Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

Copyright Ridehesten.com
Der er desværre rekordmange hunde på de danske internater. Foto: AdobeStock

Danskerne elsker deres hunde, og mange har taget beslutningen om at byde en firbenet ven velkommen i hjemmet. Ifølge Dansk Hunderegister blev der i 2021 registreret 79.122 nye hunde i Danmark – et rekordhøjt tal. Men i de følgende år er antallet af nye registreringer faldet markant. I 2023 blev der kun registreret 60.390 hunde. Denne udvikling kan være et tegn på, at efterspørgslen på hunde er aftaget, hvilket nu har uventede konsekvenser for de mange hunde, der ikke længere kan blive i deres oprindelige hjem.

Ifølge en pressemeddelelse oplever Dyrenes Beskyttelse en alarmerende stigning i antallet af hunde, der bliver indleveret på landets internater. Det er især adfærdsproblemer, der fylder, men også personlige livsændringer som sygdom og skilsmisser bidrager til, at flere og flere ejere ønsker at indlevere deres hunde på et internat.

- Vi oplever en stigende interesse for at komme af med hunde, hvilket bliver tydeligt, når der må oprettes ventelister for at indlevere hunde på vores internater. Der er simpelthen flere mennesker, der vil af med deres hund. Det er en bekymrende udvikling, for lige nu er der mange hunde, som mangler et nyt hjem, fortæller Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Adfærdsproblemer udgør en stor udfordring

En af de største udfordringer, internaterne står overfor, er hunde med adfærdsproblemer. Mange hunde, der ender på internaterne, har udviklet problematiske adfærdsmønstre, som deres ejere ikke har været i stand til at håndtere. Dette er ofte et resultat af, at ejere har undervurderet, hvor meget arbejde og træning der kræves for at opnå ønsket adfærd hos hunden.

- Vi oplever, at der er meget høje krav til hundens opførsel, men at mange ejere ikke forstår, at træning og stimulering er nødvendigt for at undgå adfærdsproblemer. Det kræver tid, tålmodighed og engagement at opfylde en hunds fysiske og mentale behov, og hvis disse ikke bliver mødt, vil man ofte se uønsket adfærd," forklarer Karina Fisker.

Et kæledyr kræver grundige overvejelser

Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til at tænke grundigt over, hvad det indebærer at have en hund, før de anskaffer sig én. Det er vigtigt at vælge en race, der passer til familiens livsstil, og at man som kommende hundeejer sætter sig ind i den hunderace, man ønsker at anskaffe sig. Manglende forståelse for hundens behov er en af de primære årsager til, at mange hunde bliver afleveret på internater.

- Det er ikke nok at ønske sig en hund. Man skal også være i stand til at give den det liv, den fortjener. Mange ejere er desværre ikke forberedte på de krav, det stiller at have en hund, hvilket ofte resulterer i, at hunden ender på et internat, siger Karina Fisker.

En af de måder, som hundeejere kan få mere viden om deres hunderace, er ved at læse om den i Dansk Kennel Klubs Hundeleksikon.
Desuden har Dansk Kennel Klub et frivilligt korps af hundekonsulenter, der yder adfærds-førstehjælp over telefonen. Det kan du læse mere om her.

Der er håb for internathundene

Selvom situationen er udfordrende for internaterne, er der også håb. Mange af de hunde, der indleveres, finder nye hjem, og adoption er en fantastisk måde at give en hund en ny chance i livet.

I 2024 er 584 hunde allerede blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelses internater i Roskilde, Århus, Brande, Nordjylland og på Fyn, og de venter i gennemsnit 17 dage på at finde deres nye familie.

 

Læs også

Årets Hund 2024 i Rally

03-10-2024 11:29, af Cecilie Friis Amstrup

Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence. 

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

Ny læsning fra Forlaget Bellis

23-09-2024 12:05, af Anna Pørtner

Nu er der nyt læsning for alle hundeinteresserede. Forlaget Bellis, med Anne Egede i spidsen præsenterer nu to nye spændende bøger, der kan købes hos Dansk Kennel Klub

Vil du være sommerven med Dyrenes Beskyttelse

18-06-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder

Kredsformand med stort hjerte

30-12-2018 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr

 

14-årig samler 40.000 kroner ind til dyreinternat

17-11-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind

200 frivillige hjalp med at finde Bella

20-02-2019 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat

1 mio. opkald til 1812

09-09-2020 08:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.

Hvem skal være Årets Dyreven 2012?

01-07-2012 09:21, af Tine Luther
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse "Årets Dyreven." Skal det være en hunde–person igen i år, som det har været to gange tidligere? Du kan være med til at bestemme, hvem der skal være med i opløbet ved at foreslå en kandidat senest den 21. august 2012.

Ny stor hundesag i Østjylland

24-11-2016 09:07, af Kasper Larsson
For mindre end to uger siden blev 25 labradorer reddet fra en kummerlig tilværelse i Nordsjælland. Nu ryster en ny stor hundesag Dyrenes Beskyttelse

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Danmark vinder sølv ved historisk VM i rallylydighed

28-09-2024 20:47, af Cecilie Friis Amstrup

Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.

Fyldte internater skaber ventelister for danske hunde

27-09-2024 15:00, af Cecilie Friis Amstrup

Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dansk rallylandshold klar til VM i Finland

27-09-2024 10:22, af Cecilie Friis Amstrup

Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.

Se billederne: Fyns Sommerland gik helt "i hundene"

27-09-2024 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.