener fra danske Siccaro, som begge er meget efterspurgte af hundeejere, fortæller Vibeke Hvorslev Svenningsen.

Når man besøger butikken, er det tydeligt, at der er lagt vægt på, hvordan produkterne ser ud. Dermed ikke sagt, at udseendet er altafgørende, for Vibeke og resten af holdet bag Petlux går først og fremmest op i kvaliteten af produkterne, men det gør absolut ikke noget, at produkterne også er lækre.

– Vi har ikke legetøj i en masse skrigende farver. De produkter, vi forhandler, er afdæmpede i farverne, fordi vi også mener, at tingene skal kunne ligge fremme, når der er gæster i hjemmet, siger hun og fortsætter:

– Det er et af de steder, hvor vi skiller os ud fra de andre butikker. Vi lægger også stor vægt på, at vores medarbejdere er dygtige til at vejlede vores kunder. Vi sætter en ære i, at kunderne får det rigtige produkt med hjem, og det skal vores dygtige medarbejdere hjælpe kunderne til.

Vibeke Hvorslev Svenningsen kan ikke skjule, at hun er glad for placeringen af den nye butik, og hun har da også allerede fået et godt forhold til de omkringliggende butikker. Et eksempel på det gode forhold er, at hun i dagens anledning har lånt en hund af en af butikkerne på den anden side af gaden, når der skal tages billeder. Hendes egne whippets er nemlig hjemme i Hellerup, hvor hun bor.

– Det er virkelig en dejlig placering. Den passer bare så godt til vores butik, og vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne velkommen på fredag, lyder det fra en spændt Vibeke Hvorslev Svenningsen. 

Læs også

DKK kommer tættere på jyderne

10-01-2020 13:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub får nu kontor i Jylland. Kontoret får til huse på Vilhelmsborg ved Aarhus

Voice of pets tæt på lukning

09-06-2021 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus

Politiet efterlyser såret hund

15-03-2018 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag blev en hund skudt af en politibetjent. Hunden flygtede ind i en skov i Lisbjerg ved Aarhus og er ikke set siden. Derfor beder Østjyllands Politi om offentlighedens hjælp

Dyrlægehjælp til hjemløses dyr kommer til Aarhus

27-10-2022 15:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede tilbage i 2020, og i foråret 2022 kom projektet også til Odense. Tiden er nu kommet til, at de hjemløse i Aarhus også kan få dyrlægehjælp til deres kæledyr. Hjemløsedyrlægerne er blandt andet med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde

Skal din hund have beskidte poter?

13-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag er der igen guf for løbeglade mennesker og hunde, når HPM Dirty Paws Aarhus skydes i gang.

Dansk Dyreværn Århus drømmer store drømme

05-03-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat

Hundeejere: Mange hundeejere har ikke styr på deres hunde

06-05-2019 15:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være lidt af en udfordring at gå en tur med sin hund. Ikke mindst når man møder andre hunde, som ikke kan styres af ejeren

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet