Det er en blanding af hvalpe og unghunde, der flyttede ind på to af Dyrenes Beskyttelses internater med få dages mellemrum i december, og som snart er klar til at finde nye hjem.
13 labradorer er indleveret på Nordjyllands Internat, og 16 boxer/labrador/schæferblandinger, og befinder sig på Brande Internat. Hundene kommer fra to forskellige hjem, hvor opgaven med så mange hunde er vokset ejerne over hovedet. Hundene er overdraget i godt samarbejde med de tidligere ejere, og hundene er da også i god stand, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
- Hundene var i overordnet fin stand, men særligt de 13 labradorer kræver en stor indsats med træning og socialisering. Hundene er i samtidig forskellige aldre og kommer derfor også til at kræve meget forskellig træning, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
De 16 boxer/labrador/schæferhvalpe på Brande internat, var mellem 9-12 uger da de ankom, hvilket svarer til alderen, man normalt overtager hvalpe i. De 13 labrador er mellem 3-7 måneder, og en del af dem har ikke oplevet så meget, da ejer ikke har haft overskud til det. De kræver derfor en ekstra indsats i forhold til socialisering.
Søger nye hjem nu
I den ene sag, kontaktede ejerne selv Dyrenes Beskyttelse. I den anden blev der etableret et godt samarbejde efter en bekymret henvendelse til vagtcentralen 1812.
Hundene bliver sat til adoption de nærmeste dage, og Dyrenes Beskyttelse regner med, at de mange hunde hurtigt finder nye, kærlige hjem.
Færre store hundesager
Der var få dage mellem indleveringen af de to hundeflokke, men generelt er der længere mellem de store hundesager. I 2017 modtog Dyrenes Beskyttelses internater i 74 tilfælde flere end ti hunde på én gang. I 2022 er det sket 39 gange. Den udvikling skyldes først og fremmest succesen med indsatsen mod hvalpefabrikker herhjemme. Der har været en målrettet indsats fra dyreværnenheder mod de ulovlige hvalpefabrikker og generel misrøgt af hunde. Samtidig er der en øget bevidsthed blandt befolkningen, der kontaktet Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
- I dag ender store flokke af hunde typisk på internaterne, hvis en opdrætter bliver ramt af sygdom, eller, som i disse tilfælde, hvis opgaven vokser ejer over hovedet. Det kræver enorme ressourcer for internaterne at tage imod så mange hunde på en gang, men vi er så glade for at hundeejerne viser den os den tillid og beder om hjælp, hvis opgaven bliver for stor, siger Karina Fisker.
Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt
I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje
I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst
I aften sender DR1 Kontant, som i aftenens afsnit handler om illegal hundehandel. I programmet kommer det blandt andet frem, at den illegale handel af importerede hunde i høj grad har overtaget fra hvalpefabrikkerne
Da en ældre mand lå for døden, og nægtede at forlade sine dyr, trådte kredsformand for Dyrenes Beskyttelse til og hjalp den aldrende mand og hans dyr
En dom i en dyreværnssag har igen fået Dyrenes Beskyttelse til at kalde dommene på området for milde
Efterladt hund stod ikke til at redde
Retten i Holbæk har afsagt dom i sagen om de såkaldte terpentinhunde. Begge sider er utilfredse med afgørelsen
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.