Når solen står op, starter dagen for hundene på Dyrenes Beskyttelse Aarhus. Personalet møder ind kl. 7, og efter en kort briefing er dagens første prioritet at lufte internathundene. Efter en hel nat i boksen er det vigtigt for dem at komme ud og få rørt sig.
Internatet huser mange forskellige hunde, hvor nogle kommer fra private hjem, andre fra dyreværnssager, og nogle er blevet indleveret af politiet. Uanset baggrund sørger personalet for, at hver enkelt hund får den bedste pleje og en struktureret hverdag.
Tre daglige gåture og mental aktivering
En typisk dag for en internathund består af tre gåture. Morgenturen varer omkring 30 minutter, ofte med elementer af Nose Work for at stimulere hundenes hjerner. Eftermiddagsturen er længere og kan vare op til to timer og inkluderer nogle gange en tur til stranden eller skoven. Aftenturen er på 40-60 minutter og bliver tilpasset den enkelte hunds behov.
– Det er vigtigt for os, at hundene ikke er stressede, når de kommer tilbage fra en tur. Hvis de har været meget oppe at køre, sørger vi for, at de falder til ro, før de kommer tilbage i boksen, fortæller hundeadfærdsinstruktør Emilie Centio Jönsson.
For hunde, der ikke er glade for mørke, tilpasses rutinen. De får måske en kort aften gåtur og derefter står den på hygge i boksen, hvor personalet eller en frivillig sidder hos dem og nusser.
Omsorg og individuelle behov
Internatet har en stor tavle med oplysninger om hver enkelt hund. Her noteres alt fra lufteplaner og fodertype til eventuelle særlige behov som Adaptil-halsbånd eller Zylkene for at dæmpe stress.
Hunde med særlige behov, såsom nervøsitet eller utryghed, får ekstra tid med personalet. Socialisering starter ofte med, at en medarbejder blot sidder i boksen sammen med hunden. – For nogle af de mest nervøse hunde er det første skridt bare at have selskab. Vi tager det i små skridt, så de får en god oplevelse, forklarer Emilie.
Maden er en vigtig del af hundenes dag. De fleste fodres morgen og aften med foder sponsoreret af Royal Canin. Særligt varianten ”Intestinal” er en favorit, fordi den er skånsom mod sarte og stressede maver. Mental aktivering i form af frosne KONG’er fyldt med vådfoder eller godbidder gemt i sammenrullede håndklæder er også en del af hverdagen.
En fælles indsats for et nyt hjem
Selvom det kan være hårdt for personalet at sige farvel til hundene, er det altid målet at finde det rette hjem. Når en hund adopteres, følger internatet op for at sikre en tryg overgang.
– Det bedste ved vores job er at se, hvor meget en hund udvikler sig og kommer godt videre, siger kommunikationsmedarbejder Stine Skov-Jensen.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Kan 15 minutters kontakt med en frivillig forbedre internathundes livskvalitet? Ja, siger et nyt amerikansk studie
I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark
Mandag aften indgik regeringen en aftale med De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet om finanslov for 2020. Med aftalen har politikerne afsat 6 mio. kr. til den fortsatte drift af Dyrenes Beskyttelses vagtcentral
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.
I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
Den engelske springer spaniel triumferede på årets første internationale udstilling.
Egeprocessionslarven er en voksende trussel for hunde i Danmark, advarer Agria Dyreforsikrings chefdyrlæge.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den forsvarende årets juniorhandler fortsætter sin imponerende stime med endnu en sejr i Store ring.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Det kræver mod og vilje at satse alt på en idé og føre den ud i livet. Miriam Søndergaard, ejer af træningscenteret INDOG, er en af de iværksættere, der ikke lader sig stoppe af udfordringer. Hendes seneste projekt, som er produktion af både hundetelte og telte til mennesker, er et vidnesbyrd om hendes dedikation til kvalitet og innovation.
Hundredevis af hundeentusiaster og deres firbenede venner er samlet i Messe C til årets første store hundebegivenhed.
Efter en tæt konkurrence blandt mange dygtige juniorhandlere kunne Amalie Grønborg sikre sig sejren med sin samojedehund Ellie.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund