For mennesker er nytårsaften forbundet med fest og farver, men for hunde kan den være forbundet med stress og angst. Det er derfor vigtigt som hundeejer at planlægge nytårsaften i god tid for at gøre nytårsaften mindst stressende for familiehunden.
– Det varierer meget fra hund til hund, hvor stressende de oplever nytårsaften. Nogle hunde bliver så stressede, at de skal medicineres, og andre kan nøjes med at ligge i skødet hos ejeren. Men uanset hvor stresset den enkelte hund bliver, så bør man som hundeejer altid planlægge en nytårsaften, hvor der også er taget hensyn til hunden, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.
'Spredes som ringe i vandet'
Hunden kan blive bange for andre høje lyde eller blive mere stresset til næste nytår, hvis ikke der tages hensyn til hunden nytårsaften.
– Den store stress og angst, nogle hunde oplever nytårsaften, kan spredes som ringe i vandet til andre situationer som torden og skybrud. Angsten forsvinder ikke af sig selv, men kan udvikle sig i en negativ retning og blive til stor gene for hunden. Nytårsfejringen er en fest for os, men en skræmmende aften for familiehunden, fordi alle vaner brydes i kombination med enormt høje lyde og lysblik. Derfor må vi som hundeejere tage de hensyn, der gør at hunden ikke bliver så påvirket, at den også begynder at føle angst i hverdagen, forklarer Jens Jokumsen.
Der er mange ting, man som hundeejer kan gøre for at skærme sin hund. Målet med alle tiltag skal altid være, at hunden kommer til at føle så meget tryghed som muligt - trods nytårsspektaklerne.
Tryghed er målet
Når man skal finde ud af, hvad der er de bedste hensyn at tage for sin hund nytårsaften, handler det om at vurdere, hvor stresset hunden blev sidste år eller hvor stresset hunden generelt bliver ved høje lyde eller uvante situationer, hvis hunden er en hvalp.
– For nogle hunde er nytårsaften meget stressende, her kan det være en god ide at fejre nytår væk fra byen, hvor der ikke er larm fra fyrværkeri, så hunden ikke bliver udsat de høje lyde og lysblik i timevis. For andre hunde er det passende bare at lade dem være tæt på ejeren eller give dem deres yndlings tyggeben, når fyrværkeriet er værst, siger Jens Jokumsen.
Lad aldrig hunden være alene nytårsaften. Du ved aldrig, hvordan den reagerer i situationen, og den negative oplevelse kan forstærkes yderligere, hvis hunden er alene hjemme.
Er man i tvivl om, hvilke forberedelser der passer bedst til hunden, bør man rådføre sig hos dyrlægen eller en hundeadfærdsbehandler, så der bliver planlagt en nytårsaften, der er festlig for ejerene og mindst mulig stressende for hunden.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Mange hunde er bange for tordenvejr. Heldigvis kan man som ejer hjælpe sin hund med at blive fri for angsten. Nemmest er det dog, hvis man starter med at træne hunden allerede fra hvalpestadiet
Hunde, der hjælper børn til at blive bedre læsere, er blevet et populært fænomen og skal kunne bruges af langt flere fremover
Vi ønsker alle vores læsere en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Vi giver her et tilbageblik på året, der er gået med en masse flotte billeder af vores skønne firbenede venner
Så blev det 2023, og vi håber, I kom godt ind i det
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Nytårsaften er lige rundt om hjørnet, som for de fleste er en festlig og mindeværdig aften. Desværre gør det sig ikke altid gældende for vores firbenede familiemedlemmer, som kan føle sig bange og utrygge denne aften. AniCura Dyrehospitaler giver tre gode råd til at passe godt på din hund nytårsaften
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.